Povedzte áno drevohliníkovým oknám

28. 10. 2016
Zdieľať

Drevohliníkové okná sú jednoznačnou voľbou, ak chce ich majiteľ ušetriť energie a interiér obohatiť o prírodné materiály. Majú však aj ďalšie výhody.

Kombináciou dreva a hliníka vzniká profil s dlhou životnosťou a minimálnou náročnosťou na údržbu. Drevo je charakteristické svojimi priaznivými fyzikálnymi a mechanickými vlastnosťami, vďaka ktorým sú drevohliníkové okná odporúčané architektmi aj na nízkoenergetické a pasívne domy. Takéto parametre spĺňa napríklad profil ALU 1083 PASIV od spoločnosti Mirador. 

Zatiaľ čo drevený profil z interiérovej strany prispieva k zdravej mikroklíme domu, hliníkový profil z vonkajšej strany poskytuje oknu dokonalú ochranu. Hliníková vrstva chráni okno proti poveternostným vplyvom, mechanickému poškodeniu a zaručuje minimálnu náročnosť na údržbu a ošetrovanie. Výhodu z hľadiska údržby má aj drevená časť okna – keďže ide o antistatický materiál, odpudzuje usádzanie prachu. 

Drevohliníkový profil umožňuje zmenšiť obvodový rám okennej konštrukcie, čím vznikne väčšia presklená plocha. Tá vedie k získavaniu pasívnych solárnych ziskov a súčasne prispieva k dizajnovému riešeniu interiéru.


Drevohliníkový profil prispieva k zdravej mikroklíme domu.

Povedzte áno drevohliníkovým oknám
Mirador


Drevohliníkový profil prispieva k zdravej mikroklíme domu.

www.mirador.eu 

Kategória: Aktuality Okná
Zdieľať článok

Diskusia