Aj suchá výstavba má svoj Atlas, teraz dokonca elektronický

22. 11. 2017 Zdieľať

Stavebný priemysel pravidelne prichádza s inováciami v oblasti stavebných konštrukcií a nových stavebných materiálov Pozitívne sa to prejavuje na palete dostupných prvkov a dizajnových, či architektonických možností. Výzvou však môže byť orientácia medzi nimi. Líder na trhu v oblasti suchej výstavby, spoločnosť Rigips patriaca do koncernu Saint-Gobain, prišla s jedinečnou publikáciou – Atlasom suchej výstavby, ktorý je teraz dostupný aj v elektronickej podobe pod názvom Selektor – výber konštrukcií.

Jedinečnosť Atlasu suchej výstavby spočíva v jeho praktickosti a komplexnosti. Vznikol ako podpora a pomoc pre projektantov a architektov, developerov, investorov, stavebné a montážne firmy. Je jednoducho nástrojom a pracovnou pomôckou pre každého, kto sa chystá realizovať suchú výstavbu. Atlas nie je súhrnom predpisov a návodov, ale naopak ponúka ucelený sumár certifikovaných riešení dostupných pri suchej výstavbe, vrátane noviniek a inovatívnych stavebných prvkov. Vďaka nim sa rozširujú možnosti použitia suchej výstavby a zvyšuje sa najmä kvalita i komfort bývania. 
 
Pre pohodlnú orientáciu v publikácii je Atlas členený na farebne odlíšené kapitoly podľa skupiny konštrukcií a každá konštrukcia obsahuje všetky podstatné informácie na jednom mieste. Dozviete sa tak všetko od požiarnej odolnosti, hmotnosti konštrukcie až po vzduchovú nepriezvučnosť, číslo konštrukcie a kód Rigips. Atlas obsahuje aj základné vysvetlivky a vybrané normy, všetko s cieľom poskytnúť všetky potrebné informácie a uľahčiť výber materiálov.
 

Aj suchá výstavba má svoj Atlas, teraz dokonca elektronický

2070467
Saint-Gobain Construction Products, s.r.o. divízia Rigips

 
Okrem najpoužívanejších riešení obsahuje Atlas Suchej Výstavby aj odpovede na zvyšujúce sa požiadavky zákazníkov. Na výber sú kompletné informácie o moderných konštrukčných prvkoch spoločnosti Rigips, ako sú dosky určené do vnútorného prostredia s potrebou zvýšenej zvukovej pohltivosti Gyptone alebo Rigitone. Dostupné sú aj špičkové riešenia do prostredia s vysokou vlhkosťou v podobe dosiek Glasroc H OCEAN a Aquaroc. Unikátom v ponuke je sadrokartónová doska Habito. Vyniká extrémnou pevnosťou, vysokou mechanickou odolnosťou a únosnosťou. Za všetko hovorí fakt, že je do nej možné kotviť bežným skrutkou do dreva bez predvŕtania alebo použitia hmoždiniek. Jeden takýto kotviaci bod má pri tom únosnosť až 25kg. Všetky potrebné informácie o konštrukčných prvkoch suchej výstavby založených na dlhoročných skúsenostiach sa tak dozviete v Atlase suchej výstavby. 
 
Podporné aktivity spoločnosti Rigips tu však nekončia. V snahe sprístupniť informácie ešte viac predstavila spoločnosť jeho digitálnu online verziu pod názvom Selektor – výber konštrukcií. Ten obsahuje všetky informácie z Atlasu suchej výstavby a nájdete ho na webovej stránke www.rigips.sk. Umožňuje ešte rýchlejšie vyhľadávanie na základe ID kódu konštrukcie alebo na základe parametrov ako sú akustické požiadavky, protipožiarna ochrana alebo odolnosť voči vlhkosti. Selektor umožňuje aj zobrazenie technického listu konštrukcie a dokonca jeho stiahnutie do používateľovho zariadenia. Samotné konštrukčné prvky možno vyhľadávať v 9 kategóriách: 
 
• Predsadené a šachtové steny,
 
• Priečky,
 
• Bezpečnostné konštrukcie,
 
• Podhľady,
 
• Podkrovie, strechy a stropy,
 
• Suché podlahy,
 
• Drevostavby,
 
• Samonosné stropy,
 
• Vstavky do hál.
 

Aj suchá výstavba má svoj Atlas, teraz dokonca elektronický

2070469
Saint-Gobain Construction Products, s.r.o. divízia Rigips

 
BIM elektronická knižnica konštrukcií. Pomáha podľa požadovaných parametrov nájsť správnu konštrukciu a následne generuje skladby sendvičových konštrukcií. Uľahčuje prácu projektantom i architektom ako katalóg certifikovaných konštrukcií BIM objektov. Funguje ako doplnok pre softvér REVIT od verzie 2015 až po aktuálnu verziu 2017 a ARCHICAD pre Windows verzie 18, 19 a 20. BIM elektronická knižnica je poskytovaná zadarmo a záujemcovia si ju môžu stiahnuť na webovej stránke www.rigips.sk.
 
ZDROJ PR článok spoločnosti Saint-Gobain Construction Products, s.r.o. divízia Rigips 
Kategória: Materiály
Tagy: priečka rigips suchá výstavba
Zdieľať článok