Nové technológie na záhrade

15. 05. 2017
Zdieľať

Vývoj dobíjacích batérií uháňa rýchlym tempom a hovorí sa o novej technologickej revolúcii. Automobily s batériami namiesto klasických motorov si na masové rozšírenie ešte chvíľu počkajú, ale v iných odvetviach už môžete pokojne nahradiť benzínové motory elektrickými. Jedným z nich je záhradná technika.

Inovácia technológií postupom času umožnila vyvinúť ,,akustroje“ s porovnateľným výkonom, ako majú benzínové. Ani jeden z najväčších svetový výrobcov záhradnej techniky Husqvarna nezaostáva a jeho sortiment akumulátorových strojov Husqvarna zahŕňa reťazové píly, fúkače, vyžínače, krovinorezy, plotostrihy, ale aj kosačky a rider. 


Nové technológie na záhrade

1960103
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Susedia vám poďakujú

Na práci so strojom napájaným batériou ľudia najviac oceňujú absenciu výfukových plynov a nepríjemných vibrácií. Elektrické motory sú veľmi tiché, čo prispieva aj dobrým vzťahom so susedmi. V praxi je hladina hluku strojov s batériovým pohonom až o 13dB(A) nižšia v porovnaní s benzínovými strojmi. A to je naozaj značný rozdiel. 

Použitie moderných lítiových článkov a bezúdržbových elektromotorov zaručuje minimálne servisné nároky. Namiesto dolievania benzínu a štartovania lankom stačí jednoducho stlačiť tlačidlo. Obsluha záhradnej techniky už nemôže byť jednoduchšia. 


Nové technológie na záhrade

1960105
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Investície sa vyplatia

Obstarávacia cena stroja s akumulátorom a nabíjačkou je síce vyššia ako u motorových ekvivalentov, ale súčasne prakticky konečná. Náklady na dobíjanie sú minimálne, nemusíte kupovať benzín a aj údržba týchto strojov je minimálna.

Ďalšie úspory môžete dosiahnuť používaním jednej nabíjačky a jedného či dvoch akumulátorov pre niekoľko strojov. Tým sa obstarávacia cena samotného stroja výrazne zníži. Nie je problém rýchlo vymeniť rovnakú batériu medzi vyžínačom, fúkačom či reťazovou pílou a plynule pokračovať v práci. 


Nové technológie na záhrade

1960107
Husqvarna Slovensko s.r.o.

Kosačka ako robot

Stále obľúbenejšou technikou sú robotické kosačky. Tie sa postarajú o dokonalý trávnik bez toho, aby človek musel pohnúť prstom. Robotická kosačka Husqvarna Automower® kosí trávu často a po malých častiach. Drobné odrezky miznú v trávniku a ten vyzerá krásne a zdravo. Pokročilejšie modely sa pohybujú pomocou GPS asistovanej navigácie, samy si nájdu cestu do nabíjacej stanice. Aplikácia Automower® Connect umožňuje ovládanie a sledovanie kosačky pomocou smartfónu. 

Tento tradičný švédsky výrobca zostáva vďaka neustálym inováciám na špičke svojho oboru. Vďaka tomu sa môžete o svoju záhradu starať so stále väčším komfortom, bez hluku a bez škodlivých emisií. 

Viac na www.husqvarna.sk.

ZDROJ PR článok spoločnosti Husqvarna Slovensko, s.r.o. 

Kategória: Záhradná technika
Tagy: Husqvarna
Zdieľať článok

Diskusia