Strecha, podkrovie

Všetko, čo by ste mali vedieť o stavbe, rekonštrukcii a údržbe strechy, podkrovia a komínov. Váš zdroj informácií o stavbe a bývaní.

Strešná krytina na šikmú strechu
Strecha, podkrovie

Strešné inšpirácie 1. časť: Bramac Platinum

Staviate nový dom a vyberáte si šikmú strechu? V tomto seriáli vám výrobca osvedčených striech Bramac postupne predstaví prémiové inšpirácie zo svojej ponuky.

Rodinný dom so sedlovou strechou a solárnymi škridľami
Strecha, podkrovie

Generon Max v červenom prevedení

Tmavé škridly sú medzi milovníkmi súčasnej architektúry veľmi obľúbené a rozšírené, ale klasické tehlové a červené škridly sú u nás stále obľúbené. Práve pre nich Terran vytvoril červenú solárnu strešnú škridlu Generon MAX, ktorá mala premiéru v tomto roku a prináša nielen novú farbu do sortimentu skupiny, ale aj vylepšenú vrstvu.

Interiér s krbovými kachľami.
Strecha, podkrovie

Schiedel ePURO – odlučovač jemných prachových častíc

Aktuálne sú považované komíny, je to o nich tvrdené, že sú znečisťujúcimi prvkami nášho spoločného životného prostredia. Nie je to však pravda. Prečo?

Rodinný dom s dvorom a stromom.
Strecha, podkrovie

Odborníci radia: Na čo si dať pozor pri rekonštrukcii či realizácii strechy?

Pri zvažovaní šikmej alebo plochej strechy domu bývajú ľudské preferencie čisto subjektívne. Väčšina ľudí má zakorenenú základnú predstavu svojho budúceho prístrešku podľa toho, aké domy vo svojom okolí vídava od detstva.

Žena sa chytá za hlavu pri pohľade na pleseň v roku miestnosti.
Strecha, podkrovie

Plesne v izbe najvyššieho bytu? Odborník radí opravu izolácie plochej strechy

Kondenzácia vody v interiéri a následná tvorba plesní a prasklín, je nebezpečným, no pomerne častým problémom. Naša čitateľka sa s ním stretla v rohoch izby svojho bytu, nad ktorým je už len plochá strecha po výmene strešnej izolácie. Ako riešiť zatekajúcu strechu i vlhké múry v byte, jej odpovedal odborník Mário Ondrejka.

Ocenenie Superbrands.
Aktuality

TERRAN je držiteľom ocenenia Superbrands Slovakia 2023

Základom silnej spoločnosti je poznať svoju značku – jej silné stránky, miesto na trhu a dlhodobú víziu.

Velux infografika - prstencový graf k otázke V akom type nehnuteľnosti v súčasnosti bývate.
Strecha, podkrovie

Výsledky prieskumu: Možno ušetriť peniaze vďaka transformácii podkrovia?

Ak bývate v rodinnom dome a cítite, že potrebujete viac priestoru, máte niekoľko možností. Ísť do väčšieho, rozšíriť dom o prístavbu alebo jednoducho nadstaviť. Pokiaľ však bývate v dome so šikmou strechou, praktickým riešením je transformácia podkrovia.

Atikový prvok na strechu.
Strecha, podkrovie

Chytré riešenie atiky s Austrotherm Atikovým prvkom šetrí čas aj peniaze

Austrotherm Atikový prvok je vynikajúco izolujúci prefabrikovaný prvok z expandovaného polystyrénu na zhotovenie okrajov plochých striech rýchlo a bez tepelných mostov.

Plagát na veľkú súčasť od firmy Terran.
Strecha, podkrovie

Veľká súťaž pre pokrývačov

Tesári, pokrývači! Spoločnosť Terran Slovakia, s.r.o., odštartovala súťaž práve pre Vás! Pokrývajte strechy výrobkami značky Terran a za vyskladnené základné škridle a príslušenstvo Vás odmenia Terran bodmi!

Obývačka v podkroví so sivou sedačkou, televízorom, vankúšmi a stolíkom z palety.
Strecha, podkrovie

Túžite po útulných podkrovných priestoroch? Toto sú veci, na ktoré nesmiete pri rekonštrukcii zabudnúť

Povaly a strechy starých domov často ukrývajú veľký potenciál. Neraz ide o cenné metre štvorcové, ktoré môžete premeniť na plnohodnotné bývanie v podkroví, niekedy dokonca v lukratívnej lokalite, kde pozemky a byty stoja celý majetok. Takáto prerábka však má svoje špecifiká – na čo by ste mali myslieť?