Dvere, brány

Všetko o bránach, plotoch, dverách a dverových systémoch pre každého, kto stavia, rekonštruuje a chce pekne bývať.

Zlomený kľúč v zámke
Dvere, brány

Zlomil sa vám kľúč v zámku? Zámočníka volať nemusíte! Pomocou týchto jednoduchých trikov ho ľahko vyberiete

S kľúčmi a zámkami sa spájajú tie najmenej príjemné spomienky. Určite si dodnes pamätáte na stratené kľúče, omylom zabuchnutý byt s kľúčmi vo vnútri alebo - zlomený kľúč v zámku. Ak vás už len pri pomyslení na takýto nezdar obleje studený pot, určite nie ste sami. Máme pre vás triky, ako jednoducho vyriešiť tento nepríjemný problém.

Záber na topánky pred rohožou pri dverách.
Dvere, brány

Zariaďujete? Tieto tipy sa vám budú hodiť!

Zariaďovanie interiéru – to je kopec menších, či väčších diliem a nutných rozhodnutí. Aká kuchynská linka, aké podlahy, aké vodovodné batérie, aké kľučky na vchodové dvere? To všetko treba rozhodnúť. Ak nemáte k dispozícii interiérového dizajnéra alebo architekta, toto bremeno ostáva na vašich pleciach. Niektoré veci vyberáme radšej, niektoré sú pre mnohých z nás len nutnosťou. Výber dverných prahov nie je práve najobľúbenejšou disciplínou, ale rozhodne je to vec, ktorú netreba podceňovať!

Pohľad na umývadlo so zlatými doplnkami v retro štýle.
Dvere, brány

Retro neznamená staromódne!

Nielen v móde, ale aj interiérovom dizajne sa často trendy zvyknú opakovať a vracať naspäť do módy. Nie je to tak dávno, keď sme všetci chceli mať doma bielu lesklú kuchynskú linku a sivú podlahu. Alebo pamätáte éru čiernych vodovodných batérií? Existujú však aj kúsky, ktoré z módy nevychádzajú a či už ako aktuálny hit alebo retro spomienka ich môžeme nájsť v našich domácnostiach nonstop. Čím sa vyznačujú takéto retro kúsky?

Trojposchodová budova s hliníkovými oknami.
Dvere, brány

Hliníkové okná a dvere AVG – „Súčasť elegantného a moderného dizajnu“

Moderná architektúra a dizajn kladú v dnešnej dobe silný dôraz na funkčnosť, trvácnosť a estetiku. Hliníkové okná a dvere AVG sa stali kľúčovými prvkami v modernom dizajne a architektúre, kde ponúkajú zoskupenie výnimočnej elegancie a spoľahlivosti. Spoločnosť AVG, ktorá je lídrom v oblasti hliníkových stavebných produktov, si vytvorila renomé pre vynikajúcu kvalitu a zároveň preferuje elegantný a moderný dizajn, ktorý posúva hranice v tomto odvetví.

Vchdové dvere v drevenom preverení.
Dvere, brány

Vchodové dvere: Viac než len vstup do domu

Vchodové dvere už dávno nie sú len funkčným, stereotypným prvkom domu. Ich dizajnové možnosti sú dnes ozaj široké a vedia byť výrazne dominujúcou a efektnou časťou domu.

Rodinný dom s inteligentnou bránou.
Dvere, brány

Pripravujete sa na stavbu domu? Na bezpečnosť sa oplatí myslieť už od začiatku

S príchodom jesene spravidla všetci trávime viac času v pohodlí a bezpečí domova. Ako však zabezpečiť, aby bol náš domov skutočne bezpečný bez toho, aby sme obetovali svoje pohodlie? Pomôcť s tým môže inteligentná domácnosť, pomocou ktorej možno ľahko nastaviť rôzne procesy a funkcie tak, aby vyhovovali každému používateľovi na mieru. O jednotlivých komponentoch inteligentného bývania sa oplatí premýšľať už od začiatku, teda pri stavbe alebo kúpe vlastného domu. Či už ide o pohony pre vonkajšie a garážové dvere, inteligentné alarmy alebo od jesene vzdialený Wi-Fi videointerkom - značka Somfy ponúka pomocnú ruku všetkým nadšencom bezpečného bývania.

Showroom M&T v Bratislave
Dvere, brány

Originálne kľučky M&T majú vlastný showroom

Profesionálny produkt s profesionálnym zázemím – koncept, ktorý zvolil český výrobca dizajnových kľučiek M&T pre architektov a záujemcov o kvalitný dizajn dverného a okenného kovania. Ucelené kolekcie prezentujú celú škálu možností, od dverných a okenných kľučiek, cez bezpečnostné rozety, madlá, mušle, kovania na sklenené dvere a tiež ďalšie doplnky. Mnohé aj s ocenením RED DOT. Z pohľadu materiálov nechýba 18 odtieňov povrchov, vrátane autorského black matt titánu, v štyroch atraktívnych sériách Black, Vintage, Brass a Industry.

Posuvné dvere Synego Slide na terase.
Dvere, brány

Posuvné dvere SYNEGO SLIDE – zlatá stredná cesta v posuvných systémoch

Moderné, elegantné a užívateľsky veľmi prívetivé posuvné dvere SYNEGO SLIDE sú iskrivou novinkou systémového portfólia REHAU.

Mladá žena otvára tmavé dvere s kovovou kľučkou.
Dvere, brány

O vkuse rozhodujú detaily!

Ľudia, ktorí zariaďujú dom alebo byt si dávajú veľakrát extra záležať pri výbere podlahy, obkladačiek, či dizajnového gauča. Málokto sa však zamýšľa nad detailmi, ktoré veľakrát rozhodnú o tom, ako bude vaše nové bývanie pôsobiť ako celok. Prinášame vám pár tipov na detaily, ktoré sa môžu javiť ako nenápadné maličkosti, ale vedia urobiť naozaj veľkú parádu. 

Ako nastaviť dverné pánty
Dvere, brány

Ako nastaviť dverné pánty?

Ak vás ruší nekonečné vŕzganie dverí, alebo sa vám interiérové dvere začali šúchať o podlahu, netreba sa hneď obzerať po nových dverách, ani zháňať hodinového manžela. Veľakrát stačí správne nastaviť dverné pánty. Že neviete, ako na to? Naučíme vás to!