Skutočné úspory na stavbe preverí až čas

24. 05. 2017 Zdieľať

Postaviť dom je jedno zo zásadných životných rozhodnutí, pričom rozpočet na stavbu býva často limitom našich predstáv. Súčasný trh ponúka veľa riešení, ktoré sú lákavé svojou cenou. Ako sa rozhodnúť, aby nás počiatočné úspory nakoniec nevyšli draho?

Do celkovej investície nezabudnite započítať čas strávený výberom stavebného materiálu a jeho dodávateľov. Zisťovanie množstva informácií a preverovanie viacerých ponúk vám ho zhltne veľa. Z tohto pohľadu je vhodnejšie vybrať si jedného dodávateľa, ktorý sa oboznámi s celým vaším projektom. Oveľa efektívnejšie vám pomôže s výberom vhodných komponentov či s výpočtom množstva materiálu a zodpovie vám aj prípadné odborné otázky. Výrobcovia dnes ponúkajú ucelené stavebné systémy, ktoré zahŕňajú všetky stavebné diely. 


Skutočné úspory na stavbe preverí až čas

Skutočné úspory na stavbe preverí až čas
Xella Slovensko, spol. s r. o.

Najucelenejším systémom na našom trhu je Ytong. Ponuka sa rozrástla o riešenie povrchových úprav, pribudli systémové vonkajšie a vnútorné omietky a stierka. Ak sa teda rozhodnete pre tento systém, stačí prísť s projektom za odbornými poradcami výrobcu. Pomôžu vám s výberom a výpočtom množstva materiálu, odporučia certifikovaných dodávateľov stavebnín a stavebné firmy, ktoré sú vyškolené na prácu s týmto materiálom. Ak postavíte dom z jedného materiálu, neriskujete množstvo neskorších chýb a nedostatkov, ktorých odstránenie by stavbu v budúcnosti predražilo.


Skutočné úspory na stavbe preverí až čas

Skutočné úspory na stavbe preverí až čas
Xella Slovensko, spol. s r. o.

Pre budúcich stavebníkov je často rozhodujúci čas výstavby, ktorý by mal byť, samozrejme, čo najkratší. Namieste je overiť si naozaj všetky fakty – koľko trvá príprava stavby, koľko najrôznejšie práce, ako napríklad rozvody sietí. Ytong je známy svojou jednoduchosťou a rýchlosťou murovania, preto je obľúbený u stavebníkov, ktorí stavajú svojpomocne, a tiež u developerov, pre ktorých hrá rýchlosť výstavby bezpochyby zásadnú úlohu. Veľmi rýchla je napríklad inštalácia rozvodov, pretože materiál je ľahko opracovateľný. Ďalšou možnosťou je inštalácia sietí do stropu či pilierovej tvárnice. Previazanosť prvkov systému šetrí čas pri výstavbe, a nepotrebujete ani špecializovanú firmu napríklad na montáž strechy. Jednoduchá cesta, ako čo najskôr bývať vo svojom, je rozhodnúť sa pre jednovrstvové murovanie bez zatepľovania. Aj bez dodatočnej izolácie sa dostanete na hodnoty nízkoenergetickej či pasívnej výstavby.


Skutočné úspory na stavbe preverí až čas

Skutočné úspory na stavbe preverí až čas
Xella Slovensko, spol. s r. o.

Čas ukáže, či ste šetrili na správnom mieste. Vy, ako aj generácie po vás môžete užívať stavbu bez potreby dodatočných zásahov, ako je doplnenie či odstránenie izolácie, pretože materiál má takmer neobmedzenú životnosť. Pri posudzovaní investícií na stavbu nového domu myslite na to, aby si vaše rozhodnutie nevybralo daň za úspory neskôr, pri prevádzke a užívaní stavby.

ZDROJ PR článok spoločnosti Xella Slovensko, spol. s r.o.

Kategória: Materiály
Zdieľať článok