Bývanie

Odborné rady a návody ako si skrášliť bývanie, zariadiť kuchyňu, obývaciu izbu, detskú izbu, spálňu, či kúpeľňu a WC v online magazíne pre váš domov.

Žena drží vyleštenú lyžicu pri zvyšnom príbore.
Kuchyňa, jedáleň

6 rýchlych spôsobov, ako vyčistiť príbor od nepekných škvŕn a vrátiť mu lesk. Zaberú len pár minút!

Sviatky sú príležitosťou na stretnutie rodín a priateľov. Ich súčasťou je aj pohostenie, pri ktorom dôležitú úlohu zohráva jedálenský servis a príbor. A práve ten sa môže stať kameňom úrazu. Pri používaní príboru sa rozličným znečisteniam jednoducho nevyhnete.

Pohľad do obytnej miestnosti s dizajnovými svitidlami, sedačkou a kuchynským ostrovom.
Navrhovanie interiéru

Toto nie je obyčajný strešný byt. Každá miestnosť prekvapuje niečím novým, výhľad z obývačky by vám vyrazil dych!

Vytváranie elegantných a originálnych priestorov nie je Michalovi Kuncovi a Jane Šandallovej z Ateliéru Kunc vôbec cudzie. Práve naopak. Ich interiéry sú špecifické práve tým, že sú nielen praktické, ale aj krásne a jedinečné. Inak to nebolo ani pri vytváraní strešného bytu v hlavnom meste Česka, Prahe.

Čierna stojaca lampa vedľa sedačky v interiéri.
Nábytok

Funkčný interiérový prvok

Rozmýšľate nad zmenou svojho interiéru, ale nechce sa vám do náročných zmien a vyčerpávajúcich finančných investícií? Jednoduchým tipom ako si skrášliť bývanie, je stojacie svietidlo. A okrem dizajnovej zmeny má aj pridanú funkčnú hodnotu...

Čisteie koberca kefou.
Nábytok

Ako sa zbaviť ploštíc či vyčistiť koberec od oleja či mejkapu? Vyskúšajte tieto triky!

Či už vás trápi zašpinený koberec, slabá výdrž batérie alebo ploštice, prinášame vám šikovné riešenia, ktoré vám pomôžu problémy vyriešiť.

Exteriér rodinného domu s drevenou terasou a jazierkom.
Navrhovanie interiéru

Takto to dopadne, keď interiér utvára i dôvera a vrelosť. V sympatickom dome vytvorili architekti perfektný domov pre mladých

Keď si architekti a klienti vzájomne sadnú už od začiatku, vznikne ten najlepší priestor na tvorbu niečoho skvelého. S podobným scenárom prebiehala i stavba rodinného domu pre mladý pár v českých Živaniciach, obci vzdialenej len pár kilometrov od Pardubíc.

Pohľad do moderne zariadenej obývačky so sivou sedačkou a obrazmi.
Navrhovanie interiéru

Refreš za málo peňazí. 8 lacných nápadov, ako vynoviť a oživiť každú domácnosť 

Zútulnite svoj domov bez toho, aby ste minuli veľa peňazí! S našimi jednoduchými a cenovo dostupnými tipmi môžete do svojho interiéru priniesť novú energiu. Nebojte sa experimentovať, aj s malým rozpočtom môžete svoje bývanie oživiť a vytvoriť príjemnú atmosféru.

Papierológ Karol Krčmár pri diele Rieka.
Relax

Z orechov z pásma smrti vytvoril dekoráciu, za tácku na kávu má medzinárodnú cenu. Dôležitá je myšlienka, ktorá zarezonuje, vraví papierológ

Pre deti najväčší papierológ na svete, pre nás dospelých výtvarník a dizajnér s množstvom ocenení zo zahraničia. S Karolom Krčmárom sme sa stretli kvôli dizajnovým prvkom do moderných interiérov – papierovým 3D obrazom. Samozrejme, reč nezostala len pri nich.

Chata Klínec z diaľky z exteriéru.
Navrhovanie interiéru

Nenápadnú chatu by ste si zvonku možno ani nevšimli. Vnútri objavíte úžasné bývanie, kde vládne pohoda a odpočinok

Majitelia lesnej chaty pri Prahe si priali vytvoriť priestor, ktorý bude vyžarovať útulnosť a teplo domova. Napriek jednoduchej požiadavke sa však architekti z ateliéru Archicraft museli pri jej vypĺňaní popasovať s viacerými úskaliami, najmä v podobe prísnych obmedzení.

Hyacinty v kvetináči.
Zeleň v interiéri

S týmto jednoduchým trikom vám kúpené hyacinty budú kvitnúť dlhšie! Vyskúšali ste ho už?

Jar nezadržateľne klope na dvere. Okrem dlhších dní a teplejšieho počasia sa o slovo hlásia aj prvé jarné kvety. A nielen tie v záhrade. Pozvite domov závan jari v podobe pestrofarebných a voňavých hyacintov, ktoré vám vďaka jednoduchému tipu budú radosť robiť hneď niekoľko týždňov.

Pohľad na jedálenský stôl so stoličkami.
Návšteva

Pôvodný byt by vás vrátil do 90. rokov. Architekti ho dokázali premeniť na perfektné bývanie pre mladú rodinu

Ako návrat v čase do 90. rokov pôsobil interiér bytu v pražskej štvrti Strašnice neďaleko Vinohradov. Nový vlastník ho však dokázal oceniť bez predsudkov a uvidieť jeho perspektívu očami aktuálnych dizajnérskych trendov. O menšiu úpravu dispozície a kompletne nové nadčasové zariadenie v striedmej farebnosti sa mu postaralo štúdio MENU architekti.