Malý nádych pre človeka, veľký krok pre zdravie

09. 08. 2017 Zdieľať

Dýchame podvedome, takže si túto významnú činnosť vlastne ani neuvedomujeme. Čo však pre naše dýchanie môžeme urobiť?

Čistota životného prostredia je stále závažnejšou témou, takže sa mnohí z nás snažia priložiť ruku k dielu aspoň domácim separovaním, prípadne využívaním alternatívnych zdrojov energie. Svoje okolie – a tým pádom aj seba – však môžeme začať ozdravovať už vo svojom bezprostrednom okolí. Svetová zdravotnícka organizácia vydala v roku 2010 dokument*, ktorý sa zameriava na čistotu vzduchu v interiérových priestoroch. Varuje tak pred nebezpečnými látkami (benzén, formaldehyd a pod), ktoré pri našich aktivitách vznikajú.


Čistička vzduchu Philips AC3256/10

Čistička vzduchu Philips AC3256/10

Je doma zdravšie?

Aj keď by sa nám na prvý pohľad mohlo zdať, že je kvalita vzduchu na ulici horšia než vo vnútri, nie je tomu tak. Pri porovnávacom teste, ktorý v Prahe vykonali vedci z Karlovej Univerzity, bolo zistené, že vonkajší vzduch na frekventovanej ulici v centre mesta môže byť lepší, než v byte mimo centra**. Prečo je tomu tak? Aj keby sme si odmysleli varenie alebo úpravy v domácnosti, je dokázané, že sa dnu dostane až 70% vonkajšieho vzduchu, a tým pádom aj množstvo nečistôt v ňom, ako peľ, vírusy a smog.

Nuž, poviete si:  vysávam, umývam podlahu, utieram prach, čo ešte treba? Najmä pre tých z nás, ktorí majú alergie, astmu, prípadne bývajú s deťmi alebo seniormi, stojí za zváženie čistička vzduchu.

Čo zvoliť?

Pri dosahovaní tohto cieľa pomôže čistička vzduchu Philips AC3256/10, ktorá vďaka extra hrubému filtru zachytáva nielen prach, ale aj mikroorganizmy, peľ a vírusy (napr. chrípky). Vďaka technológii AeraSense  čistička automaticky kontroluje mieru znečistenia, čomu prispôsobuje rýchlosť ventilátora. Taktiež informuje o potrebe výmeny filtra, aby ste mali istotu, že je vzduch naďalej zdravý. Momentálnu kvalitu vzduchu možno vždy skontrolovať vďaka prehľadnému displeju.


Čistička vzduchu Philips AC3256/10

Čistička vzduchu Philips AC3256/10

Pohodlie pre alergikov

Ako bolo už spomenuté vyššie, znečisteným vzduchom trpia predovšetkým alergici. Pre nich je určený špeciálny režim AL, ktorý sa sústredí na množstvo alergénov v ovzduší. Aby si mohli dopriať hlboký a ničím nerušený spánok, môžu využiť tichý režim, pri ktorom Philips AC3256/10 čistí vzduch s intenzitou iba 33 decibelov. Za týmto účelom je možné vypnúť všetky svetlá na zariadení. Nuž a nakoľko si táto čistička poradí aj s miestnosťou do veľkosti 95 m², nebude pre ňu spálňa predstavovať absolútne žiadny problém.

Pozrite si video a presvedčte sa sami.

Viac na www.philips.sk/zdravsivzduch


* World Health Organization, Regional Office for Europe, 2010

** Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=oDp9iYRx3jA&list=PLUaKJa4SBJgaYk150g7EEZolVXj74Jl7&index=8

Kategória: Aktuality
Tagy: čističky vzduchu Philips
Zdieľať článok