Dom z tehly je stále moderný a trendy

22. 03. 2018 Zdieľať

Používanie tehly ako stavebného materiálu má už niekoľko storočí za sebou. Nejde však o žiadnu „vykopávku“! Tehla je síce klasikou, ale v súčasnej podobe s modernými technológiami je trendovým, a najmä spoľahlivým stavebným materiálom. Vybrať si môžete z viacerých druhov tehál.

V našich končinách patria stavby postavené z tehly medzi najobľúbenejšie. Má to viacero dôvodov, prečo je tehla taká populárna. Jedným z nich je nepochybne aj prírodný a ekologický aspekt tehly ako stavebného materiálu, ktorý umožňuje neustálu recyklovanosť a šetrnosť k životnému prostrediu. Ďalšími sú neobmedzená životnosť, vynikajúce tepelno- a zvukovoizolačné vlastnosti, nehorľavosť a odolnosť voči fyzikálnym aj chemickým vplyvom. Vypaľovaním si tehla udržiava pevnosť a stabilný rozmer, a to aj pod vplyvom vlhkosti alebo zmeny teploty. Vďaka týmto vlastnostiam sú tehlové domy stabilné a bezpečné, oveľa ľahšie odolávajú aj prípadným otrasom (napríklad pri prejazde ťažších vozidiel okolo domu). Naviac tehly umožňujú optimálnu difúziu vodných pár, čím sa predchádza v dome vzniku plesní a zabezpečuje sa zdravé a optimálne bývanie. 

Nebrúsené tehly Leiertherm:

Nebrúsené tehly patria medzi prvé známe stavebné výrobky. Za posledných 50 rokov však prešla táto „klasická tehla“ prevratnými technologickými zmenami, ktoré ešte vylepšili jej tepelnoizolačné vlastnosti. Nebrúsené tehly Leiertherm sú kvalitným, ekologicky nezávadným a energeticky úsporným murovacím materiálom, ktorý môžete využiť. Pri ich výrobe sa počas vypaľovacieho procesu prostredníctvom špeciálnych technologických postupov vytvára v tehle množstvo drobných vzduchových pórov, ktoré pôsobia ako tepelný izolant a zásadne obmedzujú tepelný tok materiálom.

Brúsené tehly LeierPLAN:

Brúsené tehly LeierPLAN predstavujú novú generáciu tehál, ktoré svojím tvarom umožňujú jednoduché, rýchle a presné murovanie hrubej stavby len s tenkou ložnou maltovou škárou 1 mm, čím sa výrazne usporí množstvo spotrebovanej malty. Vďaka tomu sú steny po dokončení takmer suché. Ako alternatíva malty sa môže na murovanie použiť aj špeciálne penové lepidlo LeierFIX a v tomto prípade je umožnené murovať až do teploty okolia – 5º C. Murovanie s brúsenými tehlami LeierPLAN šetrí materiál a skracuje dobu stavby, a to bez vytvárania tepelných mostov a pri menšej vlhkosti v stavbe (vďaka menšej spotrebe vody). Tieto brúsené tehly môžete použiť nielen na obvodové steny, ale aj na vnútorné nosné konštrukcie a priečkovkové tvarovky. 


Dom z tehly je stále moderný a trendy

2144763
LEIER Baustoffe SK s.r.o.

Brúsené tehly LeierPLAN 44 iSO+:

Inovatívne brúsené tehly LeierPLAN 44 iSO+ predstavujú top produkt s najvyšším štandardom v oblasti dostupných murovacích materiálov. Sú vyplnené sivým polystyrénom a murované na tenkú škáru. Ich výhodou je ich geometria založená na systéme pero + drážka. To umožňuje murovanie bez malty v zvislej škáre, čím sa šetrí spotreba omietok. Boli vyvinuté a vyrobené predovšetkým na stavbu rodinných domov. Ich vznikom chceli výrobcovia docieliť dve najdôležitejšie vlastnosti, a to výborný tepelnoizolačný účinok a jednoduchú a rýchlu montáž.


Dom z tehly je stále moderný a trendy

2144767
LEIER Baustoffe SK s.r.o.

Spoločnosť Leier okrem širokej ponuky stavebných materiálov nielen z tehly, poskytuje zákazníkom aj odborné poradenstvo a možnosť zabezpečenia realizácie stavby prostredníctvom rokmi overených partnerov.

Viac informácií získate na www.leier.sk.

ZDROJ: PR článok spoločnosti Leier Baustoffe SK s.r.o.

Kategória: Materiály
Tagy: brúsená tehla rodinný dom tehlové domy tehly
Zdieľať článok