Zabezpečte svoju garáž pred vykradnutím

30. 06. 2013 Zdieľať

Garáž slúži na parkovanie a ochranu auta, no väčšina z nás ju využíva aj ako priestor na skladovanie rôznych predmetov. Kosačky, elektrické píly, náradie, bicykle a iné športové vybavenie predstavujú lákavú korisť pre lupičov. Prinášame preto niekoľko návrhov, ako ochrániť obsah vašej garáže pred vykradnutím.

Najväčšou slabinou sú okná

Pred krádežou sa zlodeji snažia overiť, či sa im do garáže vôbec oplatí vlámať. Najľahší spôsob ako zistiť, čo všetko v garáži skladujete, je pozrieť sa cez nezaclonené okno do jej interiéru. Ideálnou ochranou pred „zvedavcami“ sú klasické záclony alebo rolety, ktoré by ste mali nechávať zatiahnuté. Siahnuť môžete aj po tmavých fóliách, ktoré zamedzia pohľadu do vnútra garáže.

Ak máte kvalitnú garážovú bránu, zlodej si pravdepodobne vyberie cestu dnu oknom. Práve okná predstavujú najslabší článok vašej garáže – dajú sa ľahko vypáčiť alebo rozbiť. Pri garážových oknách odporúčame ich zamrežovanie. Hoci to nie je veľmi estetické riešenie, dokonale splní svoj účel.

Odstrašte zlodejov svetlom na fotobunku

Výmena klasického exteriérového osvetlenia za lampu s detektorom pohybu môže výrazne znížiť riziko vykradnutia vašej garáže, ale aj celého domu. Zlodeji sa budú báť vypáčiť dvere alebo okno, pokiaľ bude na nich svietiť lampa. Existuje aj možnosť zakúpenia samostatného detektoru pohybu, ktorý sa napojí na vaše staré osvetlenie.

Diaľkové ovládanie noste vždy pri sebe

Zlodeji presne vedia, kde majú hľadať diaľkové ovládanie od vašej garážovej brány. Jedným z častých miest býva slnečná clona v aute na strane vodiča alebo jeho spolujazdca. Preto by ste mali vaše diaľkové ovládanie nosiť vždy pri sebe, aby ste zamedzili jeho prípadnému odcudzeniu.

Odporúčame kúpu diaľkového ovládania menšieho kľúčenkového typu. Takto budete mať ovládacie zariadenie od garážovej brány vždy pri sebe. Túto pomôcku nájdete v špecializovaných obchodoch zameraných na pohony garážových brán. Pri jeho kúpe vám v predajni poradia, aký typ sa hodí k vašej elektrickej bráne a potom už stačí zariadenie naprogramovať podľa inštrukcií v návode.


Zabezpečte svoju garáž pred vykradnutím

Zabezpečte svoju garáž pred vykradnutím
Miroslav Jastrabík – TOPSHADE

 Ak ste vaše diaľkové ovládanie stratili, je tu možnosť, že sa dostane do nesprávnych rúk. V tomto prípade by ste mali vyhľadať návod k ovládaniu vašej elektrickej brány a pomocou inštrukcií zresetovať kód otváracieho zariadenia, vďaka čomu znefunkčníte stratené diaľkové ovládanie.

Účinné zabezpečenie pomocou alarmu

Jednou z možností ako zabezpečiť vašu garáž pred zlodejmi, je inštalácia alarmu. Ide o cenovo dostupné riešenie, vďaka ktorému získate kontrolu nad vaším majetkom. Na trhu existuje široká škála alarmov a iných zabezpečovacích zariadení. Súčasným trendom sú GSM alarmy, ktoré vás v prípade problémov dokážu kontaktovať hlasovým volaním alebo prostredníctvom SMS. Niektoré typy GSM alarmov vám umožnia zrozumiteľne odpočúvať priestor v najbližšom okolí vašej garáže.

Kategória: Dvere, brány
Zdieľať článok