Robotická kosačka pokosí trávnik za vás

22. 05. 2017
Zdieľať

Patríte medzi milovníkov dokonalého trávnika, ale každoročne vás na jar začína ničiť predstava behania po záhrade s kosačkou? Potom nastal správny čas na kúpu robotickej kosačky, ktorá všetku prácu urobí sama a vás čaká už len zábava.

Na čo sa zamerať pri výbere robotickej kosačky

Pri výbere tej správnej robotickej kosačky je potrebné zvážiť veľkosť pozemku, členitosť trávnatých plôch, kopcovitosť terénu a možné prekážky ako napríklad záhony. Pokiaľ sa záhrada zvažuje, vyplatí sa investovať do takého modelu, ktorý si poradí s týmto náročným terénom.

Neobvyklý tvar pozemku nepredstavuje pre kvalitnú modernú kosačku žiadny problém. Záhony, či iné kvetinové ostrovčeky zase ľahko ohraničíte vodiacou slučkou, vďaka ktorej kosačka bezpečne vie, kde kosiť smie a kde naopak nie.


Robotická kosačka Husqvarna Automower zvládne aj členité trávniky.

Robotická kosačka Husqvarna Automower zvládne aj členité trávniky
Husqvarna Slovensko, s.r.o.


Robotická kosačka Husqvarna Automower zvládne aj členité trávniky.

Zvládne aj členité záhrady

Kosačky vybavené asistovanou GPS navigáciou si vytvárajú mapu záhrady, vrátane umiestnenia ohraničujúcich a navádzacích vodičov. Kosačka vie následne rozpoznať, ktoré časti záhrady už kosila, a podľa toho upravuje svoj pohyb pri kosení. Tým zaistí optimálne pokrytie celej trávnatej plochy a excelentný výsledok kosenia.

Medzi modely vybavené asistovanou navigáciou patrí Husqvarna Automower® 430X. Táto kosačka je vhodná pre trávnaté plochy s rozlohou do 3200 m². Kosenie aj nabíjanie je automatické. Akonáhle kosačka potrebuje dobiť batérie, vráti sa sama do nabíjacej stanice, k čomu využíva niekoľko navádzacích systémov. Odvedie prvotriednu prácu aj na trávnatých plochách, ktoré majú komplikovaný tvar alebo sklon až 45 %.

Vylepšený design, robustnosť a moderné technologické riešenia, ako je elektrické nastavenie výšky kosenia, časovač podľa počasia a automatické prispôsobenie prejazdu úzkymi časťami záhrady, robia z tohto modelu perfektného pomocníka.

Aby bol trávnik čo najkrajší, Husqvarna Automower® sa po ňom pohybuje a kosí v nepravidelných vzoroch, a tým nedochádza k vyjazdeným koľajam na trávniku.   Automower® je veľmi tichý a odolný voči rozmarom prírody, môže teda pracovať neustále, za dažďa alebo v noci, zatiaľ čo vy pokojne spíte.


S robotickou kosačkou je trávnik udržiavaný bez ohľadu na počasie.

S robotickou kosačkou je trávnik udržiavaný bez ohľadu na počasie
Husqvarna Slovensko, s.r.o.


S robotickou kosačkou je trávnik udržiavaný bez ohľadu na počasie.

Kontrola na diaľku

Plnú kontrolu nad kosačkou môžete mať tiež vďaka aplikácii Automower® Connect, ktorý nainštalujete do vášho smartfónu. Prostredníctvom tejto aplikácie môžete nielen riadiť váš stroj po záhrade, ale tiež kontrolovať jeho polohu, nech ste kdekoľvek. Proti krádeži je chránený alarmom a osobným PIN kódom, bez ktorého nemôže byť spustený a zlodeji tak strácajú šance na úspech.

Viac informácií na www.husqvarna.sk.

ZDROJ PR článok spoločnosti Husqvarna Slovensko, s.r.o. 

Kategória: Záhradná technika
Tagy: Husqvarna
Zdieľať článok

Diskusia