Multipor na vonkajšie aj vnútorné zateplenie

09. 12. 2016
Zdieľať

Zvažujete kompletné zateplenie svojej nehnuteľnosti? Alebo riešite len niektoré chladnejšie miesta v dome? V oboch prípadoch vám pomôže Multipor. Zateplenie pomocou týchto tepelnoizolačných minerálnych dosiek vám zaručí tvarovú stálosť aj protipožiarnu odolnosť. Môžu sa použiť aj na vnútorné zateplenie napríklad historických objektov a všade tam, kde nechcete zasahovať do vonkajšieho vzhľadu fasády.

Tieto vápenno-kremičité dosky sú masívne, odolné a vynikajú tepelnoizolačnými vlastnosťami. Medzi ich ďalšie pozitíva patrí, že sú nehorľavé a vďaka zloženiu z prírodných surovín aj zdravotne neškodné. Homogénne dosky neobsahujú vlákna, preto nedráždia pri spracovaní. Šetrnosť k životnému prostrediu je pri Multipore potvrdená ekologickým certifikátom Nature Plus.


Vonkajšie zateplenie

Vonkajšie zateplenie
Xella Slovensko, spol. s r.o.

Multipor na vonkajšie zateplenie

Pri vonkajšom zateplení oceníte jeho tvarovú stálosť, nehorľavosť a odolnosť proti všetkým biologickým škodcom a plesniam. Je paropriepustný, čím prispieva k zdravej klíme v budove. Ak je materiál vystavený vode napríklad pri povodni, po opätovnom vysušení sa obnovia jeho pôvodné tepelnoizolačné vlastnosti. Môže sa použiť aj na zateplenie starších budov, je treba však dbať na rovinnosť a prídržnosť podkladu – pôvodnú fasádu. Jeho veľkou výhodou je, že časom nedegraduje.


Realizácia vnútorného zateplenia

Realizácia vnútorného zateplenia
Xella Slovensko, spol. s r.o.

Multipor na vnútorné zateplenie

Zateplenie pomocou tepelnoizolačných minerálnych dosiek Multipor sa používa tam, kde chcete zachovať pôvodný vzhľad fasády alebo potrebujete riešiť len niektoré chladnejšie miestnosti. Multipor vytvorí rovnaký tepelný komfort, aký ponúkajú moderné stavby, čo pri rekonštrukciách výrazne prispieva k zníženiu nákladov za energiu. Ďalšou výhodou je, že je tzv. kapilárne aktívny a v miestnosti udržiava vyváženú klímu. To znamená, že zvýšenú vlhkosť pohlcuje a keď je v miestnosti suchý vzduch, vlhkosť naopak uvoľňuje. Multipor je odolný proti vlhkosti, preto ho môžete použiť aj vo vlhkých prevádzkach kúpeľní a umyvární. Materiál totiž vyrovnáva vnútornú vlhkosť tak, že ju pri zvýšených hodnotách vstrebáva a pri poklese opätovne vydá späť.


Multipor je vhodný na zateplenie historických objektov

Multipor je vhodný na zateplenie historických objektov.
Xella Slovensko, spol. s r.o.


Multipor je vhodný na zateplenie historických objektov

Podpora výrobcu

Ak sa do zateplenia chcete pustiť sami, odborní špecialisti výrobcu materiálu, spoločnosti Xella, ponúkajú pomoc pri posúdení zámeru zateplenia. Poradia vám s výberom hrúbky izolácie aj s návrhom detailov a odporučia správne postupy aplikácie dosiek. Konzultovať s nimi môžete napríklad aj možnosti povrchovej úpravy, skrátka všetko, čo vám pomôže zrealizovať zateplenie na výbornú a bez chýb.

Viac informácií na www.ytong.sk.

ZDROJ PR článok spoločnosti Xella Slovensko, spol. s r.o.

Kategória: Materiály Strecha, podkrovie
Zdieľať článok

Diskusia