Pozitívna energia v detskej izbe

17. 08. 2017 Zdieľať

Tradičné čínske umenie nás učí o harmónii s okolitým prostredím pomocou energií Feng (vietor) a Shui (voda). Táto filozofia zasahuje do všetkého, čo pôsobí na náš život, miesto, kde žijeme, zariadenie bytu, obliekanie, farby. V detskej izbe treba viac ako kdekoľvek inde v interiéri zabezpečiť dobrý tok energie, ktorý prispieva k tomu, aby bolo naše dieťa šťastné a zdravé. Ak sú však prítomné prvky, ktoré tento tok blokujú, môžu sa objaviť problémy so spánkom či imunitou.

Farba a prostredie detskej izby

Návrh detskej izby treba začať s farbami, ktoré sú dôležité. Žltá prináša do izby radosť a zároveň kompenzuje nedostatok prirodzeného svetla v tmavšej miestnosti. S aplikáciou žltej by sme však mali počkať, kým naše bábätko trochu nenarastie, pretože podľa feng shui by v žltej izbe bolo nepokojné a viac by plakalo. Biela farba sa do detskej izby neodporúča, hoci vyžaruje čistotu, môže vytvoriť nechcený chlad a ľahostajnosť. Zelená vyvoláva rast a tvorivosť. Je vhodná do izby malých detí s dostatkom prírodného svetla, ale nie do izby pre dospievajúce deti, tam radšej dáme purpurovú farbu, vyjadrujúcu výnimočnosť a autoritu. Pokoj a pohodu prinášajú prírodné farby. Farebnosť detskej izby ovplyvňuje náladu a pocity dieťaťa. Do úvahy však musíme brať jeho vek a povahu. Ak je dieťa bojazlivé a utiahnuté, vyberieme radšej svetlejšie farby.  Pre hyperaktívne deti použijeme čo najmenej červených odtieňov, zvolíme radšej jemné odtiene modrej a zelenej. Pre veľmi pokojné dieťa môžeme červenej farby trochu pridať, aby sme mu dodali viac energie.


Pozitívna energia v detskej izbe

2018547
Polifarbe SK

 
Všetky prevedenia izby sú svojim spôsobom krásne a okúzľujúce, či je zelená, modrá, ružová a či veľká alebo malá. Čo je však dôležitejšie je zdravé prostredie, v ktorom sa bude vaše dieťa vyvíjať a dospievať.


Pozitívna energia v detskej izbe

2018523
Polifarbe SK


Pozitívna energia v detskej izbe

2018541
Polifarbe SK

Detská izba by sa mala nachádzať v miestnosti, ktorá je svetlá, bez prievanu, vlhkosti a čo najďalej od miestností, ktoré sú zdrojom hluku. Týmto spôsobom môžeme zabezpečiť pokojný spánok dieťaťa a jeho pobyt v nej. Treba tiež dbať na čistotu vzduch v izbe. Pri zariaďovaní používajte ekologické materiály, skontrolujte zloženie farby pred náterom, či neobsahuje chemické zlúčeniny, z ktorých sa následne v izbe bude postupne uvoľňovať nebezpečný formaldehyd. Ak si na toto nedáte pozor, môže dieťa trpieť neskôr alergiami. Dnes si môžete vybrať z celej rady vysoko kvalitných farieb na steny, ktoré pomáhajú vytvárať zdravé prostredie pre naše deti, pretože neobsahujú žiadne škodlivé látky, ako to je napríklad pri jednovrstvovej interiérovej farbe od Polifarbe SK.


Pozitívna energia v detskej izbe

2018539


Pozitívna energia v detskej izbe

2018521
Polifarbe SK

Detské umenie

Ako dieťa rastie a objavuje domov, objaví sa v ňom umelec, ktorý zanecháva za sebou  rozmanité stopy na nábytku alebo na stenách. V priebehu tohto obdobia, by sme mali vybrať farbu, ktorá je ľahko umývateľná. Najideálnejším riešením je Platinum matná latexová farba, ktorá poskytuje vynikajúcu ochranu povrchov. Škvrny rôzneho pôvodu jednoducho zotriete a stena je čistá. Zároveň odoláva vysokému obsahu vlhkosti vo vzduchu a vytvára povrchovú vrstvu odolnú voči plesniam.

www.polifarbesk.sk

ZDROJ PR článok spoločnoti Polifarbe SK

Kategória: Detská izba Farby, materiály
Tagy: detská izba interiérové farby
Zdieľať článok