CLIMA 034: tri typy izolácie v jednej

13. 06. 2016 Zdieľať

Najlepšie tepelnoizolačné vlastnosti v triede fasádnych minerálnych izolácii, vynikajúca ochrana pred hlukom a požiarna ochrana. Znie to ako nereálna požiadavka? Všetky tieto vlastnosti má nová minerálna fasádna izolácia CLIMA 034. Navyše je aj o polovicu ľahšia, ako bežné izolácie tohto typu.

Izolácia, s ktorou sa nezapotíte

Kým izolácia pristane na vašej fasáde, musí ju niekto zdvihnúť približne 5 krát. Najskôr ju treba naložiť do dodávky v stavebninách, z dodávky ju treba vyložiť na stavbe. Tam ju treba priblížiť k miestu určenia, vyložiť na lešenie a aplikovať. Ak si navyše predstavíme, že na 100 metrov štvorcových potrebujeme na zaizolovanie fasády približne 167 kusov bežnej minerálnej izolácie, je to celkom ťažká práca. „CLIMA 034 je o polovicu ľahšia, pri 100 metroch štvorcových potrebujete teda namiesto 1800 kilogramov izolácie len 900,“ vysvetľuje Alexander Prizemin, marketingový riaditeľ spoločnosti Isover. Vďaka odlišnému rozmeru vám tiež bude stačiť použiť namiesto 167 dosiek len 139. 


CLIMA 034: tri typy izolácie v jednej

1783297
Isover

Sila izolácie nie je v hrúbke, ale v lambde

To, že je nová fasádna minerálna izolačná doska ľahšia a má väčší rozmer, však neznamená, že „slabšie“ izoluje. „CLIMA 034 má najlepšie tepelnoizolačné vlastnosti v triede minerálnych izolácii, jej  lambda má hodnotu 0,034. Poskytuje teda naozaj efektívnu ochranu pred únikmi tepla v zime a zároveň chráni dom pred letným prehrievaním,“ konštatuje Alexander Prizemin. Dodáva, že nová minerálna izolácia je zároveň aj plnohodnotnou akustickou izoláciou, čo oceníte, ak váš dom stojí napríklad v blízkosti rušnej cesty. Izolačné dosky CLIMA 034 sú tiež nehorľavé, CLIMA 034 teda predstavuje naozaj tri riešenia v jednom – tepelnú izoláciu, akustickú izoláciu a požiarnu ochranu.

www.isover.sk

www.isover-eshop.sk 

Kategória: Materiály
Tagy: isover rodinný dom zateplenie
Zdieľať článok