Tepelna, akusticka a poziarna izolacia v jednom: CLIMA 034

30. 05. 2016
Zdieľať

Vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti sú samozrejme základom kvalitného zateplenia, prvotriedna izolácia by však mala mať „viac než len dobrú lambdu“. Nová izolácia CLIMA 034 ponúka rozhodne viac: je extrémne ľahká, dokáže zabezpečiť ideálnu klímu a okrem toho sa postará aj o ticho a bezpečnosť. Má totiž aj vynikajúce akustické vlastnosti a keďže je nehorľavá, chráni pred požiarom.

Efektívna v zime aj v lete

Okrem výrazne nižšej hmotnosti môže prácu s doskou uľahčiť aj väčší formát dosky – 1200 x 600 mm. V praxi to znamená, že dosiek CLIMA 034 budete na stavbe potrebovať menej a ich montáž bude rýchlejšia. 


Tepelna, akusticka a poziarna izolacia v jednom: CLIMA 034

1773619
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products, s.r.o.

 
To, že je nová fasádna minerálna izolačná doska ľahšia a má väčší rozmer, však neznamená, že „slabšie“ izoluje. „CLIMA 034 má najlepšie tepelnoizolačné vlastnosti v triede minerálnych izolácii, jej  lambda má hodnotu 0,034. Poskytuje teda naozaj efektívnu ochranu pred únikmi tepla v zime a zároveň chráni dom pred letným prehrievaním,“ konštatuje Alexander Prizemin, marketingový riaditeľ spoločnosti Isover. Dodáva, že nová minerálna izolácia je zároveň aj plnohodnotnou akustickou izoláciou, čo oceníte, ak váš dom stojí napríklad v blízkosti rušnej cesty. „Izolačné dosky CLIMA 034 sú tiež nehorľavé, takže zabezpečujú maximálnu možnú ochranu pred šírením požiaru po fasáde domu.“ CLIMA 034 teda predstavuje naozaj tri riešenia v jednom – tepelnú izoláciu, akustickú izoláciu a požiarnu ochranu.


Tepelna, akusticka a poziarna izolacia v jednom: CLIMA 034

1773617
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products, s.r.o.

 

Môžete ušetriť až tonu materiálu

„CLIMA 034 je izolačná doska z minerálnej vlny, ktorá má vďaka inovatívnej výrobnej technológii o polovicu nižšiu hmotnosť, ako bežné minerálne izolácie tejto kategórie. To znamená, že pri zateplení hrúbkou 20 cm a veľkosti fasády 100 m² ušetríte použitím tejto izolácie viac ako 1100 kilogramov materiálu,“ konštatuje odborník. Nejde pritom iba o úsporu samotného materiálu. Tým, že na stavbe spotrebujete menej izolácie, ušetríte pravdepodobne aj na preprave materiálu, no najmä pri jeho aplikácii. „Rozdiel v hmotnosti novej izolačnej dosky je cítiť na prvý „zdvih“, nehovoriac o situácii, keď ich počas dňa musíte na fasádu nalepiť desiatky takýchto dosiek,“ dodáva odborník. Okrem materiálu a svojich síl použitím CLIMY šetríte aj životné prostredie – až 80 percent jej objemu tvorí recyklované sklo. 

www.isover.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products, s.r.o.

Kategória: Materiály
Zdieľať článok

Diskusia