Murovanie bez zateplenia? Pýtajte sa na PORFIX!

29. 03. 2017
Zdieľať

K rozhodnutiu o novom bývaní obvykle nevedie vydláždená cestička. To vie každý stavebník. Napriek tomu je možné vyhnúť sa zbytočným peripetiám. Stačí ešte pred prvotnou úvahou“ ako bude náš dom vyzerať“ prediskutovať doma i s odborníkmi „ z čoho náš dom postavíme“.

Čo fungovalo našim otcom a dedom

Skúste si v okolí zistiť, čo pre stavbu domu použili susedia, známi alebo kolegovia. Viac ako polovica uvedie niektorú z pórobetónových tvárnic. A tí, ktorí preferujú domácich výrobcov s tradíciou, povedia konkrétne PORFIX. Pórobetón – univerzálny stavebný materiál s celou radou inovácií má na konte desaťtisíce bytových jednotiek a tisícky občianskych, priemyselných a hospodárskych stavieb. 

Dnešné nároky na zdravé a kvalitné bývanie sú samozrejme vysoké. Požiadavkou investorov je využiť materiál, s ktorým sa dobre pracuje, je dostupný za prijateľné ceny a znižuje spotrebu energie potrebnej k vykurovaniu objektu. Pórobetónové tvárnice na báze kremičitého piesku zostávajú na slovenskom a českom stavebnom trhu stále jednotkou. 


Murovanie bez zateplenia?  Pýtajte sa na PORFIX!

Murovanie bez zateplenia? Pýtajte sa na PORFIX!
PORFIX – pórobetón, a.s.

Keď je pol metra  to isté ako skoro štyri metre 

Komplexný stavebný systém PORFIX kombinuje výborné fyzikálne vlastnosti pieskového pórobetónu (nehorľavosť, výborná opracovateľnosť, rovnorodosť, nízka objemová hmotnosť,….)  s veľmi dobrými tepelno-izolačnými parametrami. Tvárnice PORFIX PREMIUM P2-400  dosahujú také hodnoty tepelnoizolačných vlastností, že  je ich možné použiť pre stavbu obvodového plášťa nízkoenergetických a ultranízkoenergetických domov. 

Izolačné schopnosti prémiového PORFIXu zodpovedajú už pri hrúbke 375mm ( bez zateplenia) murivu z plných tehál o hrúbke 3600mm. Pre porovnanie  –  aby bežné murivo z plných tehál hrúbky 450mm vykazovalo porovnateľné tepelno-izolačné vlastnosti ako PORFIX PREMIUM, muselo by byť zateplené polystyrénom s hrúbkou minimálne 150mm. 


Murovanie bez zateplenia?  Pýtajte sa na PORFIX!

Murovanie bez zateplenia? Pýtajte sa na PORFIX!
PORFIX – pórobetón, a.s.

Udržte si teplo doma, bez ďalších nákladov 

Obvodové múry z PORFIX PREMIUM zaistia tepelnú pohodu v miestnostiach, zvyšujú kvalitu bývania a samozrejme tiež hodnotu nehnuteľnosti. Všetko podčiarkuje fakt, že pri stavbe s PORFIXom môžete zabudnúť na dodatočné zateplenie. Ušetríte čas a peniaze. 

Komu povedia viac čísla, tu sú: Súčiniteľ tepelnej vodivosti  λ pri výrobku PORFIX PREMIUM P2-400 je 0,083 W/mk. PORFIX PREMIUM P2-400 spĺňa v hrúbke 375mm požiadavky normy pre obvodové murivo novostavieb po 1.1.2016. 

Vďaka kvalitnému obvodovému plášťu neuteká teplo do okolia. Dom môže využívať pasívne tepelné zisky a vám sa znižujú nároky na vykurovanie. Homogénny pórobetón má vo všetkých smeroch rovnaké vlastnosti, preto nie je potrebné riešiť napríklad tepelný most medzi základmi a múrom. Vyhnete sa ďalším investíciám, ktoré by boli nevyhnutné v prípade použitia iných materiálov, napríklad na obstaranie penového skla. 

Prvé československé pórobetónové tvárnice boli vyrobené na Slovensku v Zemianskych Kostoľanoch a to pred viac ako 55. rokmi. Dnes  komplexný stavebný systém zahrňujúci tvárnice, priečkovky, preklady, U-profily, stropné nosníky a stropné vložky môžete dopytovať u 466 predajcov. 

Investor, ktorý plánuje použiť materiály PORFIX, môže využiť nadštandardný balík služieb zahrňujúci bezplatné poradenstvo, výpočet spotreby stavebného materiálu, založenie stavby, požičanie pásovej píly a ďalšie. 

Stavba domu, chaty, garáže alebo dielne je s PORFIXom hračka. Správnou voľbou materiálu navyše ušetríte čas a peniaze. 

www.porfix.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti PORFIX – pórobetón, a.s. ​

Kategória: Materiály
Tagy: murovanie porfix stavebný materiál
Zdieľať článok

Diskusia