Vašu efektivitu môže zvýšiť aj práca z domu

30. 06. 2017 Zdieľať

Viaceré štúdie i publikácie informujú čitateľov o výhodách i nevýhodách práce z domu. Niektorí zamestnávatelia si home-office nevedia vynachváliť, iní ho nepripúšťajú, pretože si myslia, že ich zamestnanci nepodajú doma taký výkon ako v kancelárii. Čo treba urobiť, aby ste sa počas práce z domu cítili komfortne a zároveň podali kvalitný pracovný výkon?

Pri zariaďovaní svojej pracovne by ste mali brať do úvahy štyri základné pravidlá, ktoré dopomôžu k zvýšeniu vašej pracovnej efektivity.  

1. Pracujte na vyhradenom mieste 

Riešenie vášho pracovného kúta alebo miestnosti závisí od dispozície domu či bytu. Toto miesto by vám malo zaručiť pokoj pre nerušenú prácu.  

Základom vašej domácej pracovne by mal byť kvalitný stôl a pohodlná stolička. Na stole by ste mali mať len tie veci, ktoré potrebujete. Snažte sa udržiavať poriadok; s tým vám hravo pomôžu odkladacie priestory. Uvidíte, lepšie sa vám bude pracovať vo vzdušnom a priestrannom priestore. 


Základom domácej pracovne by mal byť kvalitný stôl a pohodlná stolička.

Základom domácej pracovne by mal byť kvalitný stôl a pohodlná stolička.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

2. Pri zariaďovaní dbajte na denné svetlo

Pracovná plocha v ktorejkoľvek časti domu si vyžaduje dostatok svetla. Aj pracovný kút by ste mali umiestniť s ohľadom na prívod dostatočného množstva denného svetla. Prirodzené svetlo totiž pozitívne vplýva na psychickú aj fyzickú stránku človeka a povzbudzuje ho k lepším pracovným výkonom. 

Pokiaľ pracujete aj počas večerov alebo v noci, prispôsobte tomu aj umiestnenie pracovného kúta. Určite sa nemôže nachádzať v spálni. Dopadajúce umelé svetlo počas noci totiž negatívne vplýva na kvalitu spánku spiacich osôb. 

3. Regulujte denné svetlo

Priame slnko počas letných dní vám môže značne znepríjemniť prácu a tiež znížiť úroveň sústredenia. Preto je vhodné zabezpečiť prostriedky na reguláciu denného svetla. 

Ideálnym riešením pre pracovňu pod šikmou strechou je vonkajšia markíza VELUX. Je vyrobená z priehľadného materiálu, vďaka čomu stále prepája interiér s exteriérom a zároveň zlepšuje tepelný komfort v interiéri. Je vrstvou, ktorá zabraňuje teplu vstúpiť do interiéru a tak je schopná znížiť teplotu v interiéri až o 6°C. 


S reguláciou denného svetla pomôžu vnútorné aj vonkajšie tieniace doplnky.

S reguláciou denného svetla pomôžu vnútorné aj vonkajšie tieniace doplnky.
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

4. Nezabúdajte na čerstvý vzduch

Výhodou práce z domu je fakt, že sa nemusíte prispôsobovať nikomu a tak môžete vetrať podľa ľubovôle. Z pravidelného vetrania si skúste vytvoriť rituál. Pod šikmou strechou môžete mať v prípade strešných okien VELUX neustále otvorenú ventilačnú klapku, ktorá sa stará o nepretržitú cirkuláciu vzduchu. Hneď ráno, a aj počas pauzy však máte možnosť vetrať nárazovo – napríklad prostredníctvom komínového efektu. 

ZDROJ PR článok spoločnosti VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: domáca pracovňa kancelársky nábytok
Zdieľať článok