Okná

Zdroj informácií o oknách, parapetoch, lodžiách a zimných záhradách pre každého, kto stavia, rekonštruuje a chce pekne bývať. Články o oknách, názory odborníkov, tipy a inšpirácie.

Interiér s veľkoformátovými oknami a dverami na balkón.
Okná

Nové okná ARTEVO prelamujú všetky konvencie

Pri kúpe auta sa zvyčajne najprv pozeráte na typ vozidla, pravdepodobne na značku, výkon, farbu a voliteľnú výbavu. Niektorí ľudia kladú väčší dôraz na značku, iní na farbu a ďalší na výkon. Viete si predstaviť takúto paralelu s oknami?

Pohľad do podkrovnej spálne s manželskou posteľou a ďalším nábytkom.
Okná

Vetrajte ľahko a bez zbytočných obáv

VELUX predstavuje nové cenovo dostupnejšie diaľkovo ovládané strešné okná. Od výroby integrovaný elektrický alebo solárny motor je už k dispozícii aj v základnej kategórii strešných okien VELUX Štandard. Komfort diaľkového ovládania a bezstarostného vetrania je teraz cenovo dostupný a neexistuje žiadny dôvod, prečo by ste si ho nemali dopriať.

Muž sedí na murovanej lavičke pri kozube a díva sa von oknom.
Okná

Mať viac strešných okien sa oplatí

Spájanie strešných okien do zostáv ponúka efektívne riešenie pre zaistenie dostatku denného svetla v interiéri. Vzhľadom k rastúcej potrebe osvetlenia a zlepšovania izolačných vlastností domu, je inštalácia zostáv strešných okien stále populárnejšia.

Záber na krytú terasu s sedením pri dome.
Okná

Aj plastové okná treba po čase vymeniť

Životnosť okien nie je večná, a to ani tých plastových. Ak ich už máte viac ako 15-20 rokov, môžu sa na nich objaviť rôzne problémy. Vtedy prichádza čas na ich výmenu. Nižšie účty za energie sú len jednou z mnohých výhod, ktoré vám modernejšie okná prinesú.

Dve deti sa dívajú von strešným oknom na zimnú krajinu.
Okná

Udržte si teplo domova vo vnútri

Rýchly technologický vývoj posúva kvalitu výrobkov na úplne inú úroveň ako pred rokmi. Rovnako je to aj v prípade strešných okien, kde je už štandardom zasklenie trojsklom. V zimnom období využite tepelnoizolačné kvality strešných okien naplno a ušetrite tak na energiách potrebných na vykurovanie.

Muž drží kľučku plastového okna.
Okná

Aj kľučky na okná môžu zmeniť dizajn vášho domova

Aký by to bol domov bez okien? A aké by to bolo okno bez kľučky? Kľučky na okná majú nielen praktický účel, ale môžu aj výrazne ovplyvniť celú estetiku a dizajn interiéru. V tomto článku sa pozrieme na rôzne typy kľučiek na okná, ich využiteľnosť a to, ako môžu prispieť k celkovému vzhľadu domova.

Žena umýva okno čistiacim prostriedkom a handrou.
Obývacia izba

Ako a čím umývať okná, aby na skle nezostávali šmuhy? Vyskúšajte tieto domáce triky

Nič nevyzerá lepšie ako krištáľovo čisté okná, z ktorých ste práve odstránili nečistoty, peľ a prach. Na to, ako to dosiahnuť, existuje množstvo tipov a trikov. Nie vždy sa nám však darí dosiahnuť lesklý efekt bez otravných šmúh. Poradíme vám preto niekoľko jednoduchých krokov, ako mať doma okná vyčistené ako od profesionálov.

Strešný svetlík Velux.
Okná

Svetlíky VELUX v nových veľkostiach

Pri nehnuteľnostiach s plochou strechou sú svetlíky dobrým riešením ako dostať viac denného svetla do hĺbky dispozície. Nová generácia svetlíkov od spoločnosti VELUX získala aj prestížne ocenenie Red Dot Design Award. Teraz sú k dispozícii tri nové maxi veľkosti.

Okno s exteriérovými žalúziami na rodinnom dome.
Okná

Preplatíme náklady na energetický certifikát

Chcete dosiahnuť až tretinové úspory energie za vykurovanie? Jednou z možností, ako ušetriť stovky eur ročne, je vymeniť staré okná za nové. Ak sa do toho pustíte čo najskôr, môžete na nové okná získať zaujímavý finančný príspevok od štátu.  Jeho výška sa môže vyšplhať až na 19 000 eur.

Velux svetlík.
Okná

Viac denného svetla so svetlíkmi VELUX v nových rozmeroch

Úspech novej generácie svetlíkov VELUX, ktoré získali ocenenie Red Dot Design Award  viedol k rozšíreniu portfólia o tri nové veľkosti obdĺžnikových tvarov.