Sivá pestrosť betónu

26. 05. 2017 Zdieľať

Každá výstavba či rekonštrukcia bývania si vyžaduje vhodnú kombináciu stavebných materiálov pre dosiahnutie výslednej kvality stavby. Betón, ako jeden zo základných stavebných materiálov, je v súčasnosti stále najpoužívanejším a veľmi obľúbeným materiálom, a to aj vďaka estetickej stránke pohľadového betónu v exteriéri či interiéri stavieb a vďaka rôznorodosti jeho použitia. Vysokokvalitné cementy od slovenského výrobcu CEMMAC sú praxou overeným riešením pri realizácii akéhokoľvek stavebného projektu.

Jednotka pre profesionálov

Tohtoročnou novinkou v ponuke balených cementov CEMMAC je vylepšený CLASSICEM s vyššou pevnosťou. Cement pevnostnej triedy 42,5N nahrádza pôvodný cement nižšej pevnostnej triedy (32,5R) a reaguje tak predovšetkým na požiadavky profesionálov na vysokú kvalitu pri dodržaní finančnej efektívnosti. „Požiadavka vysokopevnostného cementu s normálnymi nábehovými pevnosťami prišla z radov predovšetkým profesionálnych zákazníkov. Sme radi, že sme dokázali veľmi rýchlo zareagovať na ich potreby a spolu s oddelením výroby sme dokázali uviesť cement na trh v krátkom čase na začiatku stavebnej sezóny.“ hovorí obchodná riaditeľka spoločnosti Jana Pančíková. 


Sivá pestrosť betónu

1970615
CEMMAC a.s.

Univerzálnosť CLASSICCEMu, jeho vysoké pevnosti a stabilná kvalita, je možné využiť pre všetky typy betónov a mált v bytovej a občianskej výstavbe, a to aj na výrobu betónov vyšších pevnostných tried. Veľmi dobrá spracovateľnosť ho predurčuje na výrobu omietok a poterov a umožňuje dlhšiu manipuláciu pri ukladaní betónu. Vďaka mimoriadnej plasticite a dobrej čerpateľnosti je vhodný aj pre strojové spracovanie (strojové potery a omietky).


Sivá pestrosť betónu

1970613
CEMMAC a.s.

Univerzálne riešenie

Výborným pomocníkom pri poteroch, murovacích maltách, základoch, ale rovnako aj betónoch a železobetónoch vyšších pevnostných tried je univerzálny cement OPTIMCEM 32,5 R. Dôvodom je jeho mimoriadne dobrá spracovateľnosť, rýchly nárast počiatočných pevností, mierna odolnosť proti agresívnym zložkám pôdy, objemová stálosť a v neposlednom rade možnosť jeho celoročného použitia. Cement je vhodný pre takmer všetky betonáže v občianskej výstavbe.


Sivá pestrosť betónu

1970619
CEMMAC a.s.

Na superpevný betón

Vysokopevnostný portlandský cement SUPRACEM odpovedá požiadavkám stavebníkov na výrobu vysoko zaťažovaných a namáhaných betónov. Počas tuhnutia sa prejavuje vysokým vývinom hydratačného tepla, vďaka čomu vyhovuje aj betonážam v chladnom počasí. Je vhodný na výrobu prostého betónu aj železobetónu, no tiež na konštrukcie, pri ktorých je potrebné rýchle odformovanie (napr. samonosné schodiská, balkóny, stĺpy, múry a pod.). Vďaka rýchlemu nárastu počiatočných pevností umožňuje rýchlu pochôdznosť betónových plôch a rýchlu zaťažiteľnosť zhotovených betónov.  


Sivá pestrosť betónu

1970623
CEMMAC a.s.

Správna voľba počas letných betonáží 

Cement FINECEM pevnostnej triedy 32,5N bol vyvinutý na použitie v teplých letných mesiacoch, počas ktorých vzniká problém príliš rýchleho tuhnutia betónu z dôvodu pôsobenia vysokých vonkajších teplôt. Vďaka optimálnemu pomeru zložiek a špecifickému mletiu pomalšie tuhne, čím sa minimalizuje riziko vzniku trhlín. Zásluhou nižšieho vývinu hydratačného tepla a dobrej spracovateľnosti sa FINECEM hodí aj na výrobu poterov. Je tiež vysoko odolný voči síranovej agresivite pôdy, čo ocenia hlavne stavitelia poľnohospodársky intenzívne využívaných oblastiach a oblastiach s vyšším výskytom síranov v pôde, čo sú oblasti Borskej nížiny na Záhorí, takmer celá oblasť južného Slovenska, južná časť povodia Váhu a stredné a dolné Ponitrie. Počas betonáže v teplom počasí však dbajte na dodržanie správneho postupu betónovania: pravidelné kropenie povrchu betónu vodou a jeho prekrytie vlhkými tkaninami alebo fóliami.


Sivá pestrosť betónu

1970617
CEMMAC a.s.

www.cemmac.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti CEMMAC a.s.

Kategória: Materiály
Zdieľať článok