Romotop – klasické vykurovanie v modernom poňatí

30. 10. 2017 Zdieľať

Trendom posledných rokov sú teplovodné kozubové vložky, ktoré slúžia ako primárny zdroj energie v rodinných domoch.

Dnešné moderné kozubové kachle a kozubové vložky sú predovšetkým záležitosťou dizajnu a komfortu pri používaní. Moderné zasklené a estetické kúrenisko, centrálny prívod externého vzduchu, automatická regulácia horenia, moderné akumulačné materiály zaisťujúce sálanie príjemného tepla ešte dlho po dohorení posledného kúska dreva. Z dizajnového hľadiska môžu byť kachle obložené elegantnou keramikou, kameňom alebo pieskovcom.  

Česká firma ROMOTOP patrí vo vývoji a inováciách kozubových kachlí a kozubových vložiek medzi európsku špičku. Kozuby zastávajú funkciu významného zdroja energie a vďaka dizajnu sa stali aj dominantou obytných priestorov. Pri použití kozubových kachlí alebo kozubovej vložky s teplovodným výmenníkom, prepojení s vykurovacím systémom domácnosti a pri použití akumulačnej nádoby a solárnych panelov využije majiteľ nielen sálanie tepla v okolí kozuba, ale dosiahne predovšetkým energetické úspory, ktoré môžu byť pri dnešných cenách energií veľmi zaujímavé.


Romotop – klasické vykurovanie v modernom poňatí

2056623
Romotop

Vybrať správnu kozubovú vložku, zvoliť vhodné materiály na stavbu alebo vybrať samotný dizajn a zvážiť celkové využitie v domácnosti nie je úplne jednoduché. Väčšinou ide o nemalú investíciu, preto je dobré obrátiť sa na skúsených odborníkov. K dispozícii je silné zázemie v podobe obchodného oddelenia a technickej podpory firmy Romotop alebo niekoľko stoviek vyškolených partnerov po celej ČR, ktorí vám pomôžu zvoliť ideálne riešenie zodpovedajúce vašim predstavám. ROMOTOP dnes vďaka dlhoročným skúsenostiam a komplexnej ponuke v oblasti vykurovania (teplovzdušné, teplovodné, akumulácia) zdarma poskytuje poradenstvo a ponúka vhodné riešenia vrátane odborného servisu. 


Romotop – klasické vykurovanie v modernom poňatí

2055853
Romotop

Trendom posledných rokov sú teplovodné kozubové vložky, ktoré slúžia ako primárny zdroj energie pre rodinné domy. Preto možno nájsť v ponuke firmy Romotop naozaj špičkové teplovodné kozubové vložky z radu KV 025W alebo KV 025W BD (so zadným prikladaním) s priemyselne chráneným systémom Triple pass (trojitý prechod ohriatych spalín výmenníkom). Aby čo najmenej tepelnej energie prechádzalo cez sklo do miestnosti a, naopak, čo najviac išlo do teplovodného výmenníka, sú dvierka vybavené dvoma alebo troma sklami. Vďaka tomu sú všetky kozubové vložky z tohto radu vhodné do nízkoenergetických domov, do interiéru pri výkone od 1,5 kW a do vody pri 4 – 11 kW, a to s účinnosťou 90 %. Veľmi zaujímavou teplovodnou kozubovou vložkou je nesporne aj KV Heat W 2G 59.50.01 a KV Heat W 2G 70.50.01 – do interiéru výkon od 2,5 kW a do vody 4 – 16 kW pri účinnosti 86 %. 


Romotop – klasické vykurovanie v modernom poňatí

2056621
Romotop

V oblasti teplovzdušných kozubových vložiek a kachlí ponúka firma Romotop nemenej zaujímavé modely. Pozrime sa bližšie na úplne nový rad kozubových vložiek HEAT, spĺňajúci prakticky všetky požiadavky, bežného používateľa súvisiace s prevádzkou dnešných moderných stavieb. Majú prívod externého vzduchu (CPV) s priemerom 120 a 150 mm a centrálnu reguláciu jedným ovládacím prvkom, kúrenisko vyložené pravým šamotom s liatinovým roštom, systém vedenia spalín DOUBLE SPIN s maximálnou mierou ekologickosti, rám dverí zo špeciálneho tuhého valcovaného profilu a nastaviteľné nôžky, ktoré umožnia ľahko vyrovnať nerovnosti konštrukcie podlahy. Ako bolo spomenuté vyššie, rad Heat spĺňa všetky požiadavky na stavby dnešnej doby a je zameraný hlavne na objekty s nízkou potrebou tepelnej energie na vykurovanie, preto sa regulovateľný tepelný výkon kozubových vložiek z radu Heat začína už od 2,5 kW za hodinu pri veľmi vysokej účinnosti spaľovania 84 %. 


Romotop – klasické vykurovanie v modernom poňatí

2055847
Romotop

Na drvivú väčšinu kozubových vložiek Romotop možno osadiť akumulačné prstence alebo akumulačné súpravy Mammoth, ktoré zaistia teplo po vyhasnutí plameňa v komore. Hlavnou devízou týchto systémov je ich priestorová nenáročnosť, suchý postup pri inštalácii a vynikajúce fyzikálne vlastnosti.

Vďaka prepracovanej konštrukcii všetkých produktov Romotop sú vždy splnené nielen európske normy EN, ale i prísne rakúske a nemecké normy 15a B-VG, Din+, BimschV – prvý i druhý stupeň.

Zdroj: PR článok firmy Romotop spol. s.r.o.

Kategória: Energia
Tagy: kozubová vložka kozubové kachle romotop vykurovanie
Zdieľať článok