Príprava palivového dreva s využitím moderných technológií

04. 09. 2017 Zdieľať

S príchodom jesene prichádza i povinnosť pripraviť zásoby dreva na zimu. S novými technológiami mȏže byť práca s drevom príjemnou aktivitou. Pokiaľ si obstaráte vhodné vybavenie, bude rezanie dreva na zimné chvíle pri krbe nečakanou novou skúsenosťou. Vývoj v mnohých odboroch ľudskej činnosti postupuje rýchlym tempom a ani taká vec ako motorová píla už nie je rovnaká ako predtým. Stále viac strojov využíva k svojmu fungovaniu elektrickú energiu. Technológia akumulátorových strojov sa nevyhla ani záhradnej technike.

Súčasné aku píly

Nové akumulátorové píly spĺňajú všetky požiadavky moderného užívateľa. Sú prívetivé k životnému prostrediu. Žiadny benzín a výdaje za doplňovanie palivovej nádrže už nie je treba. Aku motorové píly sú tiché, takže nebudete hlukom obťažovať susedov a nie je treba si pri práci s nimi chrániť sluch. Pracujú bez emisií, na rozdiel od klasických píl sú úplne šetrné k životnému prostrediu. Vzhľadom k tomu, že neprodukujú žiadny zápach, mȏžu sa používať dokonca v interiéri. Sú komfortné vďaka tomu že sú ľahšie než bežné píly a spúšťať a vypínať ich mȏžete len stlačením jediného tlačítka. Obsluha motorovej píly už nemȏže byť jednoduchšia a užívateľsky prívetivejšia.


Príprava palivového dreva s využitím moderných technológií

Príprava palivového dreva s využitím moderných technológií
Husqvarna Slovensko, s.r.o.

Vysoký výkon

Mnoho užívateľov si v predchádzajúcich rokoch zafixovalo, že akumulátorové výrobky sú menej výkonné než benzínové. To už ale v dnešnej dobe ani v najmenšom neplatí! Batéria Li-Ion poskytuje vysoký výkon, spoľahlivú a dlhú prevádzkovú dobu a tiež dlhú životnosť. Navyše všetky „aku stroje“ Husqvarna majú rovnaký typ akumulátora, takže po vybití mȏžete jednoducho vložiť nabitý akumulátor a pokračovať v práci. Akumulátorové výrobky a teda aj motorové píly tejto firmy navyše disponujú inovatívnym bezkomutátorovým motorom, ktorý je ešte o 25% výkonnejší než štandardný kartáčový motor, čo zaisťuje vysoký krútiaci moment a konzistentný výkon. Motory sú zapuzdrené a sú navrhnuté ako bezúdržbové. A vďaka využitiu batérie nemusíte riešiť ani pripojenie k elektrickej sieti, stačí len akumulátor po práci znova dobiť.


Príprava palivového dreva s využitím moderných technológií

Príprava palivového dreva s využitím moderných technológií
Husqvarna Slovensko, s.r.o.

Husqvarna 120i

Prípravu dreva na zimu tak mȏžete riešiť moderne napríklad s hobby pílou Husqvarna 120i. Ľahučká, len trojkilová a dobre ovládateľná píla je vhodná pre začiatočníkov, ale i pre skúsených „drevorubačov“. Pomȏže vám so stínaním malých stromov, prerezávaním alebo rezaním menších konárov. Jej podstatnou výhodou je úspora námahy i peňazí. Napínať reťaz možno rýchlo a jednoducho bez nutnosti použitia akéhokoľvek náradia. Bezkomutátorový motor je vybavený ekonomickým režimom saveE™, ktorý znižuje otáčky motora a tým predlžuje prevádzkovú dobu stroja. Použitá batéria je navyše využiteľná i pri ostatných akumulátorových výrobkoch značky Husqvarna. Mȏžete teda vlastniť i niekoľko rȏznych výrobkov, ale len jednu batériu, čo vám značne zníži obstarávacie náklady. 

Tento tradičný švédsky výrobca zostáva vďaka neustálym inováciám na špičke svojho odboru. Vďaka tomu mȏžete spracovávať drevo so stále väčším komfortom, bez hluku a bez škodlivých emisií.

www.husqvarna.sk

ZDROJ: PR článok spoločnosti Husqvarna Slovensko, s.r.o. 

Kategória: Záhradná technika
Tagy: Husqvarna motorové píly
Zdieľať článok