Dvojvrstvový komínový systém pre nízkoenergetické a pasívne domy

09. 11. 2017 Zdieľať

Bohužiaľ, výber komína mnoho ľudí podceňuje, keďže vybrať si ten správny, ktorý bude spĺňať ich očakávania a požiadavky, nie je vôbec takou jednoduchou záležitosťou, ako sa môže spočiatku zdať. Rozhodovať by ste sa však mali v prvom rade podľa kvality, ale i referencií od ostatných zákazníkov, keďže aj tento fakt dokáže o danom produkte veľa napovedať.

Ak vlastníte nízkoenergetický alebo pasívny dom, jedným zo skvelých riešení je dvojvrstvový komínový systém Schiedel ABSOLUT, ktorý je určený pre všetky typy palív a spotrebičov! A aké ďalšie výhody poskytuje? 

Pred kúpou komínového systému sa informujte o …

Už na úvod treba dodať, že pred samotnou kúpou komínového systému je dôležité informovať sa o jeho vlastnostiach, a to preto, aby ste si boli istý, že vám bude produkt bezpečne a dlhodobo slúžiť. Mali by ste tiež vedieť, odkiaľ pochádzajú jednotlivé komponenty, a teda kto je ich výrobcom, no nezabudnite sa informovať o prípadom poradenstve, ktoré by mala vami vybraná firma pre svojich klientov bezpodmienečne poskytovať. 


Dvojvrstvový komínový systém pre nízkoenergetické a pasívne domy

2063437
Schiedel

Prečo dvojvrstvový komínový systém Schiedel ABSOLUT?

Komín Absolut predstavuje jediný systém, ktorého komponenty sú určené pre nízkoenergeticky alebo pasívny dom, pričom skvelou správou je, že dokáže spolupracovať s rekuperáciou. Komínový systém bez zadného odvetrania sa môže pochváliť výbornou tesnosťou a odolnosťou pri vyhorení sadzí, čo zaručuje tenkostenná izostatická vložka. 30-ročná garancia na bezpečnosť komína pri vyhorení sadzí je akýmsi bonusom, ktorý si už zamilovali mnohí spokojní zákazníci. A keďže je systém univerzálny, môže byť v spojení s akýmkoľvek spotrebičom, dokonca aj takým, ktorý je nezávislý na vzduchu v miestnosti. Znie to lákavo, však?

Malé rozmery a nízka hmotnosť!

Komínový systém vhodný na použitie v NED dokáže zásobovať kondenzačný kotol vzduchom na horenie, pričom prípadný prechod na iný typ paliva je možný, a to bez akýchkoľvek komplikácií. Dokonca, zateplená multifunkčná šachta dokáže priviesť vzduch na horenie k spotrebiču na tuhé palivá, čo je jednou z ďalších predností komínu Schiedel ABSOLUT. Okrem toho je šachta prístupná a kontrolovateľná, čiže sa nemusíte obávať nečakaných situácií, ktoré by mohli viesť ku neželaným komplikáciám. Malé rozmery, nízka hmotnosť a pomerne rýchla i jednoduchá montáž komínového systému sú už len akousi pomyselnou „čerešničkou na torte“. 

Dnes je komín bezpodmienečnou súčasťou nízkoenergetických a pasívnych domov

Áno, dnes je už komín, a teda komínový systém bezpodmienečnou súčasťou nízkoenergetických a pasívnych domov, aj keď treba uznať, že behom rokov musel prejsť výraznou „premenou“ za pomoci využitia tých najmodernejších technológií. A výsledok? Konštrukcia dnešných komínových systémov je natoľko prepracovaná a premyslená, že úniky tepla či krátka životnosť sú už dávno minulosťou! 

ZDROJ: PR článok spoločnosti Schiedel Slovensko s.r.o.

Kategória: Strecha, podkrovie
Tagy: komín nízkoenergetický dom pasívny dom Schiedel
Zdieľať článok