Bezpečnostné dvere nielen chránia

30. 01. 2018 Zdieľať

Ak plánujete v najbližších mesiacoch rekonštrukciu domu či bytu, odporúčame zvážiť aj výmenu bezpečnostných dverí. Ich dizajn môžete zladiť s novým interiérom, ale predovšetkým zvýšite zabezpečenie svojej domácnosti a jej obyvateľov. Na čo sa pri výbere bezpečnostných dverí zamerať vám poradí bezpečnostný analytik spoločnosti SHERLOCK ® ASSA ABLOY – Juraj Hroš.

Ochrana pred zlodejmi, ohňom aj hlukom

Bezpečnostné dvere majú chrániť vás a váš majetok pred zlodejmi, mali by však odolať aj požiaru a izolovať vás od hluku. Všetky tieto parametre testujú akreditované skúšobne. „Výrobky, ktoré prešli skúšobňou, získajú certifikát podľa európskej normy EN1627. Ak ho dvere nemajú, nie sú bezpečnostné, aj keby to ich predajca deklaroval,“ vysvetľuje bezpečnostný analytik SHERLOCK® Juraj Hroš. Odporúča nepodceňovať bezpečnostnú triedu: „Bežná domácnosť potrebuje dvere minimálne druhej bezpečnostnej triedy. Ak však pre svoju domácnosť chcete naozaj vysoký stupeň ochrany a odolnosti voči mechanickému napadnutiu, zvoľte triedu číslo štyri, ktorá je na našom trhu najvyššia,“ zdôrazňuje J. Hroš.

Vstupné dvere podčiarkujú prvý dojem z domácnosti. Okrem už spomínaných bezpečnostných kritérií nie sú zanedbateľné ani materiál, dizajn a samotné spracovanie. Napokon – už aj naši predkovia si na vzhľade a bezpečnosti vstupných brán dávali záležať. Výrobcovia bezpečnostných dverí dnes ponúkajú širokú škálu materiálov i farebného prevedenia bezpečnostných dverí. Je len na zákazníkovi, čo preferuje. Ani prah dverí už nemusí byť iba drevený. Vybrať si môžete z viacerých variácií. Napríklad nerezové prahy sú odolnejšie.

Zárubňa býva kameň úrazu

Na to, aby dvere dokonale tesnili a zaručovali bezpečnosť, ktorú potvrdzuje certifikát, je nevyhnutná bezpečná zárubňa. „Dobrý servisný technik vám presne odmeria výšku, šírku aj hrúbku otvoru pre bezpečnostné dvere a zárubňu. Vypracuje tiež cenovú ponuku na celý set – vrátane zárubní, prahu, kovaní, zámku a ďalších bezpečnostných prvkov. Prispôsobenie sa rôznym užívateľským požiadavkám, napríklad na bezbariérový vstup, by mali byť samozrejmosťou,“ dodáva J. Hroš. 

Pri inštalácii nových dverí vám teda osadia aj nové zárubne, zalejú ich betónom a nainštalujú všetky doplnky. „Každý seriózny predajca vám automaticky ponúkne kompletný servis. Okrem obhliadky a poradenstva je samozrejmosťou dovoz a odborná inštalácia dverí aj s príslušenstvom,“ hovorí bezpečnostný analytik spoločnosti SHERLOCK ® ASSA ABLOY – Juraj Hroš.

Bezpečnosť v rukách odborníkov

Z hľadiska zabezpečenia domácnosti je rovnako ako odborná inštalácia dverí a zárubní dôležitá aj bezpečnosť a kvalifikovanosť pozáručného servisu. V prípadoch, akými sú strata kľúčov či vymknutie sa, určite oceníte autorizovanú servisnú službu. „Havarijný servis by mal byť dostupný non-stop a bez ohľadu na to, v ktorej časti Slovenska bývate. Zároveň je veľmi dôležitá kvalifikovanosť servisného technika, ktorý musí byť schopný posúdiť a vyriešiť váš problém čo najefektívnejšie, ako aj jeho serióznosť z hľadiska bezpečnosti. Predsa len – dostane sa do vášho domova bez kľúčov,“ upozorňuje J. Hroš.


Bezpečnostné dvere nielen chránia

2111113
Sherlock

Bezpečnostné dvere SHERLOCK® EXCELLENT poskytujú najvyšší stupeň ochrany. Patria do 4. bezpečnostnej triedy a majú 23 istiacich bodov. Sú dodávané sú v sete so zárubňou, prahom, kovaním a priezorníkom. Spracovanie a materiály si zákazník vyberá zo širokej ponuky. 

Výrobca ponúka predĺženú záručnú dobu až 6 rokov. 

Špeciálna cena setu 1 549 eur zahŕňa aj bezplatnú obhliadku a non-stop servis.

Viac info na www.sherlock.sk .

Kategória: Aktuality
Tagy: bezpečnostné dvere sherlock
Zdieľať článok