Viete, kto vás chce navštíviť?

26. 05. 2015
Zdieľať

Ste sama doma, keď vás v noci prekvapí nečakaná návšteva. Niekoho netrpezlivo očakávate, ale musíte odísť. Ako sa na tieto bežné situácie pripraviť? Odpovede majú jedno spoločné – domáci videotelefón.

Doma sa chce každý cítiť bezpečne. Tomu vie dnes významne pomôcť domáci videotelefón, vďaka ktorému dobre vidíte, kto vás chce alebo chcel navštíviť alebo kto sa práve pohybuje okolo vášho domu. Vhodne zareagovať vám pomôže Videotelefón Somfy V600 Pro s kvalitnou sedempalcovou farebnou obrazovkou. Vďaka nej môžete pred podomovým predajcom ľahko predstierať, že nie ste doma, či rýchlo privolať políciu, ak sa okolo vášho domu pohybuje podozrivý človek alebo rovno skupina ľudí. V žiadnom prípade sa vám s videotelefónom nestane, že do domu pustíte niekoho neznámeho. Vonkajšia časť videotelefónu Somfy V600 Pro navyše obsahuje prisvetľovacie LED diódy a snímač odtlačkov prstov, takže svoju bezpečnostnú funkciu plní dokonalo. 


Viete, kto vás chce navštíviť?

1566125
SOMFY, spol. s r.o.

Zmeškané návštevy

Tento domáci videotelefón však pomôže i v príjemných situáciách. Do svojej pamäte vie totiž vložiť obrázky návštevníkov, ktoré si môžete po príchode prehliadnuť, takže sa dozviete, kto vás chcel napríklad neohlásene, ale príjemne prekvapiť. Vďaka tejto funkcii „zmeškaných návštev“, ktorých si videotelefón vie zapamätať až 400, ste informovaní o každom návštevníkovi. Kvalitu obrazu môžete navyše zvýšiť pripojením monitora a dôležité je, samozrejme, nastavenie uhla kamery. 


Viete, kto vás chce navštíviť?

1566121
SOMFY, spol. s r.o.


Viete, kto vás chce navštíviť?

1566127
SOMFY, spol. s r.o.

Videotelefón, ktorý ovláda i rolety

A nejde len o bezpečnosť, takto vybavený videotelefón znamená pre užívateľov i značné pohodlie. Snímač odtlačkov prstov umožňuje jednoducho (a zároveň bezpečne) ovládať bránu a elektrický zámok na bránke. Interiérová časť videotelefónu potom vďaka integrovanému vysielaču umožňuje ovládať až päť výrobkov alebo skupinu zariadení – napríklad žalúzie, rolety, strešné okná či osvetlenie. Vďaka jednému videotelefónu tak môžete jednoducho, bezpečne a pohodlne ovládať takmer celú domácnosť.


Viete, kto vás chce navštíviť?

1566129
SOMFY, spol. s r.o.


Viete, kto vás chce navštíviť?

1566131
SOMFY, spol. s r.o.

Kvalitné dvere sú základ

Najlepším spoločníkom kvalitného videotelefónu sú, samozrejme, kvalitné vchodové dvere, ktoré by mali dom chrániť nielen pred zlodejmi, ale aj pred požiarom alebo hlukom. „V prípade hliníkových dverí Lomax Aktiv sú štandardom trojbodové zámky s automatickým uzamykaním, skrytý snímač zabezpečovacieho systému, kovanie s prekrytím proti prevŕtaniu vrátane možnosti rozšírenia o biometrické zabezpečenie. K dispozícii sú aj kódové klávesnice a bluetooth ovládanie. To všetko je skryté vnútri dverí,“ vysvetlil Bohuslav Bartůněk zo spoločnosti Lomax, ktorá ponúka vchodové dvere z hliníkových profilov.

Nejde iba o hlavný vchod

Bežnou súčasťou domu sú aj bočné vchody, napríklad z dvora. „Pokiaľ do týchto vstupov osadíte tie najlacnejšie typy dverí, ktoré nemajú prakticky žiadne alebo majú len minimálne zabezpečovacie prvky, teda obyčajný zámok, riziko vlámania sa je veľmi vysoké,“ doplnil Bartůněk s pripomienkou, že bezpečnosť dverí zvyšuje aj vhodné kovanie, zámok a výplň. 

Kategória: Dvere, brány
Tagy: videotelefóny
Zdieľať článok

Diskusia