Ako najlepšie zatepliť povalu?

12. 09. 2017 Zdieľať

Povalový priestor je časť domu, na ktorú sa pri rekonštrukcii často zabúda a zostáva nezateplená. Práve cez ňu dochádza k veľkým tepelným stratám. Aby sa im efektívne zabránilo, ideálnym riešením je použitie dodatočnej tepelnej izolácie Austrotherm GrEPS Kombi, ktorá dýcha a je ihneď pochôdzna.

Aktuálne požiadavky tepelnotechnickej normy na tepelný odpor stavebných konštrukcií sú prísne a po roku 2021 budú približne o 50 % prísnejšie. Preto by mala byť investícia do zateplenia použitá rozumne a efektívne. Okrem výmeny okien, krovu, poprípade strešnej krytiny a, samozrejme, zateplenia obvodových stien netreba zabúdať na povalový priestor. Firma Austrotherm ponúka rýchle a jednoduché riešenie, ktorým zabránite prehrievaniu budovy v lete a získate úspory tepla v zime.
 

Difúzne otvorená tepelnoizolačná doska Austrotherm GrEPS Kombi

Difúzne otvorená tepelnoizolačná doska Austrotherm GrEPS Kombi
Austrotherm

Zateplenie, ktoré dýcha

Kombinované tepelnoizolačné dosky Austrotherm GrEPS Kombi  sa vyrábajú spojením difúzne otvoreného expandovaného penového polystyrénu s prímesou grafitu a 10 mm hrubej sadrovláknitej platne. Dosky majú praktický rozmer 1 000 × 500 mm, vďaka tomu je s nimi jednoduchá manipulácia a bez problémov sa dajú uložiť do povalového priestoru cez typizované povalové výlezy. Únosnosť dosiek je vysoká – pevnosť v tlaku majú až 1,0 t/m2. „Netreba zabúdať na to, že zateplenie je dlhodobá investícia, preto ak sa rozhodnete zatepliť, odporúčam použiť hrúbku 200 mm, aby bola dodržaná očakávaná prísnejšia norma,“ radí Roman Pindeš, produktový manažér Austrotherm. Austrotherm GrEPS Kombi je ideálnym riešením na dodatočné zateplenie povalového priestoru , vďaka ktorému získate nielen úspory tepla, ale aj ihneď pochôdznu povalu. Navyše, dosky sú vyrobené zo zdravotne neškodného materiálu, ktorý dýcha.

Rezanie Austrotherm GrEPS Kombi bežným náradím na opracovanie dreva

Rezanie Austrotherm GrEPS Kombi bežným náradím na opracovanie dreva
Austrotherm


Ukladanie dosiek Austrotherm GrEPS Kombi

Ukladanie dosiek Austrotherm GrEPS Kombi
Austrotherm

 
Kombinované dosky Austrotherm GrEPS Kombi:
 
Vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti.
Difúzne otvorené = dosky dýchajú.
Rýchla montáž suchou technológiou.
Použiteľné pri rekonštrukciách a aj pri novostavbách.
Ukladanie aj na ťažko dostupných miestach.
Ihneď po uložení sú pochôdzne.
 
ZDROJ: PR článok spoločnosti Austrotherm, s. r. o.
Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: tepelné izolácie zateplenie povaly
Zdieľať článok