Podlaha, dlažba

Všetko, čo by ste mali vedieť pri výbere vhodnej podlahy a dlažby do vášho bytu alebo rodinného domu. Váš zdroj informácií o stavbe a bývaní

Detail na kompozitnú terasu s ležadlom, z ktorého odchádza žena.
Podlaha, dlažba

Ako na údržbu kompozitnej terasy? 6 tipov, ako si poradiť s bežnými aj odolnými škvrnami

Na údržbu kompozitnej terasy vo väčšine prípadov postačí voda. Na odolnejšie škvrny sú určené špeciálne čistiace prípravky.

Žena čistí koberec v obývačke kefou a vodou.
Obývacia izba

Ako zbaviť koberec odolných škvŕn? Tieto jednoduché triky na čistenie musíte vyskúšať

Koberce vnášajú do priestoru farby a vzory, delia miestnosti na zóny a tiež udržiavajú podlahu v teple. S ich používaním sa však nevyhnete rozličným škvrnám a nečistotám pochádzajúcim z vína, kávy či zvieracích miláčikov. Koberec zbiera nečistoty takpovediac na každom kroku, a preto je potrebné vedieť, ako ho čistiť a udržiavať, aby vám dlho vydržal.

Muž a žena si prezerajú vzorky podláh.
Podlaha, dlažba

Ako si zvoliť vhodnú podlahu do interiéru? Pri výbere zvážte týchto 10 vecí

Keďže každá miestnosť alebo zóna domácnosti má svoju funkciu, vybrať správny typ podlahy môže byť náročné. Veď v ponuke sú desiatky materiálov a stovky či tisíce dekorov! Napriek tomu, že pri výbere správnej podlahy neexistuje univerzálny pomocník, zozbierali sme tipy, ktoré vám pomôžu vytvoriť si predstavu o ideálnej podlahe do jednotlivých miestností.

Terasa so stolíkom, stoličkami a slnečníkom počas dažďa.
Podlaha, dlažba

Máte na terase klzkú podlahu? Odborník radí tri spôsoby, ako problém vyriešiť

Keď zaprší, aj inak bezproblémové povrchy sa stávajú nebezpečné klzkými. Takýto problém mala na svojej terase aj naša čitateľka, ktorá sa nám ozvala do redakcie. Hľadala spôsob, akým zabrániť šmykom na podlahe bez toho, aby musela meniť dlažbu. Na jej otázku odpovedal Mário Ondrejka.

Linoleum Gerflor Arabesque.
Podlaha, dlažba

Linoleum Gerflor tvorí a inšpiruje príroda

Vďaka 140 rokom skúseností kombinuje linoleum Gerflor prírodné zložky (98%) a vysokú funkčnosť. Široká škála farieb umožňuje vytvoriť jedinečnú atmosféru v každom dome a byte.

Rodinný dom s príjazdovou cestou a chodníkom z dlažby od Premac.
Podlaha, dlažba

Ekologické dlažby pre blízky kontakt s prírodou

Zaujímate sa o zelené témy, akými sú cirkulárna ekonomika či trvalo udržateľná výstavba, ale neviete, ako by ste mohli prispieť k znižovaniu environmentálnej záťaže a tým k zelenej budúcnosti? Niekedy stačí naozaj málo. Skúste sa priblížiť k prírode modernou ekologickou dlažbou, ktorá vďaka svojmu tvaru dodá vydláždeným plochám nielen zaujímavý vzhľad, ale vytvorí aj priestor pre zeleň.

Čistiaca stanica PowerPro Mop na podlahe v interiéri.
Podlaha, dlažba

Hygienicky čistý domov rýchlo a bez námahy

Aj tí najväčší milovníci upratovania sa zhodnú na jednom – kontakt so špinavou vodou po umývaní podlahy by si každý rád odpustil. Obvyklé systémy oplachovania mopu zatiaľ neumožňovali dôkladné vyčistenie znečistenej textílie. Electrolux teraz prichádza s revolučným riešením v podobe čistiacej stanice PowerPro Mop pre rady tyčových vysávačov 500, 600, 700 a 800.

Betónová dlažba od Presbeton pri bazéne
Podlaha, dlažba

Betónová dlažba, ktorá zaujme na prvý pohľad. Verili by ste, že toto možno urobiť z betónu?

Chcete si splniť sen o záhradnom bazéne, terase alebo praktickom vjazde do garáže a hľadáte tú najvhodnejšiu dlažbu? Načerpajte inšpiráciu vo svete betónu. Prekvapí vás jeho rôznorodosť i nízke nároky na údržbu.

Wienerberger Semmelrock (5.2)
Podlaha, dlažba

Betónová dlažba pre výnimočný dizajn záhrady

Atraktívny vonkajší priestor je kľúčom k pozitívnemu prvému dojmu z rodinného domu. Vytvorte si preto pôsobivý exteriér, ktorý okrem príťažlivého vzhľadu zaujme aj svojou funkčnosťou. Širokú škálu možností na vytvorenie inšpiratívnych záhradných riešení prinášajú produkty značky Semmelrock.

Obývačka so svetlosivými a čiernymi kreslami na drevených nôžkach a dreveným konferenčným stolíkom na svetlej podlahe.
Podlaha, dlažba

Vinyl Gerflor v roliach s textilnou podložkou boduje dizajnom a ľahkou pokládkou

Vinylové podlahy Gerflor v roliach s textilnou podložkou sú ideálne na renováciu, inštalácia je rýchla a jednoduchá a k údržbe stačí mydlová voda. Súčasná kolekcia obsahuje viac ako 100 originálnych dekorov pre mimoriadne realistický vzhľad: imitácia parkiet, voskovaný betón, kameň, cementové dlaždice...