Komplexný systém HELUZ vám splní sen o lacnom a komfortnom bývaní

16. 05. 2018 Zdieľať

Dnes si už nedokážeme predstaviť, že by sme nakupovali napríklad potraviny v niekoľkých rôznych obchodoch. U jedného predajcu chlieb a pečivo, u ďalšieho mlieko a maslo, u iného údeniny a tak podobne. Navštívime väčšinou len jedného s čo najširším sortimentom, kde nakúpime všetko potrebné, vyberieme si požadovanú kvalitu a môžeme požadovaný tovar porovnať aj s inými výrobcami. Obrazne povedané, nakúpime všetko od špendlíka až po lokomotívu pod jednou strechou.

Ak sa rozhodnete postaviť si dom, máte ďalšiu výhodu. Môžete si nájsť priamo výrobcu materiálu, ktorý má čo najkomplexnejší konštrukčný sortiment, spĺňa požiadavky na funkčnosť vašej budúcej stavby, ponúka sprievodné služby a zákaznícku podporu. 

Spoločnosť HELUZ získava na našom trhu body predovšetkým za najkomplexnejší tehlový stavebný systém. Veľkou výhodou tohto systému je jeho veľké sortimentové rozpätie, variabilita a minimalizácia rizika problémov, ktoré môžu vzniknúť, ak sa kombinujú stavebné prvky rôznych výrobcov. Vyhnete sa tak rôznym dohadom o presúvaní zodpovednosti za nepodarené dielo z jedného dodávateľa na druhého. 

Zatepľovať alebo nezatepľovať? 

Jedno zo zásadných rozhodnutí pri voľbe typu domu. Dá sa postaviť úsporný dom bez zateplenia? 

Odpoveď znie áno, ale.. 

Ak sa rozhodnete pre spoločnosť HELUZ, potom „ale“ neplatí, ba naopak. 
Správny výber materiálu umožní, aby spotreba energie na vykurovanie bola čo najnižšia. Voľba stavebného materiálu je teda veľmi dôležitá preto, že jeho vhodný výber, spôsob vykurovania, vetrania a vhodný typ ďalšej obvodovej konštrukcie domu môžu ušetriť podstatnú časť prevádzkových nákladov. To je aj predpoklad, že ak sa dodrží správna voľba materiálu, nie je nutné ani ďalšie zateplenie obvodového muriva. A navyše je nutné zdôrazniť, že bez zateplenia obvodového plášťa budovy získate aj dotáciu z programu Zelená úsporám. 

Správny výber jednotlivých súčastí komplexného systému HELUZ, s ktorým vám poradia odborní špecialisti tejto spoločnosti, je zárukou, že vznikne pohodlné, bezpečné a energeticky funkčné bývanie. 
 
Systém HELUZ sa vyznačuje veľmi širokým sortimentom. Ponúka sortiment na zvislé a vodorovné konštrukcie vrátane tenkovrstvových mált, tepelnoizolačnej zakladacej malty alebo stavebných pomôcok. Teda sortiment aj pre domy, ktoré nie je nutné zatepľovať. Na ilustráciu je možné uviesť pár príkladov zo širokého sortimentu HELUZ vrátane účelu použitia.

Tehly na obvodové a vnútorné murivo 


Komplexný systém HELUZ vám splní sen o lacnom a komfortnom bývaní

2162517
HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Brúsené tehly HELUZ Family a Family 2in1. Tieto brúsené tehlové bloky majú najlepšie tepelnoizolačné vlastnosti na českom  trhu v porovnaní s ostatnými materiálmi na jednovrstvové murivo. Sú určené na výstavbu domov s nízkou potrebou tepla na vykurovanie (nízkoenergetické a pasívne domy). Vyrábajú sa v šírkach 250, 300, 380, 440 a 500 mm.  

Tehly HELUZ PLUS spĺňajú požadované hodnoty súčiniteľa prechodu tepla podľa ČSN 73 0540-2. 

TEHLY HELUZ P15. Tieto tehlové bloky HELUZ sú určené na obvodové a nosné steny s rôznymi hrúbkami. 

Tehly HELUZ NATURE Energy. Nepálená tehla HELUZ NATURE Energy sa používa na vnútorné priečkové a akumulačné murivo s hrúbkami 12 a 25 cm. 

Špeciálne tehlové výrobky 

Spoločnosť HELUZ ponúka k svojmu komplexnému systému na hrubú stavbu taktiež špeciálne tehlové výrobky. Sú to mrazuvzdorné maloformátové tehly na pohľadové lícové murivo, obkladové tehlové pásky, trativodky, vínovky a vencovky v tvare U. Špeciálne tehlové výrobky HELUZ nájdu uplatnenie v novostavbách aj pri rekonštrukciách domov, v záhradách, pri stavbách poľnohospodárskych a priemyselných prevádzok a pod. 


Komplexný systém HELUZ vám splní sen o lacnom a komfortnom bývaní

2162527
HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Stropy 

V ponuke komplexného systému HELUZ je taktiež sortiment na vodorovné konštrukcie, ako sú preklady, stropy z keramických nosníkov a vložiek HELUZ MIAKO aj keramické stropné panely HELUZ. 

Materiály na murovanie 

Tento systém ponúka taktiež ucelený rad materiálov na murovanie. Vďaka tomu nemusíte hľadať ďalších dodávateľov podobných murovacích materiálov. 

V sortimentovej ponuke sú tak samotné materiály na murovanie – tenkovrstvové malty na murovanie z brúsených tehlových blokov, tepelnoizolačná malta, omietky a murovacia pena –, ako aj materiály na zlepšenie tepelnoizolačných vlastností muriva – extrudovaný polystyrén a sypaný polystyrén. 


Komplexný systém HELUZ vám splní sen o lacnom a komfortnom bývaní

2162519
HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Komínový systém 

A keď sa stavia dom, tak nesmie chýbať ani komín. I tento sortiment patrí do komplexného systému HELUZ. Komíny z tehlových modulových tvaroviek ideálne dopĺňajú dom postavený z rovnakého materiálu. 

A aby bol servis a systém naozaj komplexný, je samozrejmosťou, že spoločnosť HELUZ dovezie objednaný materiál až na váš pozemok zdarma. 

Správny výrobca a dodávateľ, správny výber konštrukčných prvkov, s ktorým vám poradia špecialisti v spoločnosti HELUZ, sú teda kľúčovými predpokladmi splnenia vášho sna – postaviť dom, v ktorom sa dá komfortne a lacno bývať.

ZDROJ PR článok spoločnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Kategória: Materiály
Tagy: Heluz komín stavebné systémy tehly zateplovanie
Zdieľať článok