Systém Ytong vyrieši vašu stavbu do detailu

30. 03. 2017
Zdieľať

Ak sa s prichádzajúcou jarou chystáte tiež „kopnúť do zeme“ a začať s výstavbou, starostlivo zvážte, čo vás to bude stáť. Nielen z hľadiska nákladov na dom, ale aj z hľadiska času, ktorý strávite výberom dodávateľov a zisťovaním množstva informácií. Myslieť by ste mali aj na to, koľko vás bude stáť prevádzka domu, aby sa úspora na materiáli neskôr nepremietla do vyšších nákladov alebo kratšej živnosti materiálu.

Stavebný systém Ytong je známy ako rýchle a jednoduché riešenie výstavby. Obľúbený je aj pre svoju ľahkú tvarovateľnosť, vďaka ktorej vzniká minimálny stavebný odpad aj pri tvarovo atypických projektoch. Systémová výstavba s Ytongom však znamená omnoho širšie možnosti, ako stavať efektívne a bez rizika. Ytong predstavuje kompletné riešenie stavby – okrem tvárnic a prekladov sú to prvky na výstavbu stropu, strechy, schodov. Tieto masívne komponenty prispievajú k vynikajúcim tepelnoizolačným vlastnostiam, okrem toho zvyšujú celkový komfort bývania. V strope je možné viesť napríklad inštalácie a strecha zabraňuje letnému prehrievaniu. Schodiskové diely výrobca dodáva pripravené na mieru podľa projektovej dokumentácie. Tepelnoizolačný rad je určený na jednovrstvové murovanie bez zatepľovania, a to aj pri nízkoenergetických a pasívnych domoch.


Systém Ytong vyrieši vašu stavbu do detailu

Systém Ytong vyrieši vašu stavbu do detailu
Xella Slovensko, spol. s r.o.

Kvalitu stavby tvoria vyriešené detaily

Systém Ytong sa neustále dopĺňa o ďalšie prvky, ktoré minimalizujú riziká tepelných mostov a vznik kritických miest. Jedným z inovatívnych prvkov je pilierová tvárnica. Ako už sám názov napovedá, umožňuje jednoduché vytvorenie pilierov. Ďalším využitím môže byť zvýšenie únosnosti a stability stien, prenos horizontálnych tlakov alebo vytvorenie zvislého inštalačného kanála.

Výrobca tiež reagoval na dopyt súčasných investorov, u ktorých sa už stalo štandardom inštalovanie vonkajších žalúzií. Systém teda doplnil o žalúziový kastlík, ktorý je úplne kompatibilný s celým systémom a je vhodný pre väčšinu vonkajších žalúzií na našom trhu.

Vyrába sa z Purenitu, ktorý je vodoodolný, trvanlivý a neobsahuje škodlivé chemické látky.

Jeho vlastnosti oceníte pri nízkoenergetickej a pasívnej výstavbe – umožňuje vyhotoviť detail bez tepelných mostov.

Do systému, ktorý sa doposiaľ prezentoval heslom „od suterénu po strechu“. Teraz sa už dá povedať, že s Ytongom môžete stavať od samotných základov – do systému tento rok pribudne aj špeciálny rad zakladacích tvárnic. 


Systém Ytong vyrieši vašu stavbu do detailu

Systém Ytong vyrieši vašu stavbu do detailu
Xella Slovensko, spol. s r.o.

Ytong ponúka aj riešenie povrchových úprav

Aby bol výsledok výstavby perfektný, do systému pribudli aj novinky, ktoré slúžia na povrchové úpravy a boli vyvinuté špeciálne na prácu s Ytongom. Vnútorná ľahčená omietka zaistí ochranu steny aj pri dlhodobom striedaní teplôt a vlhkostných pomerov a pomáha celkovej kvalite zhotovenia stavby, pretože sa minimalizuje riziko prasklín a vytvorili sa podmienky na dlhú životnosť.

Na vnútorné úpravy Ytong vyvinul ľahčenú vnútornú omietku a hladenú vnútornú stierku.

Vnútorná vápennocementová omietka umožňuje vďaka svojej zrnitosti 0,5 mm vytvárať veľmi hladké povrchy. Je mimoriadne priedušná a urýchľuje tak vysychanie stavby, zvyšuje tepelnoizolačné vlastnosti i celkovú tepelnú pohodu. Vyniká aj veľkou výdatnosťou, malou spotrebou a jednoduchou aplikáciou bez penetrácie. Pomáha tak celkovému zrýchleniu povrchových úprav v interiéri.

Vnútorná stierka vystužená vláknami umožňuje vytvárať mimoriadne hladké povrchy a na docielenie extrahladkého efektu je možná finálna úprava brúsením. Je takisto vysokopriedušná, pohlcuje vodnú paru, čím reguluje vlhkosť vzduchu. Vďaka alkalickému zloženiu znemožňuje rast plesní a rias. Ďalšou výhodou je, že je ľahko opraviteľná po poškodení či úpravách interiéru.


Systém Ytong vyrieši vašu stavbu do detailu

Systém Ytong vyrieši vašu stavbu do detailu
Xella Slovensko, spol. s r.o.

Dodávateľ ako partner pri výstavbe

Systém Ytong ponúka široké možnosti poradenských služieb. Rozhodnúť sa pre jedného dodávateľa je nielen úspora vášho času a záruka kvalitného výsledku, ale získate aj podporu pri všetkých krokoch výstavby, od plánovania až po samotnú realizáciu.

www.ytong.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Xella Slovensko, spol. s r.o.

Kategória: Materiály
Zdieľať článok

Diskusia