Mix-mash trendy v spáľni

24. 01. 2011
Zdieľať

Emocionálny náboj a tradície starých remesiel v spojení s inováciou a vysokou funkčnosťou. Tento trend prepája vyspelé technológie a remeselnú zručnosť. Premieňa čosi staré na nové, kombinuje farby a vzory s ľahkosťou a odvahou.

Je dôkazom toho, že je možné postaviť tradíciu na hlavu a skĺbiť štylizované etnické vplyvy z celého sveta s novými vzormi, potlačami a tkaninami. Chaotická estetika tohto trendu je poetická a dekadentná zároveň.

Mix–mash prináša hravosť do súkromných priestorov. Ak si ho chcete vniesť do spálne, stačí vymeniť starú prikrývku cez posteľ za novú v duchu zmiešaných materiálov a vzorov (foto: Kare)
Výšivky našich starých mám sú späť. (foto: IKEA)
Alebo vymeňte niekoľko dekoračných vankúšov či ich obliečky a atmosféra spálne sa premení na veselý mix-mash (foto: Kare)
Moderné je poohliadnutie po lokálnych folklórnych prvkoch a tradičných remeslách. (foto: IKEA)
Dôležité je nájsť súlad v zdanlivo rôznorodom vrstvení a kombináciách. (zdroj: Messe Frankfurt Exhibition, foto: Pietro Sutera)
Keď mix, tak mix aj na obraze. (foto: Kare)
Poklad a brak alebo treasure and trash je podskupina trendu mix-mash, spojeného s miešaním technológií a štýlov. Kreslo Concreta od Rodriga Almeida je ukážkou hľadania poetiky a krásy v lacných industriálnych materiáloch, ako sú syntetický textil, popruhy, laná či káble, a ich využitie v remeselnej výrobe doplnkov a dekorácií pre bytový dizajn. (foto: Messe Frankfurt Exhibition)
Kategória: Bývanie Dekor Farby, materiály Spálňa
Tagy: spálňa trendy
Zdieľať článok

Diskusia