Štýlová a zdravá strecha, ktorá prežije generácie

22. 06. 2017 Zdieľať

Ak je strecha korunou domu, pálená keramická škridla je kráľovnou medzi strešnými krytinami. Tento prírodný a bezúdržbový materiál upúta už na prvý pohľad svojim štýlovým dizajnom. Bezkonkurenčné vlastnosti ako – odolnosť, stálofarebnosť a dlhá životnosť robia z tejto strešnej krytiny jednu z najpoužívanejších.

Kvalitnú a zdravú strechu tvoria v prvom rade vynikajúce tepelno-technické akustické vlastnosti a odolnosť konkrétneho materiálu. Správne navrhnutá strecha by mala byť v zime na povrchu studená, to znamená, že by mala udržiavať teplo vo vnútornom priestore, a nie ho púšťať von. Keramická strešná krytina Tondach aktívne dýcha, prepúšťa vodnú paru, ľahko sa vysúša a pritom je nepresiakavá. V lete chráni objekt pred prehriatím a v zime zabraňuje úniku tepla navonok. Okrem toho tlmí hluk a pri silných nárazoch vetra nevibruje. Vďaka premyslenému systému dvojitých hlavových a bočných drážok je zabezpečený dokonalý odvod vody aj pri extrémnom počasí.


Štýlová a zdravá strecha, ktorá prežije generácie

Štýlová a zdravá strecha, ktorá prežije generácie
TONDACH SLOVENSKO, s.r.o.

Pevnosť a odolnosť keramickej krytiny

V rámci odolnosti a pevnosti patria pálené škridly medzi neprekonateľné materiály. Náročná technológia vypaľovania vytvorí dokonalý homogénny produkt, ktorý je v harmónii s okolitým prostredím a tým nepodlieha žiadnym zmenám počas celej doby svojej životnosti. Keramická krytina Tondach tak dokonale odoláva najtvrdším, agresívnym poveternostným vplyvom počasia, náporom vetra, kyslým dažďom, silným mrazom, krupobitiu, zásaditým látkam a slnečnému žiareniu. Mimoriadne hladký povrch eliminuje usádzanie nečistôt, sadze, prachu, vtáčieho trusu a machu.

V zimnom období v našom klimatickom podnebí prechádza strecha náročnou skúškou zaťaženia snehom, preto strešná krytina Tondach ponúka možnosť, nainštalovať hneď niekoľko úrovní doplnkov, ktoré zabránia zosuvu snehu a tým následným škodám na majetku, alebo zdraví. Okrem toho šikmé strechy, z dôvodu sklonu, výborne odvádzajú dažďové zrážky prirodzenou cestou, a tým pádom je budova chránená pred možnými poškodeniami vodou.


Štýlová a zdravá strecha, ktorá prežije generácie

Štýlová a zdravá strecha, ktorá prežije generácie
TONDACH SLOVENSKO, s.r.o.

Keramická strešná krytina nezmení farbu ani za sto rokov

Farbu pálenej škridly nezmyje dážď ani nevytiahne slnko, keďže sa vyznačuje prvotriednou farebnou stálosťou. Špeciálne povrchové úpravy – matná a pololesklá engoba a lesklá glazúra nemenia svoju farebnosť, sýtosť, charakter ani intenzitu po celú dĺžku životnosti. TONDACH ponúka širokú škálu foriem a farieb. Z toho vyplýva okolo 200 rôznych možností!


Štýlová a zdravá strecha, ktorá prežije generácie

Štýlová a zdravá strecha, ktorá prežije generácie
TONDACH SLOVENSKO, s.r.o.

Storočnica v štandardnej výbave

Strešný systém TONDACH ponúka rôzne návrhy pre všetky typy striech a je ideálny pre pasívne, solárne a nízkoenergetické budovy. Ako odporúčaný medzinárodný stavebný biologický produkt je ocenený certifikátom „natureplus“. „Pri hodnotení strešného materiálu je rozhodujúca jeho trvácnosť a nie náklady vzniknuté v čase kúpy. Skutočná ekonomickosť materiálu znamená, že investor nemusí vynakladať ďalšie finančné prostriedky na rôzne iné opravy. Jednou z najdôležitejších výhod strešného systému Tondach, je jeho bezkonkurenčná životnosť a bezúdržbovosť. Výmena strechy bude potrebná najskôr o 100 rokov a preto poskytujeme záruku 33 rokov, na každý keramický produkt systému,“ dodáva  Peter Šebeňa, produktový manažér pre strechy, Tondach Slovensko, s r.o.

ZDROJ PR článok spoločnosti Tondach Slovensko, s r.o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: strecha
Zdieľať článok