Súťaž Interiér roku: Redizajn garsónky v obytnom dome

17. 02. 2017
Zdieľať

Prianím majiteľa, ktorý mal pomerne presnú predstavu o základnom rozvrhnutí jednotlivých zón, bolo zrekonštruovať existujúcu garsónku tak, aby z nej vznikol elegantný plnohodnotný apartmán pre dve osoby. Ako hlavné materiály boli vybrané drevo, sklo a chróm.

K vytvoreniu príjemného interiéru v hlavných obytných priestoroch prispela jednotná bezbariérová podlaha z olejovaných dubových parkiet s tradičnými lištami (Hornat podlahy). Nahradenie štyroch otočných dverí z 80. rokov v predsieni tromi posuvnými sklenenými – satináto , biele, 8 mm (Grado Praha) – výrazne odľahčilo malý a tmavý priestor. Vzhľadom na drevené podlahy a celkovú obytnú plochu 52 m2 sa zvolila biela maľovka.


Vstupná chodba

Apartmán na Letnej – redizajn malometrážneho bytu
Dumdesign.cz


Vstupná chodba

Nábytok s úložnými priestormi je precízne vyrobený na mieru v kombinácii matnej bielej a prírodného duba (DT-EXPERT). Moderne oživujúci dizajn má kuchynská linka. Skrinky z bieleho lamina s „neviditeľnými“ rukoväťami splývajú so stenami a do popredia sa tak dostáva výrazná modrá polica, pripomínajúca bistrá (vyrobil Cesare Interier).


Z chodby do hlavnej miestnosti

Apartmán na Letnej – redizajn malometrážneho bytu
Dumdesign.cz


Z chodby do hlavnej miestnosti

Ďalšiemu pocitovému prepojeniu interiérov pomáha nábytok s lesklými chrómovými prvkami – dva gaučíky Momo od pí.  Dařbujánovej a jedálenská súprava so závesným svietidlom od Modernisty. 


Centrum bytu

Apartmán na Letnej – redizajn malometrážneho bytu
Dumdesign.cz


Centrum bytu

Úložné priestory sú vyriešené tromi šatníkovými skriňami, dvoma podstropnými skrinkami, samostatným miestom na práčku a prostriedky na upratovanie. Pôvodné ústredné kúrenie bolo zrenovované a zostalo „na očiach“. Toaleta po úprave disponuje aj bidetovými funkciami. V kúpeľni nanovo osadili sprchový kút s jednou zástenou (zaisťuje pohodlný vstup), umývadlo a vysokú závesnú skrinku.  


Jedáleň

Apartmán na Letnej – redizajn malometrážneho bytu
Dumdesign.cz


Jedáleň

Mojou snahou bolo vytvoriť jednoduchý, priestranný, pocitovo príjemný interiér s čistým základom, oživený len niekoľkými predmetmi v základných farbách. Interiér odkazuje na dátum výstavby domu, ale zároveň je súčasný.


Obývacia izba

Apartmán na Letnej – redizajn malometrážneho bytu
Dumdesign.cz


Obývacia izba

Autor interiéru: Vladimíra Kadeřábková, dumdesign.cz


Súťaž INTERIÉR ROKU

V rámci súťaže Interiér roka sú každoročne oceňované výnimočné súkromné i verejné interiéry navrhnuté českými a slovenskými architektmi (doma aj v zahraničí), a to v siedmich kategóriách.

Do niektorej z kategórií ďalšieho ročníka Interiér roku sa už od októbra môžu hlásiť architekti a interiéroví dizajnéri, a to nielen z Českej republiky, ale v tomto ročníku prvýkrát aj zo Slovenska!

Prihlásiť možno iba interiéry, ktoré vznikli v tomto roku. Uzávierka prihlášok je 20. 2. 2017 a výsledky budú vyhlásené v pražskom Centre súčasného umenia DOX, a to 28. 3. 2017 na kongrese o bývaní a architektúre Living Forum. V máji potom bude prebiehať výstava veľkoformátových fotografií súťažných interiérov.  

S najzaujímavejšími súťažiacimi budeme našich čitateľov postupne oboznamovať na webe www.mojdom.sk. Mojdom.sk je hlavným mediálnym partnerom súťaže na Slovensku, usporiadateľom súťaže je Inštitút bytového dizajnu.

Viac sa o súťaži dozviete na stránkach www.interierroku.cz

Kategória: Navrhovanie interiéru
Tagy: byt interiér panelák súťaž
Zdieľať článok

Diskusia