Októbrový Môj dom už v predaji

05. 10. 2017
Zdieľať

Industriálny alebo aj priemyselný štýl sa zrodil s výrobnými prevádzkami, s obchodnými priestormi a reštauračnými zariadeniami, ktoré slúžili pôvodne na iné účely, ale následne sa pretvorili na obytné budovy. Dodnes sú v mnohých krajinách veľmi vyhľadávané na bývanie. V tomto čísle vám ukážeme, ako sa dá zakomponovať do jednotlivých častí vášho bytu či domu.

Nájdete v ňom tiež pôsobivé návštevy interiérov z celého sveta, nebude chýbať ani vkusná mestská záhrada, ďalší kúsok nadčasového dizajnu, riešenie interiérového problému od architekta či pravidelný redakčný test – tentoraz vám pomôžeme vybrať  sendvičovače. V aktuálnom vydaní pripomenieme aj to, na čo nezabudnúť v záhrade a dozviete sa informácie o kozuboch, podlahových krytinách aj vhodnej klíme pod šikmou strechou. Októbrový Môj dom nájdete na stánkoch a v hypermarketoch od 3.10.

 


Októbrový Môj dom už v predaji

2043887

Najnovší Môj dom je opäť plný interiérových nápadov, ktorými by bolo škoda neinšpirovať sa. Nemôžu chýbať ani námety na zveľadenie záhrady či rady odborníkov, ktoré vám pomôžu zorientovať sa pri stavbe domu.

V najnovšom Mojom dome nájdete:

Téma mesiaca: Loft a industriál

V októbrovom  vydaní Môjho domu prinášame inšpirácie, ako zariadiť interiér v trochu drsnom priemyselnom štýle, ktorý má rád betón či iný surovo pôsobiaci materiál a najlepšie vynikne
v otvorených priestoroch.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043855

Bývanie v kláštore

V priestoroch niekdajšieho kláštora vznikol pôsobivý byt, v ktorom sa história príjemne spája so súčasnosťou a moderné prvky nechávajú vyniknúť génia loci tohto nevšedného miesta.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043857

Bývanie mladého športovca

Vďaka dvojici skúsených architektov premenil mladý majiteľ starý byt na moderné bývanie, ktoré odzrkadľuje jeho vkus aj vrúcny vzťah k športu.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043859

Betónová poetika

Panelákový byt vyzliekli pri rekonštrukcii až na surový betón. Dnes je „RAW“.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043861

Vzdušný zámok

Nízky dom, stojaci v tesnom susedstve viníc v údolí Constantia Valley neďaleko Kapského Mesta, vyrástol na tonách navezenej zeminy. Vďaka tomu poskytuje výhľad na nádhernú scenériu okolitej krajiny.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043863

Ako v izbičke

Malý, milý, útulný. Taký je podkrovný byt v jednej z najkrajších častí Prahy – z jednej strany strážený
majestátnym Pražským hradom, z druhej čo by kameňom dohodil na Karlov most.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043865

Akoby ste na jazere plávali

Obklopený vodou, s nekonečným výhľadom na ligotavú hladinu a kopce. Keď sa ocitnete v tomto pôsobivom interiéri, máte pocit, že Luganské jazero vstupuje dnu oknami a prináša tam svetlo, ktoré celý priestor zaplavuje a zrkadlí.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043867

V náručí lesa

Na zalesnenom pozemku v prudkom svahu neďaleko malého belgického mesta Tilff navrhol architekt Eric Grondal nezvyčajný dom – stavba s medenou fasádou ladí s okolitou prírodou nielen zvonka, súzvuk s prostredím pokračuje aj pod jej povrchom.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043869

Testujeme sendvičovače

Je to úžasná premena, pri ktorej sa obložené pečivo v priebehu minút zmení na horúcu chrumkavú dobrotu. V krehkom, naparenom pečive vyniknú chute a vône náplne, horúce sústo rozihrá chuťove bunky a náplní hladný žalúdok.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043871

Sladké, voňavé a šťavnaté

Jablková sezóna je v plnom prúde, a tak treba vyskúšať zopár nových receptov z ovocia, na ktoré mnohí z nás nedajú dopustiť.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043873

Záhrada, od ktorej majitelia chceli viac

Nazrite spolu s nami do príjemnej mestskej záhrady, ktorej potenciál využili majitelia vďaka skúsenému tímu záhradných architektov naplno.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043877

Ako na jesennú údržbu

Postarať sa treba nielen o lístie, ktoré padá zo stromov, ale aj o spracovanie drevného
odpadu a zabúdať by sa nemalo ani na užitočné kompostovanie.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043883

Október v záhrade

Slnečná jeseň dokáže byť v záhrade naozaj okúzľujúca. Astry, chryzantémy, japonské  veternice a prilbice môžu teraz zažiariť aj vo vašom kvetinovom záhone.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043881

Teplo, teplejšie

Ak plánujete kozub, kachle alebo pec, ktoré majú mať nielen estetickú funkciu, ale budú slúžiť aj na vykurovanie, mali by ste si zodpovedať viacero praktických otázok. Napríklad, aký priestor budete vykurovať a či pôjde o hlavný alebo doplnkový zdroj tepla. 


Októbrový Môj dom už v predaji

2043875

Od podlahy

Budete po nej chodiť možno po zvyšok života, preto jej výberu venujte pozornosť. Mala by byť funkčná, príjemná na dotyk a, samozrejme, by sa vám mala aj páčiť. Podlahová krytina dokáže udať tón celej miestnosti. ​Aký materiál si vybrať a kam sa najlepšie hodí?


Októbrový Môj dom už v predaji

2043893

 

Ako vysušiť vlhké múry

Začína sa to vlhkými mapami na stenách, neskôr sa objavia plesne, začne sa vydúvať a odlupovať omietka. Problém, ktorý je pomerne častý najmä v starších domoch. Vlhkosť je nepriateľom stavebných konštrukcií, preto sa jej treba čo najskôr nadobro zbaviť.


Októbrový Môj dom už v predaji

2043885

Predplatné časopisu

Ukážka z časopisu:​​

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia