Gabiony v 21. storočí

25. 07. 2014 Zdieľať

Gabiony sú konštrukčné prvky tvaru koša vyrobené z oceľovej šesťhrannej dvojzákrutovej siete alebo zo zváraných panelov. Hotový gabion pozostáva z koša a výplňového kameňa.

Pletené gabiony a gabiony zo zváraných panelov sú veľmi obľúbené v inžinierskom staviteľstve a sú čoraz viac populárne v záhradnej architektúre a tiež v architektúre všeobecne. Ich výhodou je veľmi rýchla montáž, nenáročná výstavba suchým procesom, príjemný vzhľad, široká škála použitia a dokonalé sa začlenenie do prírodného prostredia. Rôznymi rozmermi a tvarmi gabionov  môžeme dosiahnuť rozmanité typy a tvary konštrukcií. Pri použití rôznych druhov kameňa  môžeme docieliť veľmi široké škály farieb hotových gabionov, resp. konštrukcií. Je možné ich použiť aj ako obklad budov, ríms, svahov, atď. 


Gabiony v 21. storočí

Gabiony v 21. storočí
MACCAFERRI CENTRAL EUROPE s r.o

Zvárané gabiony a ich jednoduché tvarové prispôsobenie nám umožňuje ich širokú škálu použitia od gabionových plotov, terás, lavičky v parku, záhrade až po kvetináče a ďalšie konštrukcie. Pletené gabiony sú vhodné najmä pre väčšie aplikácie ako sú oporné múry, úpravy vodných tokov, svahov, a pod.  Výhodou pletených gabionov je ich flexibilita, tvarová rôznorodosť a široké spektrum povrchových ochrán pre všetky typy korozívnych prostredí.


Gabiony v 21. storočí

Gabiony v 21. storočí
MACCAFERRI CENTRAL EUROPE s r.o

Záhradná architektúra by sa mala svojím významom a materiálovým prevedením čo najviac približovať k prírode a prírodným materiálom. Gabiony sú preto viac než vhodným produktom, ktorý spĺňa všetky environmentálne kritériá a taktiež sú správnym výberom pre modernú architektúru 21.storočia.

Viac informácií o gabionoch, o tom ako si vybrať (pomocou jednoduchého konfigurátora) ako aj  kde si ich objednať priamo od výrobcu, nájdete na našom novom webe: www.gabiony.sk alebo na stránke www.maccaferri.sk.

MACCAFERRI CENTRAL EUROPE s r.o.
Obchodno-technická kancelária:
Kopčianska 15        
851 01 Bratislava
Slovenská republika
tel:  +421 2 20 24 00 56   
+421 2 20 24 00 63
fax: +421 2 20 24 00 60
e-mail: office@maccaferri.sk

Kategória: Aktuality
Tagy: gabiony
Zdieľať článok