Inšpirácie pre malé kúpeľne

14. 10. 2005
Zdieľať

Dobre zariadiť malú kúpeľňu je tvrdý oriešok. Ale, ako sa hovorí, všetko sa dá, len treba chcieť, ... a vedieť.

Samozrejme, aj pre malé kúpeľne platia podobné rady, ako pre všetky menšie priestory: svetlé farby, drobné vzory, malé rozmery obkladačiek… To priestor zosvetlí a opticky zväčší. Avšak ani do priestoru opticky väčšieho sa nezmestí viac, ako dovolia jeho skutočné rozmery. Dnes sa však vďaka naozaj pestrej ponuke v obchodoch dá „pohrať“ nielen s rozmiestnením, ale aj s veľkosťou a tvarom zariaďovacích predmetov. Všetko so všetkým súvisí, a teda ak sa vám niekde podarí ušetriť pár centimetrov (napríklad vďaka vhodne tvarovanej vani), inde si môžete dovoliť byť o to rozšafnejší, a ak niekde pridáte, inde musíte ubrať – lebo inak by ste sa jednoducho nezmestili.


Inšpirácie pre malé kúpeľne

32098

Vďaka premyslenému tvarovaniu zariaďovacích predmetov sa do relatívne malej kúpeľne zmestí nielen vaňa, umývadlo a záchod, ale aj pisoár, praktický najmä v domácnosti, v ktorej žije viac chlapcov a chlapov. Na takto tvarovaný záchod aj s umývadlom sa nájde miesto i v miestnosti, do ktorej by sa klasické WC ledva zmestilo, a na umývadielko by ste nemohli ani pomyslieť.


Inšpirácie pre malé kúpeľne

32095

Aj správne tvarovaná vaňa môže ušetriť miesto. Napríklad vďaka skoseniu pri nohách (v tých miestach je klasická šírka vane aj tak zbytočná) možno do kúpeľne umiestniť WC či práčku, získať miesto na otváranie dverí alebo na pohyb. Vhodne tvarovaná vaňa s otváracou zástenou poskytuje dostatočný komfort pri kúpaní a nahradí aj sprchovací kút.


Inšpirácie pre malé kúpeľne

32096

V miestnosti s naozaj minimálnymi rozmermi možno zariadiť kúpeľňu, ktorá uspokojí všetky vaše potreby, ak sem umiestnite umývadlo, sprchovací kút a WC. Pár cenných centimetrov môže ušetriť závesný záchod (v porovnaní s klasickým potrebuje na dĺžku asi o 10 až 20 cm menej) a rohový polkruhový sprchovací kút, ktorý zaberie najmenej miesta a zároveň poskytne dostatok priestoru na pohyb pri sprchovaní.

Kategória: Kúpeľňa, WC
Tagy: kúpeľňa maku
Zdieľať článok

Diskusia