Nové trendy v interiéri pre rok 2017

11. 11. 2016
Zdieľať

Aké trendy na nás čakajú v roku 2017? Spolu s časom sa menia aj jednotlivé trendy pre náš interiér. To, čo bolo moderné v tomto roku, môže byť v tom budúcom úplne mimo. Pozrime sa teda, na čo sa môžeme tešiť.

Terakota

V súčasnosti sú moderné chladné a biele tóny nábytku či stien. To sa má však zmeniť. Nahradia ich teplé materiály, ako sú napríklad terakotové dlaždice s prirodzenou matnou povrchovou úpravou. Môžu byť použité ako bežné steny v kúpeľniach alebo obklady krbov. Tým sa znova pridá charakter a teplo do našich domovov a oživia sa naše domy a byty.

Nové druhy materiálov

V dizajne dlhodobo vládol mramor, ale to sa má zmeniť. Môžete sa začať tešiť na surové, zemité textúry, ako je drevo, hlina a prútie. Tieto materiály budú čoraz viac populárnejšie, a to aj pre stále silnejšie ekologickejšie zmýšľanie vo svete.

Korok

Korok je štýlový materiál, ktorý dodáva teplo a textúry priestoru. Svojimi vlastnosťami je tiež ideálny aj na absorbovanie hluku v otvorených priestoroch našich domovoch. Bude sa využívať v kombinácii s kamennými časťami, napríklad pri stoloch či stoličkách.

Kovy

Tento rok hrali vo svete kovov hlavný prím medené doplnky. Budúci rok sa však zameriame na priemyselnú estetiku. Do popredia sa dostanú čoraz viac leštené kovy spolu s čiernou oceľou. Začnite sa obzerať po oceľových svietnikoch, rámoch či iných doplnkoch a dekoráciách. Určite by ste mali zvážiť aj kúpu nábytku doplneného o niektorý z týchto kovových prvkov.

Oázy pokoja

V čoraz viac digitálnejšom svete, keď sme každú minútu spojení s displejom nejakého zariadenia, sa budú vytvárať „oázy pokoja“. Novým trendom budú miesta s pohodlnými sedačkami a s prírodnými materiálmi, kde si budeme môcť na chvíľu oddýchnuť. Na druhej strane je tu však protichodná tendencia, a to prílev nových trendov v spolupráci s novými technológiami. Nové spotrebiče budú viac prepojené s ďalšími zariadeniami a výsledkom budú plne digitálne a inteligentné domy. Tento trend je však špecifickou možnosťou.


Nové trendy v interiéri pre rok 2017

Nové trendy v interiéri pre rok 2017
www.123rf.com

Pozdávajú sa vám tieto trendy? Bude to určite zaujímavý rok a máme sa na čo tešiť.

Zdroj fotografií: www.123rf.com

ZDROJ PR článok spoločnosti Gurkuda s.r.o. 

Kategória: Navrhovanie interiéru
Zdieľať článok

Diskusia