Stavba a rekonštrukcia

Názory odborníkov na možnosti stavby a rekonštrukcie domu, bytu, chaty. Tipy na najvhodnejšie stavebné materiály, podlahu, dvere, okná a ďalšie stavebné prvky.

Tepelné čerpadlá značky Stiebel.
Energia

Zvažujete investíciu do tepelného čerpadla? Príďte sa poradiť s odborníkmi!

Tepelné čerpadlá sú v súčasnosti veľmi vyhľadávaným a vysoko efektívnym zdrojom vykurovania rodinných domov či komerčných priestorov. Zvyšujú komfort bývania aj úsporu nákladov a dá sa s nimi nielen kúriť, ale aj ohrievať voda či chladiť.

Kovová fasáda s dizajnovou perforáciou
Steny a fasády

Kovové fasády a obklady AVG METAL s dizajnovými perforáciami

V období súčasnej architektúry hrajú kovové fasády a obklady s dizajnovými perforáciami dôležitú úlohu. Ich význam v modernej architektúre nie je len estetický, ale predstavuje aj technologický a funkčný prínos pre rozmanité typy domov a budov. Významným popredným výrobcom týchto inovatívnych riešení je spoločnosť AVG METAL, ktorá sa špecializuje na návrh, vývoj a výrobu kovových fasádnych a obkladových systémov s originálnymi perforáciami.

Strešná krytina na šikmú strechu
Strecha, podkrovie

Strešné inšpirácie 1. časť: Bramac Platinum

Staviate nový dom a vyberáte si šikmú strechu? V tomto seriáli vám výrobca osvedčených striech Bramac postupne predstaví prémiové inšpirácie zo svojej ponuky.

Rodinný dom so sedlovou strechou a solárnymi škridľami
Strecha, podkrovie

Generon Max v červenom prevedení

Tmavé škridly sú medzi milovníkmi súčasnej architektúry veľmi obľúbené a rozšírené, ale klasické tehlové a červené škridly sú u nás stále obľúbené. Práve pre nich Terran vytvoril červenú solárnu strešnú škridlu Generon MAX, ktorá mala premiéru v tomto roku a prináša nielen novú farbu do sortimentu skupiny, ale aj vylepšenú vrstvu.

Detail na kompozitnú terasu s ležadlom, z ktorého odchádza žena.
Podlaha, dlažba

Ako na údržbu kompozitnej terasy? 6 tipov, ako si poradiť s bežnými aj odolnými škvrnami

Na údržbu kompozitnej terasy vo väčšine prípadov postačí voda. Na odolnejšie škvrny sú určené špeciálne čistiace prípravky.

Baumit logo súťaže Life Challenge
Steny a fasády

Baumit Life Challenge 2024

Najkrajšie európske fasády budú predstavené v Ljubljane.

Usmievajúci sa muž v interiéri pri tabuľke s tepelným čerpadlom a plynovým kotlom.
Energia

Ako obnoviť starší dom: Počuli ste o hybridnom vykurovaní?

Kúrite plynovým kotlom v staršom dome a uvažujete o obnove vykurovania? Riešením môže byť hybridný systém s tepelným čerpadlom. Oplatí sa – zníži totiž prevádzkové náklady aj emisie.

Tepelné čerpadlo pri stene budovy z exteriéru.
Energia

Oplatí sa vám inštalácia tepelného čerpadla? Toto sú jeho výhody a nevýhody

Premýšľate o novom alebo úspornejšom spôsobe vykurovania domu? Zvažujete, čo by bolo pre vás najvýhodnejšie a najefektívnejšie? K úsporným typom vykurovania patrí podľa väčšiny odborníkov práve tepelné čerpadlo.

Pohľad na rodinný dom s rovnou strechou,
Materiály

Stavajte s PORFIXom a získajte množstvo výhod

Ak hľadáte moderné a zdravé bývanie, určite uvažujete o výbere vhodného stavebného materiálu. PORFIX ponúka komplexný stavebný systém z pórobetónu a vápenno-piesku, ktorý je šetrný k životnému prostrediu a zároveň patrí medzi cenovo dostupné stavebné materiály dnešnej doby.  

Interiér s veľkoformátovými oknami a dverami na balkón.
Okná

Nové okná ARTEVO prelamujú všetky konvencie

Pri kúpe auta sa zvyčajne najprv pozeráte na typ vozidla, pravdepodobne na značku, výkon, farbu a voliteľnú výbavu. Niektorí ľudia kladú väčší dôraz na značku, iní na farbu a ďalší na výkon. Viete si predstaviť takúto paralelu s oknami?