5 dôvodov prečo si postaviť tehlový dom

31. 05. 2017 Zdieľať

„Pri výbere stavebného materiálu zvažujte súvislosti nielen na prvý pohľad, ale zamerajte sa na skutočné rozdiely“, odporúčajú odborníci.

1. Zdravé, kvalitné, bezpečné a moderné bývanie

Ak je toto vaša predstava, tehlový dom je jednoznačne tou najlepšou voľbou. Menej kúrenia, menej chladenia, žiadne náročné opravy, ochrana, bezpečnosť aj kapitálová investícia s trvalou hodnotou – to najlepšie, čo môžete pre seba a svoju rodinu urobiť je dom postavený z tehál. Tento prírodný materiál inteligentne izoluje, čo prináša mimoriadnu energetickú efektívnosť a výborné tepelnoizolačné vlastnosti. Jednovrstvová obvodová stena postavená z tehál Porotherm T Profi alebo Porotherm EKO+ Profi, je kombináciou tehly s vysokými tepelnoizolačnými parametrami a rýchlej jednoduchej technológie murovania, ktorá nepotrebuje dodatočné zateplenie. 

2. Obujte dom do papúč a využite doplnky

Tepelná izolácia, v rámci hrúbky jednovrstvovej obvodovej steny, znamená zníženie hrúbky obvodového muriva a tým i úsporu zastavanej plochy, prípadne zväčšenie obytnej plochy pri rovnakých pôdorysných rozmeroch domu. Pre dosiahnutie ideálneho výsledku je samozrejme možné, jednotlivé produkty systému skombinovať. „Oblasť sokla, teda miesto styku obvodového muriva so základovou doskou, je kritickým miestom z hľadiska tepelnej ochrany najmä u nepodpivničených domov. Ochladzovanie týchto miest, od základov, vedie k tepelným stratám a v mnohých prípadoch dokonca k vzniku plesní na vnútornom povrchu steny. Pri stavbe z tehál Porotherm EKO+ Profi, je vhodným riešením na odstránenie tohto tepelného mosta, založenie obvodového muriva na prvý rad z tehál Porotherm T Profi, plnených minerálnou vlnou,“ odporúča Ing. Ivan Vozárik, technický poradca. 


5 dôvodov prečo si postaviť tehlový dom

1974357
Wienerberger slovenské tehelne, spol. s r.o.

3. Nenahraditeľné vlastnosti

Pálené tehly Porotherm v zime udržia v miestnosti teplo, v lete zase pomáhajú udržať chlad, umožňujú domu dýchať, regulujú teplotu, ale aj vlhkosť, čím v dome zabezpečujú zdravú klímu. Toto prírodné murivo vynikajúco chráni pred hlukom, obyvateľom poskytuje väčšiu protipožiarnu ochranu a je bez akýchkoľvek alergénov. Murivo z tehál Porotherm, s vhodnou vonkajšou povrchovou úpravou, si nevyžaduje nijakú údržbu a odolá silným zaťaženiam, aj všetkým poveternostným vplyvom.

4. Obrovský náskok pred inými stavebnými materiálmi

Vďaka technológii vypaľovania sa tehly na stavbu dostávajú s prakticky nulovou vlhkosťou. Práve túto výhodu treba využiť pri stavbe domu, keďže len suchý materiál je zárukou deklarovaných tepelnoizolačných vlastností. Navyše, technológia výroby vypaľovaním je tiež zárukou stálosti tvarov a rozmerov, čím sa vylučuje možnosť vzniku trhlín v murive, v dôsledku objemových zmien materiálu.

5. Rýchla a jednoduchá technológia murovania

Inovačné trendy posledných rokov zmenili nielen samotné tehly, ale aj spôsob murovania. Brúsené tehly sa môžu spájať buď tenkovrstvovou maltou (technológia Porotherm Profi) alebo murovacou penou (technológia Porotherm Profi Dryfix). Tieto moderné technológie murovania výrazne šetria materiál, čas i peniaze. Radikálne zníženie spotreby malty alebo dokonca jej vylúčenie z procesu murovania znamenajú zároveň aj menej stavebnej vlhkosti v murive, čo je opäť v prospech tepelnoizolačných parametrov a teda k vašej maximálnej spokojnosti.

ZDROJ PR článok spoločnosti Wienerberger slovenské tehelne, spol. s r.o.

Kategória: Materiály
Zdieľať článok