Súťaž Interiér roku: Izba inšpirovaná cestovateľskými zážitkami

09. 01. 2017
Zdieľať

Spomienky z ciest inšpirovali Michala Kunca pri návrhu tejto izby, rovnako aj pri návrhu izby 419, ktorá tiež pochádza z jeho pera. Izby vznikali spoločne, čiastočne na cestách.

Pretože veľa cestujem, chcel som si splniť sen a vytvoriť ,designroomʻ pre večných cestovateľov, svetobežníkov. Miesto, kde sa na chvíľu zastavíte, zamyslíte, odpočiniete si, kým pôjdete ďalej. Chcel som ľahký, minimalistický dizajn, taký cestovateľský ,LABʻ, kde nie je nič zbytočné, predizajnované,” opisuje Michal Kunc svoj zámer.


Hotel Pytloun – Izba číslo 218

Hotel Pytloun – Izba číslo 218
archív hotela Pytloun

Inšpiroval sa ulicami v mestách a miestami, kde pobudol, i odkazmi cestovateľov na stenách izieb, grafitti na múroch v podchodoch či starými časopismi. Izba je zariadená v duchu „street style”, s kresbičkami, odkazmi, vtipmi a medzinárodne zrozumiteľnými piktogramami. Grafiku navrhol Zdeněk Häckl. Volil čiernobielu, korešpondujúcu s čistotou inak bielej izby. Zaujímavým prvkom sú postele z paliet natretých nabielo. Bielu farbu v kúpeľni skvele dopĺňa drevená podlaha i stena za umývadlom, na ktorej je osadených niekoľko rôzne veľkých zrkadiel.


Hotel Pytloun – Izba číslo 218

Hotel Pytloun – Izba číslo 218
archív hotela Pytloun


Hotel Pytloun – Izba číslo 218

Hotel Pytloun – Izba číslo 218
archív hotela Pytloun

Pytloun Grand Hotel Imperial

Pod nadčasovou pôvodnou fasádou sa nachádza moderný hotel s jedinečným interiérovým dizajnom a technologickým vybavením. Ponúka ubytovanie v 67 štandardných a v 20 unikátnych dizajnovo zariadených izbách. Podobu každej z izieb vytvoril iný architekt alebo štúdio a viaceré navrhli členovia združenia dizajnérov Czech Deco Team.

Hotel Pytloun – Izba číslo 218 | Graphic

Autor: Ateliér Kunc Architects
Investičné náklady: neuvedené
Dokončenie: 2016
Foto: archív hotela Pytloun 


Súťaž INTERIÉR ROKU

V rámci súťaže Interiér roka sú každoročne oceňované výnimočné súkromné i verejné interiéry navrhnuté českými a slovenskými architektmi (doma aj v zahraničí), a to v siedmich kategóriách.

Do niektorej z kategórií ďalšieho ročníka Interiér roku sa už od októbra môžu hlásiť architekti a interiéroví dizajnéri, a to nielen z Českej republiky, ale v tomto ročníku prvýkrát aj zo Slovenska!

Prihlásiť možno iba interiéry, ktoré vznikli v tomto roku. Uzávierka prihlášok je 20. 2. 2017 a výsledky budú vyhlásené v pražskom Centre súčasného umenia DOX, a to 28. 3. 2017 na kongrese o bývaní a architektúre Living Forum. V máji potom bude prebiehať výstava veľkoformátových fotografií súťažných interiérov.  

S najzaujímavejšími súťažiacimi budeme našich čitateľov postupne oboznamovať na webe www.mojdom.sk. Mojdom.sk je hlavným mediálnym partnerom súťaže na Slovensku, usporiadateľom súťaže je Inštitút bytového dizajnu.

Viac sa o súťaži dozviete na stránkach www.interierroku.cz

Kategória: Navrhovanie interiéru
Tagy: hotel interiér kunc pytloun roku súťaž
Zdieľať článok

Diskusia