Bývanie

Odborné rady a návody ako si skrášliť bývanie, zariadiť kuchyňu, obývaciu izbu, detskú izbu, spálňu, či kúpeľňu a WC v online magazíne pre váš domov.

Pohľad do kuchyne s tmavou linkou, vitrínou a stolom.
Nábytok

Nábytok tradične alebo high-tech?

Máte dom, apartmán či byt a uvažujete o jeho modernizácii? Hľadáte inšpiráciu alebo potrebujete poradiť? Príďte koncom apríla na výstavu Nábytok a bývanie v Nitre alebo navštívte ktorúkoľvek zo 68 predajní Decodom, kde vám interiéroví dizajnéri navrhnú modernizáciu interiéru zadarmo.

Záhradná architektka Janka Bieliková v záhrade pri záhone.
Hurá do záhrady

Záhradná architektka: Netkanú textíliu som prestala používať, keď som zistila, aké škody pácha. Na boj s burinou sú najlepšie ruky

Záhradná architekta Janka Bieliková nie je vo svete dokonalých záhrad rôzneho druhu žiadnym nováčikom. Jej rady a nápady hltajú nielen tí, ktorí už tú svoju záhradu majú, ale aj tí, ktorí sa k vlastnej ešte len odhodlávajú. Ako sa k svojej profesii dostala a čo ju na prírode fascinuje najviac? Spýtali sme sa za vás.

Vizualizácia práčky Candy MiniAqua v kúpeľni.
Domáce spotrebiče

Obľúbená mini práčka od Candy je späť!

Značka Candy vracia na trh svoju mini práčku. Nástupca pôvodných malých práčok Aquamatic pod novým menom MiniAqua (modelové označenie CW50-BP12307-S) je krajší a vychytanejší než kedykoľvek predtým. Zmenilo sa nielen meno, ale celá konštrukcia a vlastnosti. Čo však zostalo je malý rozmer 70 x 51 x 49 cm, ktorý z MiniAqua robí najmenšiu práčku na trhu. Jej kapacita bola rozšírená na 5 kg, energetická spotreba znížená na triedu A a v kombinácii s novou výbavou hodnou prémiových práčok z nej robí skutočného kompaktného pomocníka či už doma, na chate alebo chalupe. Zmestí sa totiž aj do tých najmenších priestorov.

Záber na miestnosť v garsónke s kuchyňou a sedačkou.
Návšteva

Byt cukrára všetkým ukázal, že na veľkosti nezáleží! Bývali by ste v miniatúrnej garsónke, ak by vyzerala takto?

Domov cukrára Antonia, ktorý funguje aj ako pracovné laboratórium, má len 25 metrov štvorcových. Pôsobí vznešene a čisto. 

Silvia Škultéty ukazuje organizáciu v šatníku.
Nábytok

Overené triky na organizáciu, ktoré by mal poznať každý! Poriadok si tak udržíte aj v malom byte

V správne zorganizovanej domácnosti upratovať nemusíte, aj keď je malá. Stačí udržiavať poriadok a systém. Ako efektívne zorganizovať veci v domácnosti? Radí blogerka a influencerka Silvia Škultéty.

Dvojdverová chladnička v modernej kuchyni.
Domáce spotrebiče

Kupujete novú chladničku? Týchto 6 vecí sa vám oplatí vedieť, ak si chcete vybrať čo najlepšie

Chladničky po 10 rokoch strácajú energetickú účinnosť. Výsledkom sú vysoké účty a nižší výkon.

Chata v Posázaví z exteriéru.
Návšteva

Toto je miesto, kde sa dá zabudnúť na stres a starosti. Nenápadná chata v malebnom kraj ponúka rodine priestor na perfektný relax

V raji vodákov, cyklistov a trampov, v českom Posázaví, prepísala históriu jedného z pozemkov v rekreačnej oblasti moderná chata. Nahradila pôvodnú stavbu z prvej polovice minulého storočia, ktorú museli pre nestabilnosť podložia zbúrať. Architekti z ateliéru Sporadical siahli po súčasnom architektonickom jazyku bez toho, aby ovplyvnili pôvodný ráz lokality.

Umývačka riadu v kuchyni.
Domáce spotrebiče

UltraClean „SA“ o to postarajú.

Varenie a pečenie je radosť, ako aj chvíle s blízkymi pri stole plnom dobrého jedla. Aby ste si spoločné okamihy naozaj užili, je dobre, keď sa niekto postará aj o riad, ktorý nakoniec po hodovaní zostane.

Muž je doma a pracuje za stolom.
Nábytok

Nastaviteľné kancelárske stoličky pre udržanie zdravej chrbtice

Ako sa hovorí, bez práce nie sú koláče, a tak každý z nás určitým spôsobom „maká“ niekedy od rána do večera. Niektorí sa celé dni vozia v autách, iní si ani len na chvíľu nesadnú. Kontrastom sú doslova sedavé zamestnania, a to hlavne pred počítačom. Kancelárska práca je jedna z tých náročnejších, kde funguje nielen hlava, ale najviac trpí chrbtica.

Vizualizácia kombinovanej práčky so sušičkou Siemens.
Aktuality

Nová kombinovaná práčka so sušičkou Siemens iQ700 pre dokonalú starostlivosť o bielizeň.

Novým modelom práčky so sušičkou reaguje značka Siemens na pokračujúci trend urbanizácie a mobility. Tento priestorovo úsporný spotrebič totiž kombinuje plnohodnotnú práčku s kapacitou až 10,5 kg a plnohodnotnú sušičku s kapacitou až 6 kg bielizne. Prací prostriedok sa dávkuje automaticky a presne a vďaka modernému dizajnu a nízkej hlučnosti môžete tento spotrebič umiestniť i do obytného priestoru.