27. 11. 2017 Zdieľať

Zariadiť chodbu či predsieň v byte môže byť poriadna výzva. Ako sa dá tento priestor efektívne využiť? Ako sa dá oživiť? Inšpirujte sa siedmimi tipmi spoločnosti YIT Slovakia, ktoré vám pomôžu aj tú najobyčajnejšiu chodbu premeniť na štýlový foyer.

Spravte si vlastnú výstavnú sieň

Máte veľa doplnkov, obrázkov či suvenírov, ku ktorým máte vzťah, no do obývačky ani spálne sa nehodia? Vystavte ich na chodbe – vo vašej súkromnej galérii. Či sú to obrazy na stenách alebo drobnosti na poličke, vášmu malému foyeru dodajú ten správny šmrnc. 

Zaujmite nezvyčajnosťou 

Vytrhnite sa zo šedosti bežných dní a vymaľujte steny predsiene pestrými farbami, na podlahy rozprestrite pestrofarebné behúne alebo zaujmite zlatými či ligotavými doplnkami. Ak nemáte konkrétny nápad, vyberte si nezvyčajný motív tapety alebo dajte vyrobiť fototapetu z vlastnej fotografie, ktorá vám pri každom pohľade vyčarí úsmev na perách.


Rozlúčte sa s nudnou chodbou

2074575
YIT Slovakia

Nadväzujte na ďalšie izby

Ak sa bojíte bláznivejších nápadov a uprednostňujete elegantný štýl, inšpirujte sa dizajnom susedných izieb. Skúste preniesť kúsok z obývačkovej pohody do chodby, napr. rovnakými farebnými kombináciami a vytvorte plynulý prechod od vchodových dverí až do izby po jednej štýlovej línii.

Venujte pozornosť podlahe

Najodolnejšia je keramická dlažba, no ani výberom kvalitnej drevenej, prípadne plávajúcej podlahy neurobíte krok vedľa. Veľmi útulne a pritom elegantne však vie zapôsobiť aj koberec, po ktorom môžu s radosťou behať nielen vaše deti. Vyžaduje si trochu viac starostlivosti, no odvďačí sa vám poznateľne menším chladom i hlukom.  


Rozlúčte sa s nudnou chodbou

2074571
YIT Slovakia

Rozsvieťte svetlá

Je problémom aj vašej chodby v byte nedostatočné osvetlenie? Investujte do poriadneho svietidla. Kúpte si štýlové, voľne spustené žiarovky, nainštalujte nástenné lampičky alebo si vytvorte vlastnú hviezdnu oblohu pomocou drobných LED svetielok.

Doprajte si komfort

Pri prezúvaní topánok si každý rád urobí pohodlie. Sedačka alebo kreslo vedia byť na chodbe veľmi nápomocné a vďaka nim nemusíte po chodbe hopsať na jednej nohe. Ak máte dostatok miesta, určite siahnite po pohodlnom kúsku, ktorý nielen poskytne oporu a stabilitu, ale vytvorí aj dojem malej útulnej obývačky.


Chodba v prezentačnom byte TAMMI Dúbravka

Chodba v prezentačnom byte TAMMI Dúbravka
YIT Slovakia

Hľadáte bývanie s foyerom v Bratislave?

Ak aj vy túžite po bývaní so svojím foyerom a šikovnými dispozíciami, odporúčame vám pozrieť si náš bratislavský projekt TAMMI Dúbravka. Viac informácií aj plány dispozícií nájdete na webe projektu.

www.yit.sk/bratislava/dubravka/tammi-dubravka​​​

Kategória: Legislatíva a financovanie Navrhovanie interiéru
Tagy: predsieň TAMMI Dúbravka YIT Slovakia
Zdieľať článok