10. 12. 2010
Zdieľať

Bytový textil ponúka najjednoduchšie možnosti premeny bytu na priestor podľa posledných trendov. V spálni stačí vymeniť bielizeň či niekoľko vankúšov a z popolušky bude princezná.

Dekoračné kožušinové vankúše Goat vytvoria v spálni atmosféru divokej prírody. (foto: Kare)

Dizajn textilu v tomto trende je inšpirovaný oživením dávnych remesiel a materiálov používaných v dávnej minulosti. (foto: Kare)

Moderné sú prvky pripomínajúce návrat človeka na začiatok, do jaskyne. Žiadne umelé vlákna, nič, čo nie je prirodzené. (foto: Olivieri)

Podľa tohto trendu by mal koberec vytvárať hrejivý pocit upokojujúceho pohodlia, ktorý ohreje nohy v jaskyni… (foto: IKEA)

Dekoračné kožušinové vankúše Goat vytvoria v spálni atmosféru divokej prírody. (foto: Kare)

Wildreness. Trend, ktorý sa obracia k prírode v jej prirodzených formách a znamená prírodný životný štýl. Svet, v ktorom žijeme, je pretechnizovaný a príliš konzumný. Dôvera vo vlády krajín a ekonomické štruktúry je riadne naštrbená, a preto ľudia hľadajú väčšiu dôveru v samých seba. Hľadajú maximálne ekologicky udržateľný životný štýl, spojený s prírodným spôsobom života. Krásno vychádza skôr z nedokonalosti ako z niečoho dokonalého, presadzuje organický vzhľad, ktorý je prírodný vo všetkých formách, charakteristických znakoch a materiáloch.

 

Veľtrh Heimtextil je najväčší a najvýznamnejší medzinárodný veľtrh bytového textilu, je meradlom kvality dizajnu a rodiskom trendov v textilnom priemysle. Tu sa každoročne hľadajú a formulujú cesty objavenia nových smerov v dizajne textilu a celkovom nasmerovaní trendov, ktoré sú zhrnuté do takzvanej knihy trendov. Tá je potom prvou orientačnou pomôckou pre produktových vývojárov, nábytkových špecialistov a dizajnérov.

FOTO: archív firiem
TEXT: Kamila Ďuríková

ZDROJ: časopis môj dom JAGA GROUP, s.r.o.

Kategória: Bývanie Doplnky Farby, materiály Spálňa Štýl
Tagy: spálňa trendy
Zdieľať článok

Diskusia