Austrotherm Resolution šetrí nielen energie, ale aj hrúbku izolácie

14. 05. 2018 Zdieľať

Supertenká tepelná izolácia Austrotherm Resolution zabezpečí dostatočné tepelnoizolačné vlastnosti pri minimálnej hrúbke izolantu. Pri polovičnej hrúbke ponúka rovnaké tepelnoizolačné vlastnosti ako sivý polystyrén.

Tento tepelnoizolačný výrobok na báze difúznej rezolovej peny sa vyznačuje nízkou hmotnosťou a lambdou 0,022 W/m2 . K. Možno ho aplikovať na všetky konštrukčné prvky: na fasádu, šikmú alebo plochú strechu, do podláh atď.

Supertenká izolácia s dostatočnými tepelnoizolačnými parametrami je neoceniteľným pomocníkom pri zateplení plochých striech a rekonštrukciách starších domov.


Austrotherm Resolution šetrí nielen energie, ale aj hrúbku izolácie

2176027
Austrotherm

Dopyt po tenkých izolantoch porastie

Dopyt po supertenkej tepelnej izolácii bude v najbližších rokoch narastať. Sprísňujúce sa požiadavky na tepelnoizolačné vlastnosti budov budú mať za následok zväčšovanie hrúbky tepelnoizolačných materiálov.

Toto zväčšovanie však má svoje limity. Predimenzované hrúbky tepelnej izolácie zvyšujú jej hmotnosť a tým zaťaženie konštrukcie. Pri aplikácii na fasádu zhoršujú tiež svetlené podmienky v interiéri.


Austrotherm Resolution šetrí nielen energie, ale aj hrúbku izolácie

2176025
Austrotherm

Na aplikáciu hrubých vrstiev tepelnej izolácie sa vyžadujú dlhšie kotvy a kvalitnejšie lepidlá, ktoré systém predražujú. Vysoká hmotnosť komplikuje aj stavebné práce, manipulácia s nimi môže byť neobratná. 

Supertenká tepelná izolácia Austrotherm Resolution je preto vynikajúcim riešením, ako zabezpečiť prísne tepelnoizolačné požiadavky pri rozumnej hrúbke tepelného izolantu.

www.austrotherm.sk

Kategória: Aktuality
Tagy: tepelné izolácie
Zdieľať článok