Ako rozdeliť veľké miestnosti? ZDRAVO!

09. 07. 2014 Zdieľať

Rozhodli ste sa podkrovie svojho domu predeliť na viac samostatných miestností? Alebo uvažujete o rozdelení jednej veľkej izby na dve menšie, aby každé z detí malo svoje vlastné kráľovstvo? Okrem funkčnosti a praktickosti zvoleného riešenia, nezabúdajte ani na zdravotné hľadisko. Na trhu sú totiž dostupné zdravé dosky Activ’Air®, ktoré výrazne zlepšujú kvalitu ovzdušia v interiéroch.

Verili by ste, že až 85 % času trávime v interiéri? Či už je to dom, byt, kancelária, škola, športové zariadenie…. A po celý ten čas vdychujeme aj nebezpečný formaldehyd a iné prchavé látky, ktoré majú negatívny vplyv na naše zdravie, a samozrejme aj zdravie našich detí. A práve deti sú na kvalitu vnútorného ovzdušia najcitlivejšie! Vdychujú viac vzduchu, a tak sú vo väčšej miere vystavené škodlivým látkam v ovzduší. Paradoxne, najviac týchto škodlivých látok je v našich domovoch – v novom nábytku, podlahe či kobercoch, ale aj v čistiacich prostriedkoch a kozmetike.
 
Dobrou správou v tejto nelichotivej situácii je, že dnes už správne zvolený stavebný materiál dokáže odstrániť až do 70 % zdraviu škodlivého formaldehydu z ovzdušia vášho domova. Ako? Po niekoľkoročnom úsilí a spolupráci s najrôznejšími odborníkmi prináša firma Rigips aj na slovenský trh zdravú sadrokartónovú dosku s inovatívnou technológiou Activ’Air®, ktorá formaldehyd pohltí, rozloží, zabráni jeho spätnému vylučovaniu a tento proces čistenia ovzdušia funguje až dlhých 50 rokov.


Ako rozdeliť veľké miestnosti? ZDRAVO!

Ako rozdeliť veľké miestnosti? ZDRAVO!
Saint-Gobain Construction Products, divízia Rigips

Activ’Air® pôsobí v 3 krokoch:

1. Pohltí voľne prchavé látky, ako napríklad formaldehyd.
2. Rozloží ich na neškodné látky.
3. Zabráni spätnému vylučovaniu látok do prostredia.

V pozadí novej technológie Activ’Air® sa skrýva špecifická zložka, ktorá nemá žiadny negatívny vplyv na životné prostredie. Ide o konečný a nezvratný proces, ktorého výsledkom je čistý vzduch v interiéri. Technológia Activ’Air® zabraňuje akémukoľvek spätnému vylúčeniu formaldehydu do ovzdušia.

Účinnosť procesu Activ’Air® bola preukázaná nezávislými laboratóriami Eurofins, ktoré potvrdili, že Activ’Air® trvalo odstraňuje tri štvrtiny škodlivých látok v ovzduší, nestráca účinnosť ani po úprave povrchu maľovaním alebo tapetovaním bežnými materiálmi, nevylučuje spätne škodlivé látky a čistí ovzdušie v interiéri až 50 rokov.


Ako rozdeliť veľké miestnosti? ZDRAVO!

Ako rozdeliť veľké miestnosti? ZDRAVO!
Saint-Gobain Construction Products, divízia Rigips

Activ’Air® – zdravá doska

Sadrokartónové dosky s Activ’Air® je možné použiť na všetky typy konštrukcií, kde sa používajú aj bežné sadrokartónové dosky. Najvhodnejšími konštrukciami podhľady, priečky a predsadené steny. Pri montáži dosiek Activ’Air® sa používajú rovnaké technologické postupy ako pri bežných sadrokartónových doskách, nevyžaduje sa žiadne špeciálne náradie ani skúsenosti. 

Prečo sa pred formaldehydom chrániť?

Formaldehyd a iné prchavé látky môžu vyvolať celý rad zdravotných problémov, ako napríklad bolesti hlavy, podráždenie očí, hrdla, zhoršenie alergií, astmy či ochabnutosť. Formaldehyd sa pritom vylučuje z veľkého množstva vecí, ktoré nás denne obklopujú – lepidlá, laky, nábytok, lepené podlahové krytiny, tapety, no možno ho nájsť aj v bežných kozmetických prostriedkoch či textíliách a hračkách pre deti. 

So zdravou sadrokartónovou doskou Activ’Air® bude ovzdušie vo vašich domoch oveľa čistejšie po celé roky! Pýtajte si zdravú dosku Activ’Air® v každých dobrých stavebninách. Zoznam predajcov nájdete na www.rigips.sk

Kontakt: 

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o. 
Divízia Rigips 
Vlárska 22 
917 01 Trnava 
www.rigips.sk

Kategória: Materiály
Tagy: rigips stavebný materiál
Zdieľať článok