Oživiť drevo nie je veda. Stačí si vybrať správnu lazúru

12. 06. 2017 Zdieľať

Ak chcete, aby drevo na vašej záhrade či terase ostalo trvale krásne a voňavé, je potrebné sa oň občas postarať. Nie je to žiadna veda, stačí na to zvoliť vhodný prípravok. Drevo sa vám za to odvďačí nielen dlhou životnosťou, ale aj svojou krásou a charakteristickou vôňou. Zopár hodín majstrovania so štetcom a máte vystarané na ďalšie roky.

Výhodou je, že samotné lazúrovanie je jednoduché a môžete sa doňho pustiť bez brúsenia či akýchkoľvek ďalších špeciálnych príprav. Dôležité je vybrať si kvalitný prostriedok, ktorým drevo natriete a ochránite.


lazura

lazura

Výber je zložitý len na oko

Lazúrovacích náterov je dnes na trhu skutočne veľa. Existuje množstvo druhov a typov, z ktorých možno vyberať. Sú farebné, ale aj bezfarebné, rozdelené podľa typu dreva či ochranných vlastností. Vás by však malo zaujímať, ako rýchlo lazúra schne, koľko povrchu ňou natriete a aké účinné látky obsahuje. Totižto, nie je lazúra ako lazúra. Za svoje peniaze chcite čo najviac.

Práve Primalex celý proces výber zjednodušil a zákazníkom priniesol šikovné riešenie – Lazúru & Napúšťadlo 3v1, ktorá ponúka unikátnu ochranu drevených povrchov v exteriéri. Jedinečným spôsobom totiž spája dekoratívne a zároveň impregnačné účinky náteru, ktoré vďaka obsahu aktívnych, vysoko účinných látok zabezpečujú dokonalú prevenciu a ochranu proti zmodraniu dreva, drevokaznému hmyzu a hubám. Lazúra & Napúšťadlo 3v1 sa dostáva ľahko a hlboko do vnútorných vrstiev, čím zabraňuje prenikaniu vlhkosti do dreva a predchádza tak vzniku plesne a hniloby. Okrem toho lazúra ochraňuje drevo pred účinkom UV žiarenia a zvýrazňuje jeho kresbu.

Lazúra & Napúšťadlo 3v1 od Primalexu sa neodlupuje, nepraská a následné ošetrenie dreva je možné aj bez brúsenia. Vybrané odtiene, ktorých v ponuke nájdete až desať, prirodzene dokresľujú jedinečnú štruktúru s letokruhmi a zvýrazňujú nadčasovú eleganciu tohto nenahraditeľného materiálu. Ochranný náter je tiež vhodný na nátery pergol, plotov, drevených podhľadov, konštrukcií a stavebných prvkov.


primalex

primalex

S Primalexom je lazúrovanie hračkou

S efektným riešením, ktoré prináša náter 3v1, je lazúrovanie hračkou. Inšpirovať sa môžete našim videom, ktoré v krátkosti ukazuje, aké jednoduché je ochrániť vaše drevo – či už je to nábytok, doplnky alebo celý záhradný domček. Stačí chytiť do ruky štetec, dobre sa pripraviť a pustiť sa do práce. O pár hodín je dielo hotové a vy sa už môžete iba chváliť, pretože ostatnú prácu dokoná Lazúra & Napúšťadlo 3v1 od Primalexu.

ZDROJ PR článok spoločnosti PPG Deco Slovakia, s.r.o.

Kategória: Materiály
Zdieľať článok