Ako bývajú „zlatí Škantárovci“?

05. 03. 2017 Zdieľať

Olympijskí víťazi vo vodnom slalome Ladislav a Peter Škantárovci sú susedia „cez ulicu“. Hoci obaja milujú práce okolo domu, v bývaní si navzájom nikdy neradia. Prečo je to tak a čo ďalšie na seba prezradili v rozhovore o bývaní?

Športovú dvojicu tvoríte takmer 25 rokov, na tréningoch a súťažiach ste spoločne strávili mnoho času. Ako študenti ste spolu dokonca bývali. Ako na toto obdobie spomínate?

Peter: Áno, máme spolu „odbývaných“ už naozaj veľa rokov. Nielen v rámci sústredení a zájazdov, ale aj v rámci bežného domáceho života. Keď sme sa presťahovali do Bratislavy, bývali sme spolu vo viacerých športových ubytovniach. A chvíľu sme sa delili aj o spoločný podnájom.

Ladislav: Väčšinou to však bola klasická ubytovňa, kde sme veľa možností nemali. Dali nám izbu a tam sme boli. (smiech)


Peter s manželkou Darinkou a synmi

Ako bývajú „zlatí Škantárovci“
Miroslav Pochyba


Peter s manželkou Darinkou a synmi

Snažili ste sa vtedy si nejako spríjemniť, upraviť podľa svojich predstáv aj takéto dočasné bývanie?

Ladislav: Peťo si vždy vedel svoj priestor zútulniť. Už vtedy bolo vidno, že si potrebuje vytvoriť svoj komfort. Mne to bolo naopak jedno.

Dnes už máte každý svoju rodinu, deti a aj pekné vlastné bývanie v rodinných domoch. Žijete v Rajke, a opäť kúsok od seba, doslova cez ulicu. Ako ste si našli nové bývanie?

Peter: Manželka zbadala na internete informáciu, že sa tu predávajú domy. Išli sme sa sem pozrieť a hneď sa nám tu zapáčilo. Bolo to pre nás ideálne riešenie. Takmer stále totiž trénujeme v Čunove, ktoré je odtiaľto na skok. No a ja som potom toto miesto ukázal Peťovi.


Ako bývajú „zlatí Škantárovci“

Ako bývajú „zlatí Škantárovci“
Miroslav Pochyba

Ak je človek zaneprázdnený, môže sa mu zdať náročná aj údržba bytu. Stále je totiž čo robiť, opravovať, upratovať. Pri dome to zrejme platí dvojnásobne. Ako to zvládate?

Ladislav: V byte sa zavrú dvere a je vybavené. (smiech) Prácam okolo domu sa, žiaľ, môžem venovať iba po sezóne – v odpočinkovom období, ktoré trvá približne mesiac-dva. Preto nám aj po štyroch rokoch bývania ešte stále všeličo chýba. Zatiaľ napríklad nemáme upravený pozemok. To sú však už milé starosti. Robiť na vlastnom je vždy skvelé. A keďže som vyrastal na dedine, nebojím sa ani manuálnej práce.

O vás pritom médiá píšu, že ste „knihomoľ“ a že „kutilstvo“ baví skôr Petra.

Peter: Sme síce takto zameraní, ale prácam okolo domu sa venujeme obaja. O sebe však môžem s určitosťou povedať, že sa v nich vyžívam. Čo môžem, to najradšej urobím sám, a keď sa mi niečo podarí, nesmierne sa z toho teším.


Ako bývajú „zlatí Škantárovci“

Ako bývajú „zlatí Škantárovci“
Miroslav Pochyba

Čo všetko ste už v dome urobili a čo vás ešte čaká?

Peter: Keď sme kúpili dom, naokolo nebolo nič. Minulý……..

Celý rozhovor si prečítate v časopise DOMa (kde sa na s. 31 môžete zapojiť aj do SÚŤAŽE o tablet). Časopis si do mobilu alebo tabletu stiahnete prostredníctvom mobilnej aplikácie:

pre operačný systém Android

pre operačný systém iOS 

Kategória: Návšteva
Tagy: aplikacia doma olympionici pss skantarovci
Zdieľať článok