Chcete domov infrasaunu? Pozrite sa aj na novinky, ktoré teraz fičia

20. 10. 2016
Zdieľať

O blahodárnom „kúpaní“ v teple infračervených lúčov, už boli napísané desiatky publikácií. Vychvaľujú ich lekári, športovci aj odborníci z wellness centier.

Dnes už ale nie je potreba nikam jazdiť, infrasaunu si môžete zaobstarať domov a užívať si relax, či ďalšie jej pozitívne účinky kedykoľvek a v pohodlí domova.

Najrozšírenejším materiálom, z ktorého sa moderné infrasauny vyrábajú, je kanadský jedľovec. „ Dôvod je zrejmý. Ide o ušľachtilé drevo, ktoré vyniká pevnosťou, jemnou štruktúrou a krásnym vzorovaním. A na rozdiel od iných ihličňanov sa nekrúti, je bez tvrdých uzlín v dreve a živice,“ hovorí Jakub Nováček, saunový odborník z Mountfieldu. 


Podľa typu je v infrasaunách dostatok miesta pre jednu, dve, alebo viac osôb. Novinka Rowen ponúka pohodlie pre celú rodinu. Foto: Mountfield

Podľa typu je v infrasaunách dostatok miesta pre jednu, dve, alebo viac osôb. Novinka Rowen ponúka pohodlie pre celú rodinu.
Mountfield


Podľa typu je v infrasaunách dostatok miesta pre jednu, dve, alebo viac osôb. Novinka Rowen ponúka pohodlie pre celú rodinu. Foto: Mountfield

Novinka do trendy interiérov

V poslednej dobe sa aj na tuzemskom trhu objavila novinka – infrasauny z kanadského jedľovca, ktoré majú naviac vonkajšie obloženie dekorativnými doskami MDF. „Jedná sa o veľmi atraktivnú alternatívu k masivnému drevu,“ potvrdzuje špecialista na sauny.„ Na výrobu sa používajú drevité vlákna spojené živicou a lignínom, z ktorých sa dosky za vysokého tlaku lisujú a nakoniec poťahujú umývateľným laminom s dekorom prírodného dreva,“ popisuje Nováček najnovší hit. Vďaka tomu sa tieto nové infrasauny pýšia rafinovanou eleganciou a ľahko zapadajú aj do moderne zariadených bytov a rodinných domov. Drevo je však drevo a tak aj klasické infrasauny sú stále veľmi obľúbené.


Aktraktivný vzhľad dovoľuje umiestniť jednu z tohtoročných noviniek – infrasaunu Corinna z kanadského jedľovca a dosiek MDF – aj do veľmi moderného priestoru. Foto: Mountfield

Aktraktivný vzhľad dovoľuje umiestniť jednu z tohtoročných noviniek – infrasaunu Corinna z kanadského jedľovca a dosiek MDF – aj do veľmi moderného priestoru.
Mountfield


Aktraktivný vzhľad dovoľuje umiestniť jednu z tohtoročných noviniek – infrasaunu Corinna z kanadského jedľovca a dosiek MDF – aj do veľmi moderného priestoru. Foto: Mountfield

Ako si dobre vybrať?

Je to veľmi jednoduché. Stačí odpovedať na otázku, ako často a približne koľko ľudí sa bude naraz saunovať. Následne si už len zvoliť taký model, ktorý vám po estetickej stránke najviac vyhovuje a ktorý najlepšie zapadne do vášho bytu, domu, kúpeľne, izby. Pri nákupe sa rovnako vyplatí zaujímať sa o to, či vám z obchodu saunu zadarmo dovezú až k domu.


Ovládanie infrasaun je sústredené na prehľadnom panely. Foto: Mountfield

Ovládanie infrasaun je sústredené na prehľadnom panely.
Mountfield


Ovládanie infrasaun je sústredené na prehľadnom panely. Foto: Mountfield

„Samotná inštalácia je veľmi jednoduchá,“ dodáva Jakub Nováček z Mountfieldu. Moderné domáce infrasauny sa totiž predávajú ako stavebnice. Stačí mať jeden alebo dva štvorcové metre voľného priestoru a blízko zásuvku na 230 V. Nie sú potrebné žiadne stavebné úpravy ani pomoc elektrikára. Jednotlivé diely zložíte priamo na mieste behom pár desiatok minút. Moderné infrasauny sú spravidla vybavené všetkým, čo pobyt v nich zpríjemňuje na maximum. Nechýba digitálny panel s diaľkovým ovládaním, lampa na čítanie, zabudované rádio/MP3, možnosť zvoliť si z viac farieb vnútorného osvetlenia a ďalšie vymoženosti. 

Čím je infra saunovanie prospešené?

–  Infračervené teplo pôsobí do hĺbky tkaniva
–  Spaľuje nadbytočné kalórie ( za jeden cyklus až 600kcal) a tým znižuje nadváhu
–  Má priaznivý vlyv na krvný obeh a posilňuje kardiovaskulárny systém
–  Uľavuje od bolesti svalov a pomáha rozhýbať stuhnuté kĺby
–  Posilňuje imunitný systém a odvádza z tela nežiadúce toxíny
–  Vypína a zpružňuje kožu na všetkých častiach tela
–  Pozitívne pôsobí na psychiku
–  Odbúráva stres a zvyšuje intelektuálnu a telesnú aktivitu

ZDROJ PR článok spoločnosti Mountfield a.s.

Kategória: Záhradné stavby
Zdieľať článok

Diskusia