Štýl

Originálne nápady a triky, ktoré do vášho domova vnesú štýl a harmóniu. Oživte svoje interiéry, terasu či záhradu podľa odborných rád v našom online magazíne.

Interiér v odtieni peach fuzz.
Dizajn

Trendom roka 2024 je farba v odtieni Peach fuzz. Ako ju priniesť do interiéru a čo si o nej myslia dizajnéri?

Svetoví dizajnéri hovoria o farbe roka 2024 ako o jemne zmyselnej či dokonca liečivej. Ako použiť broskyňovú vo vašom interiéri?

Mladý muž ukazuje prstom na vypínač.
Doplnky

Harmónia ukrytá v detailoch

Či už ide o stavbu domu alebo rekonštrukciu interiéru, napokon ide vždy o detaily, ktoré dodajú priestoru tú záverečnú „bodku“ a vyčarujú mu charakter podľa majiteľovho želania. K takým drobnostiam s obrovským potenciálom patria aj vypínače a zásuvky. Dobre zvolený dizajn bude nielen praktickou nevyhnutnosťou, ale aj efektným prvkom. Podmienkou je, že okrem svojej vonkajšej krásy, ktorá doplní štýl interiéru, poskytne aj dostatočnú variabilitu a prístrojovú škálu pre rôzne miestnosti a účely. V nasledujúcom prehľade vám ponúkame také, ktoré dizajnom, kvalitou, funkčnosťou i širokou škálou možností spĺňajú tieto požiadavky. 

Časť spálne s ratanovým kreslom s baldachýnom a izbovými rastlinami.
Dizajn

Boho štýl je ako stvorený pre milovníkov útulnosti a relaxu. 6 krokov, ako preniesť jeho atmosféru do interiéru

Trend, ktorý spája rôzne kultúry a výtvarné smery do harmonického celku, prinesie do vášho domova príjemnú a uvoľnenú atmosféru. Nebojte sa kombinovať rôzne druhy textúr, vzorov a farieb.

Stanislav Kalinay.
Farby, materiály

Dôležitá je kvalita a dostupnosť pre zákazníkov. JUB oslavuje na Slovensku 30 rokov!

Slovenskú spoločnosť zameranú na vývoj a udržateľnosť už tri desaťročia vedie stavebný inžinier s dlhoročnými skúsenosťami a predseda predstavenstva Stanislav Kalinay. Pri príležitosti osláv 30. výročia spoločnosti opísal kľúčové míľniky, ktoré prispeli k rozvoju a ovplyvnili úspešnú činnosť spoločnosti.

Kuchyňa s kuchynskou linkou v pastelových farbách.
Dizajn

Úplný gýč alebo fenomén medzi interiérovými trendami? Tento štýl si buď zamilujete, alebo ho budete neznášať

Niektoré trendy sú jednoducho neprehliadnuteľné. Jedným z nich je bez pochýb i hravý a excentrický štýl, prinášajúci do interiérov dávku extravagancie, pastelové farby či vintage prvky. Barbie mánia opantala celý svet na rôznych úrovniach, pozvete ju aj do svojich príbytkov?

Obývačka s televízorom a kreslom v odtieni Peach Fuzz
Farby, materiály

Farba roka 2024 Peach Fuzz nám do domovov prinesie optimizmus

Z pohľadu interiérového dizajnu je vo farbe Peach Fuzz všetko, čo v našich domovoch chceme a potrebujeme. Má teplý charakter, pôsobí mäkko, nežne a reprezentuje prirodzenú krásu. Broskyňový odtieň v sebe zároveň skrýva teplo, jemnosť i esenciu optimizmu v každodennom živote.

Fialové taburetky a oranžový obraz v obývačke.
Dizajn

Najobľúbenejšie interiérové štýly

Vzhľad domova odráža osobnosť majiteľa. Medzi obľúbené štýly, v ktorých si Slováci zariaďujú svoj interiér, nepochybne patrí minimalizmus, štýl inšpirovaný severským dizajnom a interiér plný pestrých farieb.

Dve kreslá so stolíkmi v neutrálnom interiéri.
Farby, materiály

Túto farbu vyskúšajte, ak chce oživiť spálňu či obývačku. Ako z nej vyťažiť čo najviac?

Regeneračný upokojujúci odtieň je skvelou voľbou do spálne i obývačky. vytlačil jemnejšiu šalviovú.

Váza Bunt s rastlinami na stole.
Dekor

Ako odštartovať nový rok v pokoji? Spoznajte rady obyvateľov najspokojnejších krajín

Krajiny severnej Európy patria odjakživa k lídrom rebríčkov, ktoré hovoria o spokojnosti so životom. Práve preto je dobré počúvať ich a zaradiť niečo z toho, čo ich robí šťastnými, aj do našich slovenských reálií. Nazrite s nami pod nordickú pokrievku a zistite, ako nový rok (a nielen ten) začínajú Severania.

Detail na plastové zásuvky a škatuľu s oblečením.
Dekor

Máte doma tieto úložné predmety? Nad ich použitím by ste sa mali zamyslieť. Môžu byť nepraktické, zbytočné aj škodlivé

Dobrá organizácia priestoru je základom poriadku v domácnosti. A čo si budeme navrávať – ak je všetko upratané, hneď sa cítime lepšie a menej času strávime hľadaním potrebných vecí. Hoci existuje množstvo organizérov, škatuliek, úložných boxov, nie všetky sú praktické, spoľahlivé či neškodné. Je čas urobiť si poriadok aj v nich. Ktoré úložné možnosti už v roku 2024 nie je ideálne používať?