07. 06. 2016
Zdieľať

Už tretia generácia rodiny ŠINKO-DREVOVÝROBA s.r.o. využíva v tesárskej a stolárskej výrobe jeden z najstarších stavebných a konštrukčných materiálov - drevo.

Je to materiál prírodný, obnoviteľný, ľahko dostupný a spracovateľný, s mnohými užitočnými vlastnosťami ako nízka objemová hmotnosť, pružnosť, pevnosť, príjemný vzhľad. V porovnaní s inými stavebnými materiálmi má nižšiu odolnosť proti poveternostným vplyvom, drevokazným hubám a škodcom. Avšak vďaka najnovším poznatkom a technológiám v oblasti spracovania a ošetrenia dreva s ekologickými aspektmi ponúka spoločnosť riešenia aj v tejto oblasti a ponúka svojim zákazníkom kvalitné výrobky s dlhou životnosťou a atraktívnym dizajnom. 

www.sinko.sk


Láska k práci s drevom

1777147
ŠINKO-DREVOVÝROBA s.r.o.

Spoločnosť ŠINKO-DREVOVÝROBA, s.r.o. vo svojich výrobných priestoroch vykonáva VÁKUOVO – TLAKOVÚ IMPREGNÁCIU reziva, čím sa predlžuje jeho životnosť minimálne na 20 rokov. Na ochranu dreva sa používa chemický prípravok Impralit KDS – vodorozpustný na báze organokovových a anorganických zlúčenín medi a bóru, neobsahuje chróm(!). Po zafixovaní je z dreva nevylúhovateľný. Takto ekologicky ošetrené drevo nezaťažuje životné prostredie, odoláva drevokazným hubám, škodcom i vrtochom počasia. Dostáva spočiatku mierne nazelenalý nádych, môže sa farebne povrchovo upravovať, nie je to však nutné. Z impregnovaného reziva ponúka firma : profily na drevostavby a krovy, opracované hranoly, dosky, lišty, palubovky a iné polotovary


Láska k práci s drevom

1777153
ŠINKO-DREVOVÝROBA s.r.o.

Zrealizovať svoje predstavy a sny, vybudovať si svoje oázy pokoja a oddychu v záhradách, na terasách alebo balkónoch vám umožní variabilný stavebný systém PERGOLA SYSTEM®. Z ekologicky impregnovaného dreva s dlhou životnosťou Vám firma ponúka: altánky, pergoly, prístrešky, kvetináče, ploty, deliace steny, stoly a lavice, podlahy, detské ihriská, balkónové zábradlie, terasy.


Láska k práci s drevom

1777145
ŠINKO-DREVOVÝROBA s.r.o.

 V posledných rokoch sa čoraz častejšie objavujú drevené OKENICE ako ideálny doplnok k oknám. Dokážu zútulniť aj strohú, jednoduchú stavbu. Vytvárajú osobitú atmosféru a pôsobivý estetický vzhľad vidieckeho domu, ale aj modernej architektúry. Pritom pomáhajú šetriť energiu, chránia pred slnkom, svetlom, vetrom, aj pred nevítanými návštevníkmi. Drevené lamelové okenice sa vyrábajú z kvalitného reziva (smrek, meranti) najmodernejšou technológiou (CMC s.n.c.). Typy okeníc : jednokrídlové, dvojkrídlové, skladacie, okenice s pevnými lamelami, s pohyblivými lamelami, posuvné, kazetové, kombinované a lamelové tieniace clony.    

Lamelové nábytkové dvere sú produktom, ktorý oceníte pri využití v interiéri  – v šatníkoch, komorách a pod. Otvorené lamely umožňujú prirodzené vetranie uzatvorených priestorov. 


Láska k práci s drevom

1777151
ŠINKO-DREVOVÝROBA s.r.o.


Láska k práci s drevom

1777143
ŠINKO-DREVOVÝROBA s.r.o.

Efektívnym a ekologickým výrobným postupom je tepelné spracovanie dreva ( pri teplote 160-215˚C) –  tzv. termodrevo alebo pečené drevo, ktoré takto získava rozmerovú a tvarovú stálosť, odolnosť proti hnilobe a drevokaznému hmyzu bez použitia škodlivých toxických prísad. Pri tepelnej úprave získava drevo atraktívnu karamelovo-hnedú farbu v celom objeme. Termodrevo nie je odolné voči UV žiareniu, preto sa doporučuje použitie ochranných náterov alebo olejov. Neošetrené termodrevo v exteriéri časom zošedne, ale jeho nižšia vlhkosť a zvýšená rozmerová stabilita spôsobujú výrazne menšiu tvorbu povrchových trhliniek alebo farebných zmien ako u natívneho dreva. Tepelne upravené drevo pôsobí teplým dojmom, je netoxické, ekologické, recyklovateľné a nahrádza drevo z ohrozených tropických lesov. Využitie : decking – podlahy na terasy, obklady fasád budov, záhradné stavby a doplnky

ŠINKO – DREVOVÝROBA s.r.o., Palmová 25, 851 10 Bratislava – Jarovce, Slovensko
tel.: +421 905 610 834, e-mail : sinko@sinko.sk, www.sinko.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti ŠINKO – DREVOVÝROBA s.r.o. 

Kategória: Materiály
Tagy: drevené konštrukcie drevostavba
Zdieľať článok

Diskusia