Materiály

Zdroj informácií o stavebných materiáloch pre každého, kto stavia či rekonštruuje. Monitor aktuálnych trendov na trhu so stavebnými materiálmi.

Pohľad na rodinný dom s rovnou strechou,
Materiály

Stavajte s PORFIXom a získajte množstvo výhod

Ak hľadáte moderné a zdravé bývanie, určite uvažujete o výbere vhodného stavebného materiálu. PORFIX ponúka komplexný stavebný systém z pórobetónu a vápenno-piesku, ktorý je šetrný k životnému prostrediu a zároveň patrí medzi cenovo dostupné stavebné materiály dnešnej doby.  

Muž a žena sa opierajú o posuvné dvere na terasu a pijú kávu.
Materiály

Nie je eko ako eko. Ako si vybrať stavebné materiály, ktoré naozaj nepoškodzujú zdravie ani planétu?

Príjemný pocit v dome neovplyvňuje iba tepelná pohoda. Čo doň totiž vložíte, to vám vráti, či už v podobe problémov so samotnou stavbou, ale aj vo forme zdravotných problémov. A platí to najmä v prípade výberu stavebných materiálov. Zvoliť tie správne však nemusí byť také jednoduché.

Detail na poschodový rodinný dom.
Materiály

Rekonštrukciu starého radového domu zvládol mladý pár aj vďaka materiálom Ytong

Pán Vladislav s partnerkou bývali pred rekonštrukciou domu v prenajatom byte v rezidenčnej časti mesta a komfort štvrte sa im tak zapáčil, že už sa odtiaľto nechceli sťahovať. Ceny bytov však boli veľmi vysoké, zdanlivo neriešiteľnú situáciu však vyriešili odvážnym krokom - kúpili viac ako sto rokov starý radový rodinný dom a niekoľko rokov ho svojpomocne rekonštruovali.

Tvarovka Durisol
Materiály

Stabilný dom je najlepšia ochrana voči zemetraseniu

Od zemetrasenia na východnom Slovensku už prešli týždne, no následky po ňom budú obyvatelia pociťovať ešte niekoľko mesiacov. Desiatky z nich prišli o strechu nad hlavou a prespávajú u svojich známych. Bohužiaľ, príroda nás takto bude skúšať aj v budúcnosti, preto sa na to musíme pripraviť.

Pohľad zhora na rozostavaný tehlový dom.
Materiály

Väzby rohov BRITTERM

Pálená tehla BRITTERM je spoľahlivý materiál , ktorý je rokmi preverený kvalitou a životnosťou tehlových stavieb. Pri ich výbere na stavbu domu svoje rozhodnutie neoľutujete dnes ani v budúcnosti.

Montáž sadrokartónu.
Materiály

Čo treba vedieť pred montážou sadrokartónu?

Sadrokartón je materiál, s ktorým sa pracuje dobre a jednoducho a jeho montáž tak zvládnete aj svojpomocne. Ešte predtým však padne vhod naštudovať si niekoľko pravidiel a zásad.

Pohľad z presklenej chodby na moderne zariadenú kuchyňu.
Materiály

Ako vybrať správne lepidlo na obklad a dlažbu?

Lepidlo tvoria v celkovom rozpočte realizácie obkladu alebo dlažby len jednotky percent. Napriek tomu sa občas objavuje snaha na nich šetriť, nie sú totiž vidieť. Pritom práve tieto položky výrazným spôsobom ovplyvňujú vzhľad aj životnosť výsledného diela.

Dom so stenami zo slamy a dreveným krovom strechy.
Materiály

Stavba slameného domu je lacnejšia aj ekologickejšia. Aké sú jeho výhody a nevýhody?

Slamené domy predstavujú fascinujúce spojenie tradičného stavebného umenia s modernými princípmi ekologickej udržateľnosti. Tieto unikátne stavby sú čoraz populárnejšie v súčasnom svete, kde ľudia hľadajú nové a udržateľné spôsoby života.

Sídlo spoločnosti Leier.
Materiály

Výrobca stavebných materiálov Leier dbá na ekológiu

Šetrenie životného prostredia pri výrobe stavebných materiálov Leier.

Tvarovka Durisol.
Materiály

Bývajte ekologicky so stavebným materiálom Durisol

Durisol je všestranný ekologický stavebný materiál. Je vytvorený na prírodnej báze, čím prispieva k šetreniu životného prostredia. Jeho základnou surovinou je drevo, ktoré sa procesom mineralizácie zušľachtí a spracuje s cementom a vodou na tvarovku. Tieto tvarovky sú vďaka tomu 100% recyklovateľné a znovupoužiteľné. Aj napriek svojmu drevenému základu je Durisol odolný voči požiaru a poveternostným vplyvom, vode, soliam či škodcom. Steny z neho sú nenasiakavé a v prípade záplav vyschnú oveľa rýchlejšie ako pri iných materiáloch.