16. 05. 2016
Zdieľať

Či už máte vlastnú minizáhradku pri dome, na terase či na balkóne, bez záhradníckeho náradia sa len ťažko zaobídete. Vydajte sa s nami po tyrkysovej a Gardena vás spoľahlivo dovedie k cieli.

Zdravá zábava

Dôvody, ktoré nás vedú k pestovaniu okrasných rastlín i úžitkových plodín na každej voľnej ploche svojho obydlia uprostred mesta, môžu byť rôzne. Ideálne je, keď sa skĺbi príjemné s užitočným, záhradníčenie je nám zábavou a nakoniec si vychutnáme plody svojej práce, a to doslova. Prácou na akejkoľvek záhradke prospievame svojmu fyzickému aj duševnému zdraviu. Našim sprievodcom na tejto ceste môže byť Gardena, ktorá myslí na všetky potreby mestských záhradníkov. Náš priestor je síce obmedzený, ale možnosti nie.


Závlaha priamo ku korienkom rastliny.

Mestské záhradníčky sú šik
Gardena


Závlaha priamo ku korienkom rastliny.

Balkón a terasa

Záhradníčenie bez záhrady má niektorá špecifiká, predovšetkým nutnosť využitia rôznych nádob na pestovanie. Črepníky, kvetináče aj alternatívne vrecia potrebujú pravidelnú zálievku, pretože vysychajú rýchlejšie než zem. Najspoľahlivejšia je kvapková závlaha Gardena Micro-Drip, ktorá predstavuje bezstarostné a úsporné zavlažovanie. Ideálna je štartovacia súprava pre rastliny v kvetináčoch, ktorá obsahuje všetko potrebné na zavlažovanie siedmych kvetináčov a troch črepníkov. Zavlažovanie môžeme pustiť z hlavy, je na čase sadiť, kypriť a starať sa. K základnému vybaveniu patrí kvetinová lopatka pre vysádzanie a presadzovanie rastlín alebo malá motyčka pre kyprenie, prevzdušňovanie a pletie pôdy. V menších priestoroch oceníme sadu náradia Gardena Combisystem, ku ktorej nám stačí jediná rukoväť, takže ušetríme drahocenné miesto.


Mestské záhradníčky sú šik

Mestské záhradníčky sú šik
Gardena

Na malú záhradku

Štartovacia sada Gardena Micro-Drip existuje tiež vo vyhotovení pre rastliny v riadkoch, takže napr. pre živé ploty okolo vašej predzáhradky. Aj tá najmenšia záhradka s kríkmi a trávnikom vyžaduje pravidelnú údržbu. Neposlušné výhony skrotíme záhradnými nožnicami a nožnicami na živý plot. Vďaka tichým akumulátorovým strojom Gardena môžeme používať aj mechanizáciu, pričom nebudeme rušiť susedov. Bujný trávnik zostriháme pomocou ručnej vretenovej kosačky. Tento spôsob kosenia je optimálny pre náš trávnik aj naše zdravie. Gardena ale myslí aj na záhradníčky, ktoré sa fyzicky vybijú už inde a na záhradke chcú už iba odpočívať. Pre nich je určená inteligentná robotická kosačka SILENO+, ktorá kosí úplne sama a ticho, navyše nám ušetrí čas, peniaze i starosť s tým, kam s pokosenou trávou.


Robotická kosačka pokosí úplne sama.

Mestské záhradníčky sú šik
Gardena


Robotická kosačka pokosí úplne sama.

Módny doplnok

Poznávacím znamením vašej mestskej záhradky môže byť okrem zelenej aj farba tyrkysová, ktorá je charakteristická pre značku Gardena. Mestskej šedi je všade okolo dosť, tak prečo sa neobklopiť výraznými farbami? Už sa vám nestane, že budete hľadať svoje nenápadné záhradné nástroje, ktoré splývajú s okolím. 

Viac informácií na www.gardena.sk

PR článok 

Kategória: Záhradná technika
Tagy: gardena záhradná technika
Zdieľať článok

Diskusia